perjantai 1. kesäkuuta 2012

Katsaus menneeseen blogivuoteen ja arvonnan voittajat


Synttäriarvonta on päättynyt, sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille onnitteluista ja kannustuksesta. Ennen kuin paljastan niiden kahden nimet, joita onni potkaisi arvonnassa, niin laitan tähän muutaman tilaston kuluneesta vuodesta.

Kävijöitä blogissani on ollut tähän mennessä hieman vajaat 20000. Useimmiten blogiini on tultu googlen kautta ja suosituimmat haut ovat olleet blogin nimi joko ä:n pisteillä tai ilman. Kolmanneksi suosituin on ollut Anna Ahmatova. Siitä päästäänkin blogini ehdottomasti luetuimpaan tekstiin, joka on ollut runohaastepostaukseni Anna Ahmatovasta. Olen todella iloinen, että Ahmatova jaksaa kiinnostaa ihmisiä edelleen. Toiseksi suosituin on ollut vinkkini Hannu Salaman kirjaan Siinä näkijä missä tekijä perustuvasta TV-sarjasta. Ilmi selvästi sarja herätti uuden kiinnostuksen Salaman upeaan kirjaan. Uusista kirjoista 10 kärkeen ovat nousseet Merete Mazzarellan Ainoat todelliset asiat. Vuosi elämästä, Katja Ketun Kätilö ja Helena Ruuskan elämäkerta marja-liisa vartio. kuin linnun kirkaisu. Myös oma bloggaajaesittelyni on saanut hyvin lukijoita. Siitä huomaa, että tietty määrä henkilökohtaisuutta herättää ihmisissä kiinnostusta.

Tunnisteista voi huomata, että minulla kotimainen ja ulkomainen kaunokirjallisuus on äärimmäisen hyvässä balanssissa. Blogin aikana olen lukenut molempia tähän mennessa 24. Tämä vähän yllätti itseni siinä mielessä, että olin jotenkin kuvitellut lukevani paljon enemmän kotimaista kuin ulkomaista kirjallisuutta. Osasyy ulkomaisten kirjojen  määrään saattaa tietenkin olla se, että olen saanut muista blogeista niin hyviä kirjasuosituksia, että olen kuin huomaamattani muuttanut lukutottumuksiani. Myös elämäkerrallinen kirjallisuus on blogissani ollut hyvin esillä kuten jo blogia pystyyn pistäessä lupailin. Eikä sen määrä siitä tulee tulevaisuudessakaan vähentymään.

Monet bloggaajat tekevät joka kuukausi katsauksen menneeseen lukukuukauteen ja kertovat siinä myös hauskoja tai kummastuttavia hakusanoja, joilla blogiin on tultu. Itse en ole näitä kuukausiraportteja tehnyt, sillä olen melko hidas lukija ja blogaan yleensä lähes kaikista lukemistani kirjoista, joten kuukausiraportti ei sinällään tarjoaisi mitään uutta tietoa. Ja yleensä ne hakusanat, joilla blogiini on päädytty ovat niin tylsiä, yleensä kirjailijan tai teoksen nimiä, ettei niissäkään ole mitään mainittavaa. Joskus sentään jotain hauskaa löytyy, kuten jokunen pävä sitten. Silloin blogiini oli tultu lähes runollisella haulla: Eläminen ei riitä sanoi perhonen. En tiedä saattaa ollakin pätkä jostain runosta. Tietääkö joku muu?

Näistä runollisista tunnelmista arvontaa. Virallista valvojaa lottoarvonnan tapaan ei meiltä löydy, mutta muuten vakuutan ja vannon arvonnan kaiken taiteen sääntöjen mukaan suoritetuksi. Ensimmäisenä saa palkinnon valita itselleen Clarissa ja toinen onnettaren suosikki on Heidi. Clarissa saa siis valita kumman palkinnoista haluaa ja Heidi saa sitten sen joka jää jäljelle. Laittakaa minulle osoitteenne sähköpostiini jaanator@gmail.com. Palkintoja voitte alkaa odottelemaan kesäkuun puolenvälin jälkeen, toivottavasti ennen juhannusta.

Tästä on hyvä jatkaa tulevaan blogivuoteen. Hyviä lukuhetkiä kaikille!


8 kommenttia:

 1. Onnea voittajille!

  Minulla tilastojen mukaan Ketun Kätilö yrittää kivuta kolmen bloggausvuoteni kympin kärkeen kiinnostuksessa.

  Kaunista viikonloppua sinulle! Tulin juuri kuvaamasta yhtä puutarhaa ja nyt ryntään omani kimppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätilö on ollut ahkerassa haussa ja luennassa, hyvä niin, sillä sen se ansaitsee.

   Hyvää puutarhallista viikonloppua sinulle. Ilmeisesti kiirettä riittää...

   Poista
 2. Mitähän muuta tuo perhonen elämisen lisäksi mahtaa odottaa! Hauska haku.
  Kesäkuu alkoi onnekkaissa merkeissä! Hienot matrjoshka-nuket minulla on jo ennestään, joten saan nyt toivomani Kirjeet ja historiantutkimus-kirjan. Odotan palkintoni saapumista mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä Clarissa, sitä joku ehkä yrittikin etsiä...

   Onnea vielä kerran! Kirja lähtee sinulle kunhan Suomeen ennätän.

   Poista
 3. Oli kiva lukea vuosikatsauksesi! Minulle on tainnut käydä bloggaamisen/kirjablogien seuraamisen myötä päinvastoin kuin sinulla: luen enemmän kotimaista kuin ennen (lähtötilanne oli, että luin ulkomaista paljon enemmän kuin kotimaista). Näin ne lukemiset monipuolistuvat tämän ihanan harrastuksen myötä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan mielenkiintoista miten tämä harrastus muuttaa lukutottumuksia. Mulla on monta kirjailijaa ja nimenomaan ulkomaisia, joita en olisi löytänyt ilman blogeja, muun muassa Ishiguro ja Oates.

   Poista
 4. Onnittelut voittajille!

  Olipas mukava lukea koostetta blogivuodestasi. Olen itsekin miettinyt tuota lukukatsausasiaa, kun olen itsekin aika hidas lukija moneen muuhun verrattuna. Kuitenkin kuukaudessa blogissa tapahtuu paljon. Ja koska moni teksti unohtuu kiihkeässä rytmissä ajan jalkoihin, on kooste hyvä tapa palautella sellaisia tekstejä ja ajatuksia pintaan, jotka ovat olleet tärkeitä. Monesti aika yllättävätkin tekstit nousevat toisiaan lukijoiden suosikeiksi, tai ainakin eri tekstit kuin itse olisi ajatellut. Tämä on kiehtovaa.

  Monta hyvää kirjavinkkiä on tosiaan blogien kautta tullut. Ihana että olet löytänyt Ishiguron ja Oatesin. Ne kuuluvat molemmat minunkin suosikkeihini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukava lukea muiden katsauksia ja niistä voi myös bongata aiemmin nenän ohi menneitä mielenkiintoisia postauksia. Itse vain olen vähän turhan laiska niitä tekemään.

   Olen tosiaan yllättynyt tuosta Ahmatovan suosiosta. Monesti syy postuksen suosiolle löytyy esimerkiksi jostain ajankohtaisesta TV-ohjelmasta, mutta Ahmatovan suoison takana ei ole mitään sellaista. Hän kiinnostaa ihmisiä tasaisesti viikosta toiseen.

   Poista