tiistai 15. toukokuuta 2012

Syntymäpäivähulinaa arvonnan kera
Viime vuonna omenapuiden kukkiessa pistin pystyyn Täällä toisen tähden alla-blogini. Olin pitkään seuraillut kirjablogeja, ja vähitellen uskaltauduin perustamaan sellaisen itsekin, vaikka aikamoinen tekniikkatumpelo olenkin. Ja päivääkään en ole ratkaisuani katunut. En olisi ikinä uskonut, että minulla olisi vuoden kuluttua 83 lukijaa, joista jokaiselle aivan mielettömän suuri kiitos. Lähes jokainen teistä lukijakseni liittyneistä on jossain vaiheessa jotain kommentoinut ja sitä arvostan todella. Ja sitten siihen vielä suurempaan yllätykseen, nimittäin kuinka paljon tämä harrastus on itselleni antanut. Perustaessani ajattelin (kuten moni muukin aloittelija), että blogin tärkein funktio olisi lukupäiväkirjana toimiminen, jota se on kiitettävästi tehnytkin. Mutta en ikinä osannut odottanut sitä mahtavaa sosiaalisen kommunikaation määrää ja merkitystä, jonka blogi toisi mukanaan. Erityisesti näin vierailla mailla asuvalle virtuaalinen ystäväpiiri on kullan arvoinen linkki Suomeen. Kiitos teille jokaiselle, jotka tämän olette mahdollistaneet omalla vuorovaikutteisella toiminnallanne.

No, löpinät sikseen ja arvontaan. Pohdin pitkään järjestänkö arvontaa ollenkaan, mutta päätin lopulta niin tehdä, etenkin kun itseäni on onni kevään aikana potkaissut muiden arvonnoissa (todella harvinaista herkkua yleensä onnettaren syrjimälle). Mietin myös rajaanko jotenkin arvontaan osallistumista. Alkuun ajattelin, että en rajaa, mutta koska tämän arvonnan tarkoituksena on nimenomaan kiittää ja muistaa niitä, joiden kanssa olen saanut kuluneena vuonna jakaa blogimaailman ihmeellisyyksiä ja suurin osa näistä ihanista ihmisistä on lukijoikseni kirjautuneita, niin siksi tämä rajaus. Lukijaksi kirjautuminen on tietenkin mahdollista myös arvonnan aikana, mutta toivon, että mahdolliset uudet lukijat  lyhyesti esittelisivät itsensä kommenttilaatikossa samalla kun kertovat osallistumisestaan. Eli summa summarum, tämä arvonta on vain lukijoilleni ja jokaiselle on tasapuolisuuden nimissä tarjolla yksi arpa.

Arpajaisiin osallistut hihkaisemalla kommenttilaatikkoon jotakin, aikaa on 31.5.saakka. Voit vain pelkästään ilmoittaa osallistumisestasi, tai tehdä sen runsassanaisemmin ruusujen, risujen, toiveiden tai ehdotusten kera. Kesäkuun alussa arvon kaksi voittajaa ja palkinnot heille lähtevät kun pääsen Suomeen luotettavamman postilaitoksen piiriin kesäkuun puolivälin jälkeen.

Ja sitten ne arpajaispalkinnot. Halusin palkintojen olevan sellaisia, jotka jollain tavalla muistuttaisivat minusta ja minun elämästäni tällä hetkellä. Arvon kaksi palkintoa, joista ensimmäinen on tämä venäläistä kansansatuaihetta kuvaava 5-osainen matrjoshka-nukke.

Toinen palkinto on viime talvena ilmestynyt artikkelikokoelma Kirjeet ja historiantutkimus, jossa itsekin olen saanut kunnian olla mukana. Kirjasta voi lukea enemmän tästä.Se, jonka arpalippu nousee ensimmäisenä saa myös valita ensimmäisenä kumman palkinnoista haluaa. Toiseksi tullut saa sitten tyytyä jäljelle jääneeseen.

Kaikille oikein paljon onnea arvontaa ja toivottavasti yhteinen virtuaalinen kirjamatkamme jatkuu edelleen.

54 kommenttia:

 1. Heippa Jaana.
  Blogiasi on ollut ilo lukea.
  Hyvää kevättä!
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja samoin hyvää kevättä.

