maanantai 4. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan-haaste


Sain Kirjainten virran Hannalta tämän "Ota riski ja rakastu kirjaan"-haasteen, joka on alunperin lähtöisin Marjikselta. Erittäin hauska haaste, jonka säännöt ovat seuraavat:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.


Hanna antoi minulle luettavaksi Sergei Dovlatovin kirjan Meikäläiset. Kirja vaikuttaa lupaavalta ja odotan sen lukemista kovasti. Palaan kesäkuun puolivälissä Suomeen ja etsin heti kirjan käsiini.

Minun pitäisi puolestani määrätä kirja Hannalle. Tämä onkin vaikea tehtävä, sillä Hanna on lukenut niin paljon, että on vaikea löytää hänelle sopivaa. Tutkailin Hannan kirjailijaluetteloa blogin sivupalkista ja huomasin, että  suomenruotsalaista kirjallisuutta sieltä ei kovin paljon löytynyt, Tove Janssonia lukuunottamatta, joka oli hyvin edustettuna. Täten annan Hannalle luettavaksi Märta Tikkaselta joko Vuosisadan rakkaustarinan tai Emman ja Unon.

Sitten haasteen eteenpäin siirtämiseen. Ensimmäisenä haastan Sinisen linnan kirjaston Marian. Vaikka tiedänkin, että hänellä on tällä hetkellä kädet täynnä työtä, hän on kuitenkin ehtinyt lukea   uskomattoman paljon. Maria pitää paljon kanadalaisista naiskirjailijoista ja nyt ajattelin testata, miten hänelle uppoaa venäläisen naisen kirjoittama kirjallisuus. Eli haastan hänet lukemaan Ljudmila Ulitskajan Naisten valheet, joka sisältää Marian elämäntilanteeseen sopivia lyhyitä kertomuksia.

Toiseksi haastan mukaan kirjablogimaailman uuden mielenkiintoisen tulokkaan Kirjanaisen. Hän on osoittanut mielenkiintoa virolaiseen kirjallisuuteen, joten haluaisin tietää mitä hän on mieltä Jaan Kaplinskin kirjasta Sama joki.

P.S. Olen nyt takkuillut monessa blogissa sanavahvistusten kanssa, jotka ovat taas muuttuneet entistä hankalammiksi. Yritin poistaa omasta blogistani tuon sanavahvistuksen, olenko onnistunut?

14 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, luin Tikkasia (H&M) ennen blogiani, mutta tuo Emma ja Uno on minulta lukematta, tartun siis siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanavahvistus on myös poistunut onnistuneesti. :)

   Poista
  2. Mukava kuulla, mitä sanot Emmasta ja Unosta. Ajattelinkin ,että olet mahdollisesti lukenut Tikkasta ja siksi annoin kaksi vaihtoehtoa, jos edes jompi kumpi tärppäisi :)

   Poista
 2. Hauskaa, että tämä haaste kiertelee täällä. Kuulostaa niin mukavalta. Ja sitä on kiva seurata vierestä :) Tai kenties se joskus kolahtaa kohdallekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan hauska haaste, jossa kaiken lisäksi on normaaleja haasteita enemmän "haastetta" ja mielenkiintoa.

   Varmasti haaste sinullekin napsahtaa jossain vaiheessa.

   Poista
 3. Apua - ja kiitos! :) Olen käynyt kurkkimassa kaikki haasteeseen liittyvät postaukset, mutta en ole uskaltanut kommentoida mitään, koska olen halunnut olla huomaamaton - ja salaa kuitenkin toivonut, että joku haastaisi ;).

  Ja oho, tietokannan mukaan Naisten valheet on ihan lähikirjaston hyllyssä saatavilla! Täytyypä käydä äkkiä poimimassa se talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulit heti mieleeni, kun haasteen Hannalta sain ja mietin ketä itse haastaisin lukemaan nimenomaan Ulitskajaa.

   Hyvä, että saat kirjan helposti kirjastosta.

   Poista
 4. Kiitos Jaana haasteesta, otetaan vastaan! Olen pohtinut virolaisen kirjallisuuden lukulistaa, saa nähdä tuleeko sitä lopulta tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, odottelen innolla mitä sanot Kaplinskista ja myös sitä, minkä kirjan minä sinulta saan.

   Poista
 5. Hyviä haasteita heittelit :) Mukavaa että tämä haaste on niin hyvin saanut tuulta siipiensä alle, tästä saattaa tulla suosituin haaste kirjablogien historiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan on hyvä haaste. Kuten tuossa jo ylhäällä sanoin Helmi-Maarialle, että tämä on hauska siksi, että tässä on oikeasti vähän enemmän "haastetta" kuin monissa muissa kiertävissä haasteissa.

   Hyvä, että sanavahvistus on poissa. Toivottavasti myös roskaposti pysyy poissa :)

   Poista
  2. Samaa mieltä, tämä haaste on itse asiaa. Mietiskelen ja palaan asiaan...

   Poista
 6. P.S. Sanavahvistusta ei enää ole :)

  VastaaPoista
 7. Se sanavahvistus on raivostuttava. Se on niin älyttömän epäselvä ja mulla se ei edes toimi enää. Siis en voi kirjoittaa kommentteja ollenkaan blogeihin joissa se on päällä. Mietin ensin että ihanko totta laitan sen tyyliin 100 kertaa väärin, kunnes tajusin että vika on ihan jossain toisessa päässä kuin minussa. Oon asiasta laittanut palautettakin, kun siellä sanavahvituksen vieressä on kysymysmerkki jonne voi muka palautetta laittaa.

  Eipä oo kuitenkaan ongelma poistunut enkä ole saanut palautetta takaisin.

  VastaaPoista