Sivut

tiistai 28. elokuuta 2012

Tunnustuksia ja iltakävely haudalle

Olen saanut tämän tunnustuksen viideltä ihanalta, mahtavalta, persoonalliselta ja omaääniseltä kanssabloggaajalta. Kiitos LiisaErjaLeena LumiSuketus ja Unni ja haluaisin niin lähettää tämän tunnustuksen teille kaikille takaisin, sillä kuulutte kaikki suosikkilistalleni.

Jatkan kuitenkin haastetta eteenpäin. Ja annan sen sääntöjen mukaan viidelle itseäni ilahduttaneelle kanssabloggarille. Osa teistä tämän on jo jostain toiselta taholta saanut ja jotkut ovat jo asiasta kirjoittaneetkin. Lätkäiskää tämä minun post-it lappuni muiden perään. Olette ansainneet jokikisen saamanne tunnustuksen.

Ensimmäisenä tunnustus lähtee Joken kirjanurkkaan. En voi kuin ihailla hänen paneutunutta ja antautuvaa kirjoittamistaan ja erilaiset genrerajat iloisesti rikkovaa bloggaamista. Toiseksi haluan muistaa Heidiä, jonka mukaan ei saa mennä saunaiholla ulos. Heidin postaukset ovat aina yhtä hauskoja, otsikon perusteella harvoin tietää mistä on kysymys, niinpä on luettava koko juttu. Kolmanneksi tunnustus lähtee Ilselään. Minna ja Minnan ihana torppa ja lyhyet, mutta täynnä asiaa olevat kirja-arviot saavat huokailemaan ihastuksesta. Neljänneksi haluan muistaa Lauraa, ihanaa tytärtäni ja lähetän paljon tervehdyttäviä ajatuksia sairastupaan. Viidenneksi, muttei viimeiseksi tunnustus lähtee Helmi-Maarialle Pisara-blogiin. Hän ymmärtää rakkauteni Moskovaan ja kirjoittaa sitä paitsi jumalattoman hienosti.

Otsikon mukaisesti siirrytään vielä hetkeksi haudalle. Sain sunnuntai-iltana vihdoin viimein aikaiseksi käydä katsastamassa kansallisrunoilijan haudan. Eihän porvoolainen ole porvoolainen, jollei ole käynyt katsomassa, miten ja minne J.L. Runeberg ja hänen vaimonsa Fredrika ovat haudattu.

Aikamoisen pystin ovat tälle jo eläessään suurta arvonantoa nauttineelle runoilijalle rakentaneet. Samaan hautaan on haudattu myös runoilijan vaimo, jonka nimi kuitenkin lukee hautapatsaan toisella puolella, piilossa katseilta.Täältä löytyy aika sympaattiset sivut, josta voi käydä lukemassa runoilijan elämästä ja voi jopa kuunnella hänen runojaan lausuttuna asiaan kuuluvalla paatoksella.

Pyydän anteeksi sitä, että kuvat ovat luokattoman huonoja. Mies ja kamera ovat Moskovassa. Minä ja surkea pokkari emme kykene saamaan aikaiseksi samanlaisia kuvia.

12 kommenttia:

 1. Suurkiitokset Jaana. Lisäsin blogisi Post it-tunnustukseeni, joka löytyy osoitteesta
  http://joklaaja.blogspot.fi/2012/08/post-it-tunnustus.html
  **
  Kiireessä Post-it:ä 26.8.2012 kirjoitin, ja ohjelmoin sen ilmestymään 1.9, vahingossa se menikin 1.8 eli ilmestyikin heti, eli opetus: bloggerissa voi piilottaa tekstinsä menneisyyteen, lukijoiden omat blogi -palkissa se kuitenkin näkyy uusinpana.

  Kuten juttuuni kirjoitin: "Jaana on myös perinpohjainen bloggari, jolla on paljon valokuviakin, ja muuhun kirjallisuuteen liittyvää. Jaanan blogi päivittyy usein hieman idempää, ja Jaanan blogi oli yksi tekijä siinä ketjussa, joka aikaansai sen, että luin venäläisiä klassikkoja kesällä 2012".

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että ehdit vastata.

  Minustakin Joken tyyli on niin paneutuva ja persoonallinen!

  Minulla ei ole mitään sanottavaa Runebergiin, vaikka hän on Suomen kansallisrunoilija ja syntynyt samana päivänä (5.2.) kuin isäni. Sen sijaan Eino Leinosta riittää ammennettavaa ja tulee vieläkin blogiini, kunhan vain ehdin, sillä sain vihdoikin yhden kirjan...Leino on Suomen kansan sielun tulkki, sydänten runoilija.

  Kaunista viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään varsinaisesti miksikään Runeberg-faniksi lukeudu, mutta näin tuoreena porvoolaisena pitää orientoitua paikkakunnan kulttuurihistoriaan ja tässä tapauksessa myös koko Suomen kulttuurihistoriaan.

   Loppuviikko on työntäyteinen, mutta aion sieltä ne kauniitkin hetket löytää.

   Poista
 3. Jaana, Anna Elinan blogissa pohdit taannoin ehditkö saada Kähkösen Hietakehtoa ennen lähtöäsi takaisin Moskovaan. Minulla oli kirja Suomalaisessa kirjakaupassa ennakkovarauksessa, juuri tuli viesti että kirja on saapunut. Joten käypä katselemassa lähimmästä kirjakaupasta jos Hietakehto olisi jo myyntiin ehtinyt.

  Haen kirjan myöhemmin tänään kotiin ja tiedän mitä teen tänä iltana. Lukukokemuksesta lisää blogissa loppuviikosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta Unni. Käyn loppuviikosta katsomassa, kun saan nämä muut kiireet pois alta.

   Tulen sitten katsomaan blogiisi, mitkä ovat fiiliksesi :)

   Poista
 4. Kiitos :) Mieltä lämmittävää tällainen tunnustustelu! En olekaan käynyt tuolla haudalla, vaikka Porvoossa on tullut pyörähdeltyä. Seuraavalla kerralla sitten! Väriä viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kyllähän tunnustus aina mieltä lämmittää :)

   Minä olen asunut Porvoossa vuodesta 2008 ja nyt vasta pääsin käymään tuolla haudalla. Museossa sentään olen jo käynyt aiemmin.

   Poista