   Poista
 2. Voi kyllä jatkuu!

  Sinulla on aivan omanlaisesi ote kirjoista (ja muustakin) kirjoittamiseen, ja se houkuttelee aina lukemaan uudet tekstisi. Ensinnäkin tunnut lukevan mielenkiintoisia kirjoja, paljon sellaisiakin, joista ei muualla huudella, ja se on aina piristävää. Toisekseen viihdyn tekstisi kanssa, josta todella näkee, että kirjoitat ammatiksesi myös. Se hivelee lukijaa. :)

  Toivotan Toisen tähden alle vielä monia, monia kirjarikkaita vuosia ja sinulle erityistä jaksamista tutkimuksen tekoon. (Minunkin pitäisi työntää muistitikku paikoilleen ja aloittaa tämän päivän urakka, mutta jännästi suosikkiblogien kiertely tuntuu jotenkin kivemmalta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suketus ja kylläpä ilahduin kauniista sanoistasi.

   Tänään sain käsistäni yhden artikkelikäsiksen, joka oli vienyt älyttömästi henkisiä voimavaroja. Nyt on aika kaivaa väikkäri naftaliinista ja katsoa, mitä sille kuuluu.

   Poista
 3. Onnea Jaana :)

  Sinulla on hieno blogi. Blogi on minun blogia noin 1,5 kk nuorempi, mutta minä perustin omani täysin tumpelona mitään tietämättä, kenenkään kirjablogia en ollut kurkkinut, joten heinäkuusta tai ehkä syyskuusta alkaen jutut olivat jotenkin siedettäviä, sinulla on laatua alusta saakka.

  Toivotaan hyvää jatkoa ja osallistun arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke!

   Sinä siis tulit vielä enemmän pystymetsästä kuin minä, mutta hyvin ollaan molemmat pärjätty :)

   Poista
 4. Ojennan sinulle ruusukimpun kiitoksena hienoista teksteistäsi, risuja et ansaitse ja toiveena esitän, että jatkat samaan tyyliin:-)
  Osallistun arvontaan, kun on noin kivat palkinnot. Maatuskat ovat kauniita, mutta tuo kirja houkuttelisi vielä enemmän. Minulla on kaappien kätköissä kaikki kirjeet siltä ajalta, kun kirjeitä vielä kirjoitettiin, nythän niitä saa korkeintaan muutaman vuodessa. On siis luettava muiden saamia kirjeitä. Parhaillaan luen hissukseen nauttien Helene Schjerfbeckin ja Maria Wiikin kirjeenvaihdosta julkaistua teosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat vastaaotettu kiitosten ja kumarrusten kanssa.

   Voi tuo sinun lukemasi kirja kiinnostaisi kovasti, varsinkin kun nyt on Ateneumiin tulossa Schjerfbeck-näyttely kesällä. Mies on menossa Suomeen ja lupasi ostaa toiveideni mukaisen kirjan. Tuo voisi olla yksi vaihtoehto.

   Itse luen nyt yhtenä kirjana L.Onervan ja Leevi Madetojan kirjeenvaihdosta koostettua kirjaa. Jossain vaiheessa saatte lukea siitä täällä.

   Poista
 5. Hei! Vasta eilen löysin blogisi ja tykästyin niin että liityin heti lukijaksi. Ei siis risun risua minulta, vaan sylillinen onnitteluruusuja mainiolle blogiemännälle!

  Palkinnot ovat molemmat hienoja. Jos onnetar potkisi ja valita saisi, maatuskat varmaankin muuttaisivat meille :)

  Iloista kevättä ja kesää sinne, ja ennen kaikkea lukemisen & bloggaamisen riemuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ruusuista ja mukavaa, että löysit paikalle.

   Toivotaan sinulle maatuska-onnea!

   Poista
 6. Jospa minä olisin tapani mukaan vähän uhkarohkea ja antaisin pienen risusen ruusujen kannattimeksi. Olen nimittäin iloinen, kun vaihdoit yläosastossa tuohon omenapuukuvaan. Se "ikonikauppakuva" (?) oli hieman harmaa.

