perjantai 21. syyskuuta 2012

Perjantainen pähkinä, 30 viikkoa kirjoja osa 1 sekä tunnustuksiaPerjantai on mukava päivä hömppäpostauksille. Fiilis on irtonainen ja mukavan kutkuttavasti viikonloppua odottava, ainakin noin pääsääntöisesti. Siksipä kehittelin tähän perjantain ratoksi tälläisen "vähänkaikkeakivaa"-postauksen, jonka ajattelin ottaa joka perjantaiseksi tavaksi (ainakin seuraavaksi 30 viikoksi, huh huh). Perjantain kattaukseeni kuuluvat: Perjantainen pähkinä, 30 viikkoa kirjoja-haaste ja tilanteen mukaan muuta pörinää, tänään tunnustuksia, joita olen ihanilta blogikollegoilta saanut.

Aloitetaan PÄHKINÄLLÄ: En tiedä onko joku teistä joskus leikkinyt ystävien, tuttavien tai kylänmiesten kanssa leikkiä, jossa otetaan kirjahyllystä kirja, avataan se satunnaisesta kohtaa ja luetaan pieni pätkä ja toisen pitää yrittää arvata mikä kirja on kyseessä. Me olemme sitä aina joskus mieheni kanssa harrastaneet illan ratoksi ja on ollut hauskaa. Rakastan kaikenlaisia visailuja, lapsena yksi lempiohjelmista oli Tupla tai kuitti.

Ajattelin muokata leikin sääntöjä sen verran, että laitan tähän pähkinäksi aina jonkin kirjan viimeisen kappaleen, tai jos kappale on kovin pitkä, niin muutaman viimeisen lauseen ja teidän tehtävänne on sitten arvata tai tietää mistä kirjasta on kyse. Vastauksen voi heittää kommenttilaatikkoon eikä haittaa vaikka samoja vastauksia olisi useammalta kommentoijalta, kaikki lasketaan. Lisätään pähkinän rinnalle vielä porkkana: 30 viikon kuluttua muutama onnellinen tietäjä tai arvaaja saa yllätyspalkinnon. Pidän kirjaa oikeista vastauksista ja palkitsen parhaat tietäjät. Vastausaikaa on aina koko viikko seuraavaan pähkinään saakka. Samalla kun saatte uuden pähkinän pureskeltavaksi kerron teille edellisen viikon vastauksen. Ja tässä pähkinä numero 1.

Slanten sanoo: Hyvä. Hän kääntyy ja juoksee takaisin, sisälle lämpimään, pois marraskuun pimeästä. Lyhty heiluu iloisesti hänen kädessään. Sen näen ennen kuin tie kaartuu metsään, pimeään.

30 VIIKKOA KIRJOJA

Tämä hauska haaste, tosin alkuperäinen lienee 30 Days of Books, on kiertänyt kirjablogeja jo ennen kuin itselläni oli blogia ja jo silloin mietin, että olisipa tuo hauska tehdä. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi tarttua asiaan ennen kuin nyt. Viime aikojen inspiraation lähteenä on toiminut muun muassa pihi nainen

1. Paras viime vuonna lukemasi kirja
Paras vuonna 2011 lukemani kirja on Haudankaivajan tytär. Tämä ensimmäinen Oatesilta lukemani kirja jäi hyvin voimakkaana mieleen ja teki minusta kertaheitolla Oates-fanin.

TUNNUSTUKSIA:
Sain PaulaltaValkoiselta Kirahvilta ja Anna Elinalta tämän tunnustuksen. Kiitos teille, teidän blogeissanne on hauska vierailla. Voisin tämän lähettää teille vastalahjaksi, sillä myös te olette minulle tsemppavia blogiystäviä ja ilahdutatte hyvillä kommenteillanne. Teidän lisäksenne on myös paljon muita jotka jaksavat käydä täällä ja kommenteillaan tsempata. Tunnustus on kuitenkin jo niin monen saavuttanut, etten laita sitä eteenpäin, mutta lausun nöyrän kiitoksen kaikille blogissani vieraileville ja tietenkin erikseen niille, jotka ovat lukijoiksi kirjautuneet.

18 kommenttia:

 1. Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta

  Se on tosiaan perjantai, ihanaa! Hyvää viikonloppua, Jaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaina soi aina päässä entisen Radio Cityn ajoista alkaen: Miksei aina voi olla perjantai, perjantai, perjantaaiii...

   Hauskaa viikonloppua myös sinne :)

   Poista
 2. Ihanaa, hömppäperjantai! tällä kertaa minulla ei ole oikeasta vastauksesta hajua, mutta ehkäpä sitten ensi viikolla. Kiitos aamun piristyksestä, täällä on nimittäin vähän ankeaa, lapset sairastelevat jne. Mutta nyt jo hymyilyttää, ulkona näkyy paistavan aurinkokin. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja hömppä on hauskaa (ainakin pienessä mittakaavassa)

   Hauskaa, että tekin saatte aurinkoa, meillä on täällä vielä ihan kesäiset lämpötilat, mittari näyttää 20 astetta. Nyt pitää vielä nauttia, ei näitä enää montaa päivää ole.

   Poista
 3. Pähkinäkirjaa en tunne, mutta kiva perjantaipostaus! Kunhan et valitse pähkinöiksi kirjoja, joissa viimeisellä rivillä paljastuu murhaaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljastan murhaajan ainoastaan siinä tapauksessa, jos se on hovimestari :)

   Poista
 4. Jee, kirjavisa! Harrastimme aikoinaan vähän vastaavaa visailua yhdellä keskustelufoorumilla, ja se oli tosi hauskaa.

  Ensimmäinen vihje ei vain herätä mitään arvaustakaan. Jään odottamaan seuraavia kysymyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavisat on hauskoja. Trivial pursuitissakin valitsen aina kun mahdollista ruskean kysymyksen (no, toki joskus myös keltaisia historiakysymyksiä) ja toivon, että se olisi kirjallisuusaiheinen.

   Ensi viikolla uusi kirja ja uusi loppu, toivotaan, että silloin nappaa :)

   Poista
 5. Minäkään en tunnista ensimmäistä perjantaipähkinää, eikä tule mieleen mitään hyvää arvaustakaan:) Ehkä ensi viikolla sitten..

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempaa onnea ensi perjantaille.

   Oikein hauskaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 6. Hauska idea! Pähkinä on tällä kertaa liian kova purtavaksi, katsotaan viikon päästä... ;)

  Ajattelin koettaa nauttia viikonlopusta täysin rinnoin, sillä olin seitsemän päivää sijaisena ja tänään vielä museossa. Rentoutus tulee tarpeeseen! Kivaa viikonloppua sinne itään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsellaan :)

   Sinä olet ansainnut viikonloppurentoutuksen, jos joku. Nauti ja vietä kiva viikonloppu.

   Poista
 7. Tosi kiva juttu tuo perjantaipähkinä. Tätä ensimmäistä en kyllä tunnista. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pähkinöitä tulee lisää, toivottavasti jossain vaiheessa natsaa :)

   Poista
 8. Hauska idea ja postaus! Minullekin pähkinäkirja lienee tuntematon, mutta odotellaan seuraavaa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina! Ensi perjantaina selviää, oliko se sinulle tuntematon :)

   Poista
 9. Minäkin jään odottelemaan jatkoa, kun en tunnistanut sitaattia. Liekö Maria eka kommentissaan sitten oikeassa, jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen näemme jo koemme ensi perjantaina :)

   Kiva jos jäät kuulolle :)

   Poista