perjantai 25. marraskuuta 2011

Marraskuu Pentti Haanpään tapaanMarraskuu saattaa näyttää kasvonsa monenkaltaisina. Kekrinä voi joskus katsoa talven valjua, säikyttävän valkeaa naamaa. Reki voi liukua ja tiuvut helistä ja metsänkorvessa jäniksen tassu tai metsäkanan karvaiset varpaat heittävät jälkensä lumen valkeudelle. Tahi on näkyvissä talven routainen reuna. Rapakoiset tiet outoihin rypylöihin jäätyneinä, jäätyneet vedet mustansinisinä välkkäen, puiden oksissa ja ruohonkuloissa on kuuran kiteitä, jäähilseet ratisevat jalkojen alla. Mutta useimiten on sen muoto musta ja synkeä. Harmaita pilviä, sadetta, tuulta, lokaa. Vainiot ovat autiot ja tyhjät, auran jäleltä mustat, muualta kuin ilkeän kuolettavan taudin kellastuttamat. Pentti Haanpää: "Maa-ja metsäkyliltä", Teokset. ( Lähde: Kaisa Neimala, Jarmo Papinniemi Kirjallisuuskalenteri 2012, Otava)

Jotkut vain osaavat kiteyttää kaiken niin kauniisti. Hyvää marraskuun viimeistä viikonloppua kaikille, se taitaa olla nyt se "virallinen" pikkujouluviikonloppu. Ja muistakaa lukita rakkautenne.

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja erityiskiitos tuosta Kirjallisuuskalenterin esittelystä. Hihkaisin heti kotona, että tämä on pakko saada joululahjaksi!! :)

    VastaaPoista
  2. Kirjallisuuskalenteri kuulostaa ihan pakkohankinnalta! Kiitos vinkistä ja mukaavaa joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
  3. Hanna ja Kirsi, minä sain kirjallisuuskalenterin Suomen Kuvalehden tilaajapalkkiona, mutta lienee myös jossain myynnissä.

    VastaaPoista