  Sinulla on blogissasi kivoja aiheita ja sujuvasti kirjoitettuja tekstejä. Parhainta jatkoa sinne toisen tähden alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli oikein hyvä risu, kyllästyin itsekin kuvan synkkyyteen näin kauniin kirkkaina kevätpäivinä. Kuva ei kylläkään ollut ikoni- vaan kirjakaupan ikkunasta napsaistu.

   Kiitos!

   Poista
 7. Onnittelut! :)
  Sinulla on hyvin selkeä oma tyyli ja tykkään siitä, miten täältä saa lukea sellaisista kirjoista, joita ei muissa blogeissa juurikaan näe.

  VastaaPoista
 8. Hei Jaana ja onnittelut hienosta blogitaipaleesta! Olen melkein alusta asti lukenut blogiasi. Olen samaa mieltä muiden kanssa, kuinka mukavaa on lukea tyylikkäitä tekstejäsi ja myös vähemmän kirjoitetuista kirjoista. Ja juuri tuo historiallis-elämäkerrallinen lähestymistapa, mikä sinulla on. Nyt meni termi väärin, mutta ymmärsit varmaan, mitä tarkoitin! :) Maatuskat kiinnostavat, mutta silti kallistun tuon kirjan puolelle arvonnan suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara ja ymmärsin oikein hyvin mitä tarkoitit. Oma kiinnostus historiaan ja elämäkertoihin on vienyt blogia omaan suuntaansa. Ja kai se on luonnollista, sillä se on suunta, josta itse eniten pidän ja jolla olen omimmillani.

   Poista
 9. Onnea blogillesi, Jaana ja onnitteluni ja kiitokseni sinulle. Tänne on aina mukava tulla. Pidän kirjavalinnoistasi sekä tavastasi kirjotitaa. :)

  Olen totta kai mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 10. Jaana, sinulla on blogistanian tyylikkäin blogi!

  Kirjeet ja historiantutkimus kiinnostaisi kovasti tällaista historiasta kiinnostunutta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jopas nyt jotain Leena... kiitos oikein paljon sanoistasi Leena.

   Tuo on todella upea kirja kaikkineen, täynnä mielenkiintoisia tekstejä.

   Poista
 11. Onnittelut yksivuotiaalle! Blogisi on kuulunut suosikkeihini siitä asti kun sen löysin. Omannäköinen ja omaääninen blogi, ja kuinka hauskaa että arvontapalkinnotkin ovat blogin linjan mukaiset.

  Ja minäkin ihastelen tuota uutta yläbanneria - aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa.

   Onnistuin kerrankin nappaamaan kuvan, johon olen itsekin tyytyväinen.

   Poista
 12. Minä olen seuraillut innolla erityisesti niitä kirjoituksia, joissa kuvaat upeasti kirjaa suhteessa ympäröivään elämään. Pidän pureutuvasta tavasta tuoda kirja esille juuri sinun kokemanasi. Monta kertaa olen saanut oivalluksen tekstisi äärellä.

  Hienolle blogille onnea hihkaisen ilomielellä!

  Valkoinen kirahvi, Opuscolosta (en näemmä ollutkaan kirjautuneena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valkoinen kirahvi onnitteluista ja sanoistasi. Varmasti yhtä monta kertaa minä olen ihastellut sinun tekstiesi äärellä, viimeksi eilen.

   Poista
 13. Blogisi kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Pidän analyyttisistä ja asiantuntevista kirjoituksistasi. Onnea sinulle!

  VastaaPoista
 14. Olen lukijasi. Kiitos kirjoituksistasi!

  VastaaPoista
 15. Ehdottomasti mukana arvonnassa :). Onnea hurjasti kivalle blogillesi! Olen huono keksimään risuja joten tyydyn onnittelemaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin muuten, etten ollutkaan lukijasi sivupalkissasi kuten olin luullut. Nyt olen kuitenkin, joten saat päättää voinko silti osallistua arvontaan ;).

   Poista
  2. Totta kai voit Sanna. En itse asiassa ala tarkistamaan, kuka on kirjautunut lukijaksi, jos on muuten tuttu bloggari :)

   Ja kiitos onnitteluista!

