torstai 31. toukokuuta 2012

Moskovaa kuvin


Lapset lähtivät molemmat leirikouluihinsa ja päätimme miehen kanssa lähteä käymään Novodevichyn luostarissa ja hautausmaalla. Olisi vain pitänyt tarkastaa aukioloajat, molempien ovet menivät kiinni nenämme edestä. No, seuraavaalla kerralla olemme viisaampia. Saatte sitten uuden postauksen aiheesta.


Tässä pientä esimakua luostarin kirkon torneista. Luostarin vieressä on pieni puisto ja sieltä oli mahtava näkymä nykyisen Moskovan yhteen mittavista rakennushankkeista Moscow-Cityyn eli paikalliseen business-keskittymään.


Koska emme päässeet luostariin hyppäsimme metroon ja ajoimme Kropotkinskajan metroasemalle, jonka vieressä on yksi Moskovan tunnetuimmista kirkoista eli  Kristus Vapahtajan kirkko. Alunperin kirkko rakennettiin Napoleonista saadun voiton kunniaksi ja valmistui 1880-luvulla. Virallisesti ateistisella  neuvostoajalla kirkko purettiin maantasalle ja paikalle piti valmistua massiivinen Neuvostojen palatsi. Tämä hanke ei kuitenkaan koskaan toteutunut ja 1900-luvun lopulla paikalle alettiin jälleen suunnitella kirkkoa ja tämä nykyinen vihittiin käyttöön vuonna 2000 ja nykyään se on Venäjän ortodoksisen kirkon pääkirkko, jossa muun muassa Boris Jeltsin siunattiin.


Matka jatkui sillan yli joen toiselle puolelle. Sillalta on mahtavat näkymät Kremliin.


Välillä piti käydä virkistäytymässä ja tankkaamassa.


Illan hämärtyessä matka jatkui kohti Kremliä ja Punaista toria.Punaisen torin tunnetuimmat maamerkit ovat 1560-luvulla valmistunut Pyhän Vasilin katedraali...


...ja luksus-putiikkeja täynnä oleva Gum-tavaratalo, joka iltavalaistuksessa on aika vaikuttavan näköinen.


Lopuksi sanoimme tietenkin hyvää yötä Lenin-sedälle.


Moskova on vaikuttava paikka, kauniskin paikoitellen, varsinkin jos ottaa kohteekseen vain nämä vallan paikat, joita näissä kuvissakin pääasiassa on. Moskovaa voi kuvata monella tapaa, tämä on vain yksi niistä. Ehkä joskus tuon toisenkinlaisen todellisuuden blogiini.

Toivottavasti nautitte kävelyseurastamme mieheni ottamien kuvien välityksellä. Klikkaamalla kuvia saatte ne halutessanne isommiksi.

20 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän upeita kuvia, kiitos! Kävin ystävien luona vierailulla Moskovassa pari vuotta sitten, ja tuo vierailu sytytti todellisen kuumeen ja Moskovan ikävä on. Totta, Moskovalla on useita puolia ja kaikki eivät niin kauniitakaan, mutta kaupunki on lumoava. Kiitos näistä, olivat päiväni piristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja ja kiva, että piristivät päivääsi. Ja on tosi mukava kuulla, että olet saanut Moskovasta noin positiivisen kuvan. Saanko olla utelias, ovatko Moskovassa olevat ystäväsi suomalaisia vai venäläisiä?

   Poista
  2. Venäläisiä ovat, moskovalaisia. Senkin takia vierailu oli hieno, että meitä vietiin kaikennäköisiin paikkoihin, joihin en ikimaailmassa olisi omin nokkineni osannut - varsinkaan kun en puhu muutamaa hassua fraasia enempää venäjää.

   Poista
  3. Varmasti on ollut hieno vierailu ja ilmeisen positiivinen kokemus.

   Poista
 2. Kannattaa ehdottomasti klikata kuvat suuremmiksi, näkyviin saa aivan upeat näkymät kaupungista, joka on ollut ainakin minulle kysymysmerkki. Nyt sitten odotellaan postausta Novodevichyn luostarista ja hautausmaalta. Eksoottiselta ja kaukaiselta tuntuu tuo naapurimaan pääkaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novoddevichy-postaus tulee, todennäköisesti jo lähiaikoina.

