perjantai 4. marraskuuta 2011

Päivä Moskovassa

Viime viikonloppuna kävin kaupungilla pitkästä aikaa ja varasin jopa kameran mukaan, sillä ajattelin, että tänne olisi mukava tallentaa joitain kuvia. Syy siihen että jalkauduimme ihan keskustaan saakka oli se, että Suomessa asuva vanhin tyttäreni oli vierailulla. Aloitetaan vierailulla uuteen loistoon saatetun Bolshoi-teatterin edestä. Sisälle emme kyllä päässeet, vaikka punaista mattoa juuri viriteltiinkin ovien ulkopuolelle. Syy punaiselle matolle oli se, että vihdoin viimein lähes 6 vuotta remontissa ollut teatterin päänäyttämö avasi jälleen ovensa vieraille. Remontin piti alunperin kestää 3 vuotta, mutta niin kuin tässä maassa usein tapahtuu, "asiat eivät mene niin kuin elokuvissa". Kun tämä suurin innostus teatterin uudelleen aukeamisesta vähitellen hiljenee, niin voisi yrittää itsekin päästä paikan päälle kyseistä laitosta ihmettelemään. Tällä hetkellä lähes kaikki liput menevät trokarien käsiin, mikä sekin on täällä ikävän yleistä.

Tyttäreni toivomuksesta kävimme myös valokuvaaja Annie Leibovitzin näyttelyssä, joka olikin mielenkiintoinen esitellen Leibovitzin uraa 15 vuoden periodin ajalta. Näyttelyssä oli kuvia Leibovitzin perheestä, mutta myös kuuluisia kuvia muun muassa raskaana olevasta Demi Mooresta. Oma suosikkini oli karunkaunis mustavalkoinen kuva Patti Smithistä.

Illalla kävimme syömässä upouudessa ostoskeskuksessa, jossa oli näytteillä myös jättimäisen kokoisia matushkoja.

Illan päätteeksi pistäydyimme kahvilassa, jossa oli tuttuja kirjallisia tyyppejä:

Hyvää viikonloppua kaikille. Nauttikaa elämästä, marraskuukin on ihan kiva kuukausi.

10 kommenttia:

 1. Tulipa nyt Bolsoin perhonen mieleen! Ihanan oloinen kahvila - ja tuo Annie Leibovitzin näyttely. Sen näkisin mielelläni. Taidan muistaa tuon Patti Smith-kuvan, se on niin kaunis ja paljas.

  Onko siellä muuten ollut kylmää? Kuvista voisi niin päätellä. :)

  VastaaPoista
 2. Samanmoista syksyä näyttää olevan siellä niin kuin täälläkin. Pari päivää tällä viikolla on ollut yllättävänkin kuivaa, mutta nyt on taas sumuista, märkää ja koleaa - vaikka vuodenaikaan nähden kuulemma tosikin lämmintä.

  Moskova on varmasti valtava. Ja kiinnostava! Voi, tuo kahvila näyttää eloisalta. Muistan Helmi-Maarian kirjasta aivan loistavat Moskovan kuvaukset :-)!

  Kävin tänään kirpparilla kirjoja katselemassa - yhtään ei lähtenyt mukaan,m mutta yksi paita sen sijasta - ja siellä myytiin pientä maatuskaa mielestäni aika kalliiseen kirpparihintaan: 8 e!

  Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Aah ihana Moskova! Ikävä sitä kaupunkia, vaikka se onkin muuttunut silmissä. Asuin siellä 3 vuotta teinityttösenä ja viimeksi käväisin kesällä 2009. Kuinka kauan sinä olet asustanut siellä päin? Onko tuo Pushkin-kahvila? Lämpimiä terveisiä sinne päin :)

  VastaaPoista
 4. Hurmaava kahvila ja ihana jätti-maatuska! Ostin juuri viikonloppuna kirppikseltä kauniin maatuskan, sillä haluaisin keräillä niitä muutamia ainakin hyllyn reunalle koristeeksi. Sain vuosia sitten ystävän tuomana Pietarista todella kauniin ja erilaisen maatuskan ja innostus lähti siitä muhimaan. Harmi vain, että täällä ei juuri missään näe myynnissä niitä.

  VastaaPoista
 5. Oi Paula, vieläkö muistat kuvaukset? Miten teitkään iloiseksi mieleni tänä maanpainamana päivänä :)

  VastaaPoista
 6. Jättimaatuska, heh, pääseekö sinne sisään?

  Oikein ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus, kivat kuvat, tyttärellä (?) ihana tyyli!

  Oikein hyvää pyhäinpäivän viikonloppua, Jaana!

  VastaaPoista
 8. Katja, en ole lukenut Bolshoin perhosta, mutta haluaisin kyllä. Ilmat ovat täällä olleet melko samanlaiset kuin siellä, tosin juuri tuona päivänä oli vähän kylmempää, nollan tietämissä.

  Paula täällä on todella vilkas kahvilaelämä ja sitä jää kyllä kaipaamaan Suomeen tultua. Nykyään kun tulee Suomeen, niin ei voi olla ärsyyntymättä siitä, miten ensin jonotat kahviasi ja sen jälkeen kun olet saanut sen, joudut siivoamaan pöydän muiden asiakkaiden jäljiltä. Tiedän, että työvoimakustannukset ovat Suomessa paljon suuremmat, mutta mielestäni henkilökunnan mitoituksessa ollaan menty vähän alta riman jo. No, tulipa tästä nyt paasausta ;)

  VastaaPoista
 9. Helmi-Maaria, Paula tuossa jo vinkkasikin kirjastasi ja siinä olevista Moskova kuvauksista. Olisi hauska tutustua siihen.

  Hauska kuulla, että olet asunut Moskovassa ja että sinulle on jäänyt kaupungista hyvät muistot. Toivottavasti myös meidän lapsille Moskova-aika näyttäytyy muistorikkaana myöhemmin. Me asumme Moskovassa nyt toista kertaa ensin olimme vähän vajaa kolme vuotta 2005-2008 ja nyt ollaan oltu puolitoista vuotta, yhteensä kolme vuotta on nyt tarkoitus olla.
  Voin uskoa, että kaupunki on sinusta muuttunut, sillä se on muuttunut ihan älyttömästi sinäkin aikana kun me olemme täällä asuneet ja muuttuu koko ajan lisää. Minä pidän kyllä tästä kaupungista kovasti.

  VastaaPoista
 10. Susa, täällä olisioiva tilaisuus kerryttää maatuska-kokoelmaa, mutta toistaiseksi olen hankkinut vain yhden, mutta tarkoitus on kyllä hankkia lisää. Sitä aina odottelee, että kohdalle tulisi joku vähän erityisempi tapaus, vaikka tosin kauneudessa perinteiset ovat ehkä kuitenkin kauneimpia,.

  Erja, ei tainnut päästä sisään ;)

  Karoliina, kiitokset tyttären puolesta tyylikehuista.

  VastaaPoista