   Poista
 16. ♥Onnea sinulle Jaana!Tykkään käydä täällä luonasi ja virkistyn aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukva kuulla, Maria! Minäkin sinun luonasi!

   Poista
 17. Onnea hienolle blogille, jossa on mukava vierailla!

  Edellä monet kirjoittivat samaa, mitä itse olen blogistasi ajatellut. Sulla on oma hieno tyylisi ja tapasi kirjoittaa, ja tuot esille niitäkin kirjoja, joista muut eivät kirjoita. Tekstisi kiinnostavat itseäni myös ammatillisesti. Jatka samalla linjalla.

  Ja arvontaan osallistun. Erityisesti tuo kirja kiinnostaa, sillä sitä minulla ei vielä ole, vaikka aihe on todella mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anna Elina sanoistasi.

   Eiköhän tässä samalla linjalla, itselle omimmalla, porskuteta edelleenkin :)

   Poista
 18. Onnea vuosikkaalle! Olen mukana arvonnassa, ihanat palkinnot!

  Arvioit kiinnostavia kirjoja hyvällä otteella - tykkään erityisesti tutkimuskirjallisuus- ja elämäkerta-arvioistasi, joita kirjablogeissa näkyy vähemmän, ja joista saan usein lukuvinkkejä. Kirjaisaa jatkoa blogillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!
   Meillä taitaa olla vähän samanlaiset kiinnostuksen kohteet ainakin tuolla kulttuurihistoriallisella saralla.

   Poista
 19. Onnea yksivuotiaalle! Mukana arvonnassa lukijanasi :)

  VastaaPoista
 20. Onnea ensimmäisestä vuodesta ja pitkää ikää hienolle blogille!

  Ja arvonnassa tietysti olen mukana:)

  VastaaPoista
 21. Juuri oli Elvi Sinervon 100-vuotisjuhla ja monet muistot Elvistä nousivat... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella mukavat juhlat ja oli ilo olla mukana, vaikka en Elviä henkilökohtaisesti tuntenutkaan.

   Poista
 22. Oi, mitkä palkinnot muutenkin hienossa blogissa, joten toki osallistun!

  Ruusuja saat omaleimaisuudesta (siis sitä, että kirjoitat usein erilaisista kirjoista kuin muut), kiinnostavista kirjajutuista ja myös Moskova-tuulahduksista, risuja et lainkaan.

  Ihanaa kevään ja kesään taitekohtaa Moskovaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina ruusuista ja onnitteluista.

   Moskovassa on jo täysi kesä, nytkin mittari näyttää 29 astetta :)

   Poista
 23. No tärkein unohtui näin aamuyöstä, eli ONNEA yksivuotiaalle! :D

  VastaaPoista
 24. Onnittelut, blogiasi on ilo lukea!

  VastaaPoista
 25. Ohoh, hyvä että muistutit, minulta on näemmä reissussa ollessani jäänyt osallistumatta ja onnittelemattakin! Puhelimellani lukee näppärästi blogeja, mutta kommentointi jää. Lämpimät onnittelut! Sinun juttujasi on aina kiva lukea, ja piristävän erilaiset kirjavalintasi kiehtovat. Tuntee itsekin vähän sivistyvänsä ikään kuin siivellä... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Booksy! Sittenhän tuo sivistyminen on molemminpuolista, minulle käy samoin sinun blogiasi lukiessa ;)

   Poista
 26. En liittynyt arvonnan takia, vaan koska blogisi on todella hieno ja mielenkiiintoinen ja aion jatkossa roikkua tiiviisti mukana. Haluaisin kyllä osallistua arvontaan. Molemmat palkinnot ovat houkuttelevia. Olen äskettäin hankkinut kirjan nimeltä Ihmeseppiä ja tsaarinpoikia (Maailman taruaarteet: Venäjä), joten kyllä venäläiset sadut kiinnostavat. Ja kirjekirjallekin minulla olisi käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta olet mukana arvonnassa ja todella mukavaa, että liityit luijaksi, sillä sitä kautta löysin sinun todella mielenkiintoisen blogisi.

   Poista
 27. Mukana myös arvonnassa! Mielenkiintoisia kirjallisuus juttuja!

  VastaaPoista