sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

10 kärjessä - kirjoissa ja vähän kosmetiikassakinTäytyy myöntää, että poden pienoista listaväsymystä nais- ja mieskirjailijalistojen jälkeen. Mutta toisaalta on mielenkiintoista miettiä omaa kymmenen kärjessä listaa kirjoissa ja vähän kosmetiikassakin, joten kiitos Kirjavan kammarin Karoliinalle  ja Susan kirjaston Susalle haasteesta.

Lainaan listaustapani Piilomajan Violetilta eli kirjan pitää olla sellainen, että se löytyy hyllystäni ja olen lukenut sen useampaan kertaan (Huonoja kirjojahan ei viitsi montaa kertaa lukea =D). Ainoan poikkeuksen teen Sirpa Kähkösen kohdalla, sillä tiedän, että hänen Kuopio-sarjaansa tulen palaamaan uudelleen sopivassa tilanteessa. Tällä kertaan listaan vaan kaunokirjallisuutta ja jätän tavoistani poiketen (oma)elämäkerrallisen kirjallisuuden tämän ulkopuolelle. Järjestystä rakastavan neitsyt-ihmisen tapaan kirjat ovat aakkosjärjestyksessä, ei siis paremmuusjärjetyksessä.

1. Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan
2. Fjodor Dostojevski: Rikos ja rangaistus
3. Helvi Hämäläinen: Säädyllinen murhenäytelmä
4. Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet (sarajan aloitusosa)
5. Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla (tämä menköön yhtenä kirjana, vaikka onkin kolme osaa)
6. Reko ja Tiina Lundan: Viikkoja ja kuukausia
7. Thomas Mann: Buddenbrookit
8. Pirkko Saisio: Elämänmeno
9. Tuula-Liina Varis: Maan päällä paikka yksi on
10. Kjell Westö: Leijat Helsingin yllä

Sitten se kosmetiikka, en ole oikeastaan missään merkkiuskollinen, joten ne vaihtelevat saatavuuden ja rahatilanteenkin mukaan. Päätin listata vain meikkituotteet, sillä niistä löytyy lempimerkkejä:

1. Värivoide (Biothermiä rahatilanteen salliessa)
2. Valokynä (usein Lòrealia, on riittoisaa)
3. Puuteri (Body shopin kivipuuteri)
4. Ripsiväri
5. Huulipuna (Lancome)


Kymmentä en saanut kokoon, mutta lisätään vielä pari hajuvesimerkkiä, joita on kulunut useampia pulloja:


Jean-Paul Gaultier
Caroline Herrera: 212

Haaste on kiertänyt kirjablogistaniassa jo sen verran, että jätän haasteen avoimeksi niille, jotka eivät sitä vielä ole tehneet.

Kuva Tarragonasta, Välimeren parvekkeelta.

9 kommenttia:

 1. Ihania kirjoja siellä, kuten Mustat morsiamet, TPA ja Leijat Helsingin yllä!

  Minä käytin nuorempana kauan ja hartaasti tuota JPG-parfyymia, ja nyt sen tuoksu kuljettaakin tehokkaasti vuosien taakse. :)

  Kiva, kun osallistuit, ja aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Karoliina, tuoksuilla on ihmeellinen voima tuoda eläväksi jotain aiemmin koettua ;)

  VastaaPoista
 3. Jaana, ilman valokynää minua ei saa meidän tontin rajojen yli;-)

  Kirjojen kohdalla meni 50/50 eli vastaan näin:

  1) no!, 2)yes!, 3) yes!, 4)?, 5)yes!, 6)?, 7)yes!, 8)yes!, 9)? ja 10) aukko sivistyksessäni

  Tuon ekan selitys on se, että se on niitä harvoja, joita paljon kehutaan, mutta minä en kertakaikkiaan tajua miksi. Eikä minun onneksi tarvitse kaikkea tajutakaan.

  Mieheni väittää, että olen ollut hänen ekan lomapäivänsä koneella, joten ala nyt tehdä irtiottoa koneelta, mutta en välttämättä kirjoista.

  Silti: mansikoita, vadelmia, uimista, ajan katsomista harakankellosta,mustikoita, lepakkojen öitä, vieraita kohtuudella etc.

  Kuningatarsuvea sinulle!

  (kuningatarta on kaikki, missä on vadelmia ja mustikoita;-)

  VastaaPoista
 4. Leena, kaikki eivät voi pitää samoista kirjoista ja olisikin tylsää jos niin olisi. Minulle Bulgakovin romaani on taitava kuvaus siitä absurdista maailmasta, jossa Neuvostoliitossa 30-40-luvuilla ja vielä myöhemminkin elettiin.

  Nauti lomapäivistäsi miehesi kanssa!

  VastaaPoista
 5. Kiva kun osallistuit! Minun suosikkejani sinun listaltasi ovat Elämänmeno, Kähkönen, Lundán ja tietysti Täällä pohjantähden alla. Säädyllinen murhenäytelmä odottaa lukuvuoroaan kirjahyllyssä, ja odotankin kirjalta paljon.

  VastaaPoista
 6. Melkein kaiken olen itsekin lukenut ja ihanalta vaikuttaa.

  Ja Lancomen huulipunissa on juuri se oikea tuoksu! : )

  VastaaPoista
 7. Susa P. onnellinen sinä, jolla on hyvää luettavaa tiedossa ;)

  Joana, hauskaa kun mainitsit tuon tuoksun. Päälle kaksikymppinen tyttöni lainasi huulipunaani ja sanoi, että tältä huulipunan pitää tuoksua. Hän muisti tuoksun jo lapsuudestaan, jolloin oli salaa kokeillut äidin meikkejä.

  VastaaPoista
 8. Luin Lundanin näytelmän alkuvuonna ja innostuin kirjailijasta. Kuulin ja luin, että häneltä on ilmestynyt vaimonsa kanssa yhteistyössä tuo Viikkoja, kuukausia. Nyt kun nostit sen listallesi, kiinnostuin entistä enemmän. Kunpa vain ehtisi kaikkeen... nostan sitä nyt koko ajan oikeutustaan hakevalla listallani ylöspäin :-)!

  Kiintoisa lista muutenkin!

  VastaaPoista
 9. Itse innostuin Lundanista juuri hänen näytelmiensä perusteella, joita ainakin Kom-teatterilla oli ohjelmistossaan useita 2000-luvun alkupuolella. Sen jälkeen luin hänen julkaistua tuotantoaan, joka sitten ikävä kyllä päättyi surullisesti tuohon Viikkoja ja kuukausia teokseen. Itselleni kirjaan liittyy myös henkilökohtainen aspekti, sillä luin sen uudelleen kun läheiseni sairastui syöpään ja sain siitä jollain kumman tavalla voimaa kestää.

  VastaaPoista