lauantai 13. elokuuta 2011

Herkutteluhetki muffinsilla

Sain Meijerin Lumikolta tämän ihanan, herkullisen muffinssin ja sen mukana haasteen kertoa oma lempivärini ja-ruokani sekä paikoista joihin haluaisin juuri nyt matkustaa.

Aloitetaan väristä. Yksi pitkäaikainen värisuosikkini on ollut kirkas turkoosi, joka pieninä ripauksina vaatteissa ja sisustuksessa piristää kummasti mieltä. Muuten vaatetukseni menee melko yksinkertaisella kaavalla mustaa, valkoista ja farkunsinistä. Sisustuksessa pidän värikkyydesta, joita tuon tekstiileillä vuodenaikojen mukaan. Kesällä vähän pastellia, syksyllä maanläheisempää, keväällä valtaa vimmattu vihreän kaipuu ja sitä ilmestyy sisutukseen eri muodoissa.

Sitten ruokapuoleen. Itse en ole kummoinenkaan kokki, mutta onneksi mieheni on innostunut asiasta ja täyttää auliisti minunkin toiveitani. Hän muun muassa valmistaa erinomaisia pastakastikkeita. Pasta eri muodoissa onkin yksi suosikkini, mutta ikävän usein saa ravintoloissa pettyä niihin, jopa Italiassa. Onneksi on oma kotikokki, joka valmistaa mieleisiäni.

Moskovassa oloaikanani olen innostunut kaukaasialaisesta keittiöstä, sillä Moskovassa on pilvin pimein ravintoloita muun muassa Gruusiasta, Uzbekistanista ja Armeniasta. Näiden maiden keittiölle tyypillisiä ovat erilaiset kasvispainotteiset alkuruuat ja pääruokana shaslikit. Yrttejä käytetään paljon ja niitä tuodaan tuoreinakin pöytään ihan vain napsittavaksi.

Kuvassa on yksi lempiravintoloistani Moskovassa, gruusialainen Genatsvale kävelykatu Arbatilla, keskellä Moskovaa. Jos joskus eksytte kaupunkiin suosittelen käymistä täällä ;)

Minnekö sitten haluaisin matkustaa. Minun kestosuosikkikohteitani ovat Euroopan kaupungit, suuret ja vähän pienemmätkin. Kirjoitin muutama päivä sitten postauksen Tartosta ja sen myötä heräsi halu matkustaa sinne, kenties joskus vähän pidemmäksikin aikaa. Lissabon olisi myös hauska nähdä, samoin kuin Dublin, molemmat pitkäaikaisia toiveita. Seuraavaksi matkustan kuitenkin Moskovaan, loma on lopussa ja lapsilla alkaa koulu, joten "kaupunkikoti" kutsuu ja Porvoon rauha saa jäädä taakse taas vähäksi aikaa.

Laitan muffinsin eteenpäin ja tarjoilen sitä Tuulen naapurin KirjailijattarelleRaitapaidan PirkolleLuen ja kirjoitan-blogin Paulalle sekä Maijalle Kirjojen keskellä. Olkaa hyvää ja nauttikaa, jos maistuu.

Kuva täältä.

4 kommenttia:

 1. Meillä on sama asetelma kuin teillä, eli minä en ole kummoinenkaan ruoanlaittaja enkä useinkaan puuhasta innostu, mutta A-P on sitten sitäkin parempi kokki. Olemme onnekkaita tässä suhteessa, Jaana!

  Olen ihan kade noista Moskovan kaukaasialaisravintoloista. Armeniaan olen halunnut matkustaa siitä lähtien, kun näin Atom Egoyanin elokuvan Ararat. Kerran jo melkein ilmoittauduin sellaiselle 10 päivän Armenian kiertomatkalle, mutta jänistin sitten lopulta (hinta oli aika kova).

  Lissabon ja Dublin ovat molemmat ihania kaupunkeja, värikkäitä ja sopivan pieniä ollakseen pääkaupunkeja.

  VastaaPoista
 2. Nuo kaukaasialaiset ravintolat ovat tosiaan tuoneet ihan uudenlaisen maku-ulottuvuuden

  Teilläkin sama juttu, tosiaan olemme onnekkaita ;)

  VastaaPoista
 3. Voi apua, tuo mainitsemasi ravintola jo pelkästään näyttää maukkaalta!

  Kiitos haasteesta, muffinssi maistuu aina ;-D! Palaan asiaan lähiaikoina.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti tunnustuksesta. Otan iloisena muffinsin vastaan :) Minulla on yksi toinenkin tunnustus, johon en ole ehtinyt vastata, mutta lupaan kunnostautua jossain kohtaa ensi viikolla. Nyt on vaan hiukkasen haipakkaa :) Kiitos sinulle.

  VastaaPoista