torstai 22. syyskuuta 2011

Ruusuisia tunnustuksia

Sain tämän kauniin tunnustuksen Sinisen linnan Marialta ja Tarukirjan Margitilta.Kiitos paljon molemmille! Ruusujen saajan tehtävän on kertoa itsestään viisi lempiasiaa ja tässä ne tulevat:

Lempiruoka: Listasin jo aiemmin lempiruokiani ja jotta tulee jotain uutta tietoa, sanotaan vaikka sienestysajan kunniaksi että kermainen herkkutattipasta on aivan ihanaa, samoin kuin venäläisalkuperäinen ruoka "tattijulienne".

Lempimakeinen: Olin aiemmin kauhea karkkihirmu, mutta nykyään jo maltillisempi. Välillä maistuu suklaa, joista klassikko Fazerin sininen on vain kertakaikkisesti paras. Välillä mieli tekee salmiakki-hedelmäkarkkisekoitusta ja siihen tarkoitukseen sopii esimerkiksi ässä-mix-pussi.

Lempilukeminen: Kuten blogistanikin huomaa, pidän paljon (oma)elämäkerrallisista kirjoista, varsinkin jos ne liittyvät jotenkin kirjallisuuteen ja kulttuuriin. Realistinen romaani on myös makuuni ja tästä esimerkkinä olkoon kaikkien aikojen tärkein kirjani Täällä Pohjantähden alla. Myös se, että kirja antaa jotain kielellisesti, esimerkiksi esteettisiä elämyksiä, vetoaa nykyään yhä enemmän ja odotankin uusimman Carpelanin lukemista vesi kielellä.

Lempipaikka käsitöiden tekoon: Viimeksi olen tehnyt käsitöitä peruskoulussa ja siitä lienee muutama vuosi, joten tästä voi päätellä vastauksen.

Lempielokuva: Näitä on sitten taas niin paljon, kuten esimerkiksi "Olemisen sietämätön keveys" ja "Kolme väriä:Sininen", molemmissa pääosassa lempinäyttelijäni Juliet Binoche. Myös "Tunnit" on aivan loistava elokuva, jonka voisi katsoa vaikka kuinka monesti. Ja loppukevennyksenä "Bridget Jones. Elämäni sinkkuna", jossa taasen kaksi lempimiesnäyttelijääni: Colin Firth ja Hugh Grant (tämä vähän nolostellen).

Laitan tunnustuksen eteenpäin vain yhdelle Marialle Mamman uuniin, sillä luulen, että tunnustus on jo aika kattavasti kiertänyt kirjablogistaniassa. Marialle toivon voimia näiden kauniiden kukkien myötä.

12 kommenttia:

 1. Fazerin sininen on tosiaan paras ja minulle ainoa sellaisenaan. Siihen ei saa eikä pidä sotkea mitään sekaan. Marianne - Fazerin sinisestä meinasin alkaa pitää, mutta ei se sittenkään ollut minun juttuni. Itse syön vielä mieluummin jotakin tummempaa kuin Sinistä. Esim. Brunbergilla on hyvä tumma suklaa.

  Jaan kiinnostuksen kanssasi realistiseen ja (oma)elämäkerralliseen kirjallisuuteen.

  Loistavia elokuvavalintoja(kin)! :-)

  VastaaPoista
 2. Minunkin elämässäni Täällä Pohjantähden alla on ollut tärkein kirja.

  Pidän myös Juliet Binochesta. Pieni suklaapuoti on hurmaava elokuva.

  VastaaPoista
 3. Haluaisin nähdä Olemisen sietämätön keveys -elokuvan, sillä kirja teki vaikutuksen muutama vuosi sitten. Mr. Darcy - anteeksi Colin Firth! - on todellakin hurmaava! ;)

  VastaaPoista
 4. Sinäkin kuulut meihin käsityöharrastajiin. ;) Nimittäin minäkään en ole seitsemännen luokan jälkeen puikkoihin tai virkkuukoukkuun tarttunut.

  Tattipasta on ihanaa. Meillä oli onni löytää oikea herkkutattikeskittymä kotiamme vastapäätä olevasta metsästä. Ja kaikki mainitsemasi elokuvat ovat ihania. Ei Bridget Jonesista pitämistä tarvitse ollenkaan nolostella, se on hauska, hömppä ja silti salaviisas.

  Maria: Minä kutsun Colin F:iä ihan Colin Flirtiksi vaan. :) Hän on maailman ihanin. <3

  VastaaPoista
 5. Paula, olen minäkin vähän päässyt tummien suklaiden makuun, mutta vielä vaalea vie voiton.

  Margit, lähes kaikki elokuvat, missä Binoche on ovat hyviä.

  Maria, minulle tuohon "Elämisen sietämätön keveys" elokuvaan liittyy niin paljon muistoja, etten tiedä, kestäisikö se katsomista enää nykyään katsomista.Kunderan kirja on myös loistava.

  Katja, en nolostele niinkään elokuvaa kuin tuota Huuko Kranttua ;)

  VastaaPoista
 6. hugh grant on ihana, ei sitä saa nolostella! :D <3

  VastaaPoista
 7. Hugh Grant on ihana.
  Kiitos ruusuista.♥
  Ilahdutit kovasti.
  Maria

  VastaaPoista
 8. Pidän mm. sienistä, realismista ja Tunneista. Ja meissä kirjabloggaajissa on ihan yllättävän monta käsityötaidotonta tai -halutonta. :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Maria, ole hyvä!

  Karoliina, näin se taitaa olla ;)
  Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. Tuo elokuvalistaus olisi voinut olla minun: Olemisen sietämätön keveys, Sininen ja Tunnit, upeita leffoja. Ja tattipasta kelpaisi myös.

  Näitä on aina hauska lukea, kun ei ehdi enää kirjoja lukea, saa tällaisia makupaloja. Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 11. Kirjailijatar,mukavaa, jos makupalat maistuu. Sunnuntai on jo mukavasti vauhdissa, keittiössä häärää mies ja poika ja kohta syödään kanaa itämaisittaina a la "meidän keittiön kokit". Vesi kielellä odottelen.Maukasta sunnuntaita myös sinulle!

  VastaaPoista