keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Päiväkävelyllä puistossa

Suurkaupungeissa puistot ovat henkireikiä, joissa voi rauhoittua, kuljeskella, tavata ystäviä, leikkiä, syöttää sorsia ja paljon muuta. Niin myös Moskovassa. Luulen, että jossain määrin puistot ovat moskovalaisille vielä tärkeämpiä kuin useiden muiden suurkaupunkien asukkaille. Varsinkin pienten yhteisasuntojen aikaan puistosta oli mahdollista löytää yksityisyyttä, vaikkakin joukkojen keskellä. Puisto oli ja on edelleen kansalaisten olohuone, jossa voi lukea, pelata shakkia, kuunnella radiota ja nauttia virvokkeita.

Meillä on onni asua suuren ja kauniin puiston vieressä, jota koko ajan ehostetaan parempaan suuntaan. Vaikka ihan lähellä on kauppoja valitsen usein puiston toisella laidalla olevan kaupan ja saan samalla kulkea kauniin puiston halki. Tänään nappasin muutamia kuvia tännekin laitettavaksi. Tervetuloa meidän lähipuistoon.

9 kommenttia:

 1. On tosiaan kaunis puisto! Milloin muuten vaihdoit nuo pihlajanmarjat tuohon ylös? Kun minusta tuntuu, että kun aloin lataamaan sivuasi, ylhäällä näkyivät ensin ne kukat mutta sitten kun sivu oli kokonaan latautunut (kävin välillä kännykän muistiossa), siinä olikin tuo uusi kuva... Varmaan kuvittelin ;D.

  VastaaPoista
 2. Maria, latasin sen juuri ennen kuin tein tämän postauksen. Kuva on samalta reissulta kun muutkin kuvat.

  Susa, se on!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat ja selvästi upea puisto! Vaikka nykyisin viihdyn täällä "maalla" ja voisin kuvitella viihtyväni ihan oikeallakin maaseudulla, sisälläni on kuitenkin ikuisesti urbaani, suurkaupungeissa viihtyvä ihminen. Suurten kaupunkien suuret puistot ovat ihanimpia asioita, mitä on, jos niissä on nurmialueita, joilla loikoilla (ja lukea). Pariisissa vähän petyin juuri siihen, että vaikka puistot olivat todella kauniita, monia ei ollut suunniteltu tai edes muokattu rentoon oleskeluun soveltuviksi.

  VastaaPoista
 4. Karoliina, luulen, että olen vähän samalainen, lopultakin suurkaupunki-ihminen. Tämä nykyinen tilanne on mulle sikäli hyvä, että välillä voi asua suurkaupungissa ja sitten välillä voi paeta Porvooseen "maalle". Ihan maaseudulle en kyllä haluaisi.

  Täällä puistot ovat nimenomaan oleilua ja erilaisia aktiviteetteja varten ja esimerkiksi lapset on otettu tosi hyvin huomioon, erilaisia leikkialueita on paljon.

  VastaaPoista
 5. Olen käynyt Moskovassa neljä kertaa, viimeksi 80-luvun alussa eli ennen kaikkia muutoksia. Silloinkin puistot olivat oleskelua varten. Pitäisi käydä Moskovassa uudelleen, jotta näkisin, millaista siellä on nykyisin.

  VastaaPoista
 6. Hei Margit! Luulen, että nimenomaan neuvostoaikaan puistot olivat vielä enemmän oleskelua varten kuin nykyään kun ihmisten, ainakin osan, asuinolot ovat parantuneet. Edelleen ihmiset kuitekin viihtyvät puistoissa ja niiden tärkeys on myös tiedostettu päättävällä taholla, sillä niiden kunnostamiseen ja kaunistamiseen laitetaan paljon rahaa.

  Luulen, että Moskova on muuttunut 80-luvun vuosista melkoisesti. kannattaa tulla tutustumaan ;)

  VastaaPoista
 7. Siellähän on ihan kesä vielä! No on täälläkin tosi lämmintä ja minä kun jo kaipaisin vähän kuulaampia ilmoja, että voisi pukea sukkahousut ja villatakin.

  VastaaPoista
 8. Kirjailijatar, viime viikolla oli vielä kesä, nyt on syksyisen harmaata ja sateista. Minä taidan kuulua siihen ihmisjoukkoon, joka kärsii "sukkahousuahdistuksesta", en vielä tähän ikään ole löytänyt oikeasti mukavia ja samalla kauniita sukkahousuja.

  VastaaPoista