   Moskova on monille suomalaisille kysymysmerkki. Yleensä jos Suomesta lähdetään Venäjälle, mennään Pietariin. Suosittelen kyllä Moskovaankin tutustumista, yleensä kaikki ketkä tänne ovat ennakkoluuloisina tulleet, ovat yllättyneet postiivisesti.

   Poista
 3. Hienoja kuvia, mielenkiintoinen kävelymatka! Lisää, lisää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suketus, kuvia kyllä taas jossain vaiheessa tulee lisää :)

   Poista
 4. Kävin Moskovassa muutaman kerran 70- ja 80-lukujen taitteessa. Kävinpä Novodevichyn luostarissakin. Olette ottaneet kuvia kohteista, jotka näyttävät aivan samanlaisilta kuin ennen (paitsi tuo Moscow-City). Kuvat toivat muistoja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä nuo kohteet varmaan paljon ole muuttuneet...

   Tuota Kristus Vapahtajan kirkkoakaan ei varmaan vielä silloin ollut.

   Poista
 5. Samaa sanon kuin muutkin, hienot taustat kuvissa ja Gumkin on saanut lisävaloja.

  Nuo ovat juuri ne paikat, joissa olen käynyt. Olen ollut pari päivää Moskovassa, en muista enää vuotta, mutta ainakin 10 vuotta siitä nyt jo on...

  Lenin oli mulle vaikuttavin nähtävyys. Jäin tuijottelemaan herran jäännöksiä sen verran pitkäksi aikaa (ehkä 2 sekuntia), että mulle jo huudettiin, että tyttö, tyttö, eteenpäin. Sepä kyllä jäi mieleen =) Samoin kuin metroasemat, jotka ovat vähän toista kuin täällä meillä.

  Kiitos kuvista, ja muistoista, jotka tul(v)ivat mieleen niiden myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on nyt pakko tunnustaa, etten ole Lenin-setää käynyt moikkaamassa kertaakaan, en ole jaksanut jonottaa.

   Metroasemat ovat tosiaan upeita täällä, niistä saisi kanssa hienon kuvasarjan.

   Mukavaa, että mieleen tuli muistoja ja ilmeisesti ihan hyviä sellasia.

   Poista
 6. Kiitos näistä! Innostivat suunnittelemaan uutta moskovanmatkaa. Edellinen oli vain piipahdus matkalla Divejevoon, ja päällimmäiseksi moskovakokemuksekseni jäi valtava liikenneruuhka. Ymmärsin kyllä, että jäin paitsi oikeastaan kaikesta mitä kaupunki voi tarjota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kivaa Pirkko, tänne vain!

   Tosiaan liikenneruuhkat ovat täällä ajoittain massiivisia, joskus käy niinkin, ettei lopulta enää kukaan liiku juuri minnekään. Siksi suosittelenkin metroa.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Helmi-Maaria <3.

   On tämä kaupunki tehnyt kolonsa minunkin sydämeen.

   Poista
 8. <3! Ei mitään lisättävää edellisiin kehuihin... :-)

  VastaaPoista
 9. Upea uusi yläbanneri, joka on takuulla Karjalasta.

  Minä taidan vielä kerran lähteä tsaarien jäljille serkkuni kanssa. Hänellä on läheinen ystävä, venäläinen Julia, joka on jo kerran vetänyt yhden 'tsaari-kierroksen' tutuille.

  Tavaratalo on iltavalaistuksessa tosi huikea. Tosin tuskin minä lähtisin Venjälle shoppaamaan, mutta ainahan kaikkea voi ihmetellä;-)

  Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
 10. Ole hyvä!

  Ei ole yläbanneri kuva Karjalasta, vaan pikkukaupungista läheltä Moskovaa, nimeltään Sergiejev Posad, jossa kävimme katsomassa aivan upeaa luostarialuetta.

  Tuollainen "tsaarikierros" olisi varmasti mielenkiintoinen.

  Tuo tavaratalo ei tosiaankaan ole minunkaan ostospaikkani, sen verran kalliita liikkeitä siellä on. Rakennuksena se kuitenkin on mielenkiintoinen ja siellä on hauska pistäytyä joskus kahvilla.

  VastaaPoista