tiistai 7. kesäkuuta 2011

Aikatauluista

Jokin aika sitten käytiin täällä hyvää keskustelua tehokkuudesta ja aikaansaamisesta. Omassa kommentissani määritin itseni "aikatauluttomaksi haahuilijaksi". Olen edelleen "aikatauluton haahuilija", mutta täytyy myöntää, että aika ajoin sisäinen neitsyt-ihmiseni kaipaa selkeää järjestystä elämään, sanalla sanoen jotain aikataulua.

Tämä tuli mieleeni kun luin Riitta Kallaksen kokoamaa teosta Kolme naista,kolme kohtaloa, joka koostuu Aino Kallaksen, Helmi Krohnin ja Ilona Jalavan kirjeenvaihdosta. Kirjan taustaosiosta löytyy Aino Kallaksen kirje miehelleen Oskar Kallakselle. Aino oli Suomessa kirjoittamassa ja esitelmäkiertueella ja vähän myös kuhertelemassa Eino Leinon kanssa. Virossa olevan aviomiehen tietoon annettiin kuitenkin seuraavaa:

Nousen puoli yhdeksän aikaan, otan kylmän pyyhkeen, sitten menen Elantoon aamiaiselle. Olen ruvennut syömään kaurapuuroa aamuisin. Annos puuroa maidon ja voin kera maksaa vain 85 p. Puuro on erinomaisen hyvin keitettyä. Sitten teen työtä noin 2- 2 1/2 tuntia. Tavallisesti menen sitten mamman luo ja luen hänelle ääneen. Päivälliseni syön automaatissa. Usein pistäydyn myös Katriinan luona. Iltapäivisin teen taas työtä klo 7 asti. Iltaisin olen melkein aina poissa, milloin teattereissa, milloin vierailla, tai omaisten luona. ( KNKK s. 275)


Mutta toisaalta, eihän kellään ole aikatauluja kesällä vaan silloin pitää nauttia auringosta, lämmöstä, kukista, linnun laulusta, merestä ja muusta sellaisesta. Toisin sanoen ajattelen asiaa ehkä uudelleen syksyllä.

Arvio kyseisestä kirjasta tulee, kun aikataulut antavat myöden ;)


3 kommenttia:

 1. Luet kiinnostavaa kirjaa!

  Aikatauluilla on se kääntöpuoli sen lisäksi, että ne rytmittävät ja järjestävät elämää, että niiden kanssa kasvaa kiire. Kiirettä taas ei ole olemassa, ellemme ajattele sitä, tai kun otamme siitä kuristusotteen varaamalla tarpeeksi aikaa - siis aikatauluttamalla :-)!

  Leppoisaa kesää! Se on onnea. Liian moni suorittaa kesälomansakin.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Kirja-arviotasi odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Paula, löysin kirjan SKS:n alesta muutamalla eurolla, oli pakko käyttää tilanne hyväkseen.

  Kiirettä yritän välttää kaikin keinoin sen aiheuttaman stressin vuoksi ja sen tähden on tosiaan välillä aikataulutettava ;) Kierre?

  Pienen mökin emäntä, kiitos sanoistasi. Tulee itse asiassa varmaan pian, sillä kirja imaisee mukaansa.

  VastaaPoista