maanantai 29. lokakuuta 2012

Pietari


Vietin viikonlopun Pietarissa kolmen ystävättäreni kanssa. Lähdimme Moskovasta perjantaina iltapäivällä junalla ja lähtö takaisin Moskovaan oli sunnuntaina iltapäivällä. Lauantaina meitä helli mitä kaunein auringonpaiste. Koko päivää emme siitä päässet ulkoilmassa nauttimaan, vaan olimme Mariinski-teatterin päivänäytöksessä katsomassa balettia Kesäyön unelma, johon musiikin on säveltänyt Felix Mendelssohn. Nyt tiedän senkin, että Mendelssohnin häämarssi on tästä baletista.  Itse teatterirakennus oli upea, ikävä kyllä unohdin ottaa kameran mukaan (en yleensä ole meidän perheen kameravastaava), joten ette pääse nauttimaan atmosfääristä edes kuvien välityksellä. Pidin myös itse esityksestä, se oli tarpeeksi kepeä ja keveä, sisältäen myös huumoria, joten se sopi erinomaisesti aurinkoisen syyspäivän tunnelmaan.

Muuten lyhyeen kaupunkilomaan kuului kaupunkikävelyä ja bongattiin monet tärkeät Pietarin maamerkit kuten Kirkko veren päällä, Kazanin katedraali, Iisakin kirkko, Gostiny Dvor tavaratalo  ja Talvipalatsi.
Kävelyä rytmitettiin tietysti sopivilla tauoilla, joihin Pietarin lukemattomat mielenkiintoiset ravintolat ja kahvilat antavat hyvän mahdollisuuden.Anna Ahmatovan kotimuseossa en ikävä kyllä päässyt käymään. Puolessatoista päivässä ei vain ehdi kaikkea mitä haluaisi, varsinkin jos nauttii kiirettömästä oleskelusta niin kuin minä. Ainoa mahdollisuus museokäyntiin olisi ollut sunnuntaina aamupäivällä, mutta tällä kertaa asetin ruumiin nautinnot henkisten edelle ja päätin nauttia täysin siemauksin upean hotellimme, Grand Hotel Europen mahtavasta aamiaistarjonnasta.
Pietari on hieno kaupunki, sillä se tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Meillä on jo seuraava matka suunnitteilla.

4 kommenttia:

 1. Oih. Ihanan kuuloinen reissu! Ja mitä herkkuja näenkään! Mun sisko asui Pietarissa tuossa muutama vuosi sitten, mutta ehdin käydä hänen luonaan siellä vain kerran, vajaan viikon asua. Moskovassa asuessa ajelimme nopeasti Pietarin kautta Suomeen. Pitäisi joskus ajan kanssa pysähtyä tuohon eräänlaisen kauneuden tyyssijaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että itselläkin on aina niin vähän aikaa, ettei kaikkea ehdi, vaikka kuinka haluaisi. Suunnittelimme jo matkaseuralaisteni kanssa muuttoa Pietariin :)

   Poista
 2. Kiitos, kiinnostavaa nähdä Pietaria, kun on itse käynyt vain Leningradissa. Ahmatova -museo mahtuu ehkä seuraavaan kertaan ja pari näyteikkunaa vaikka muodin tarjonnasta.

  Kulinaristinen puoli näyttää olevan kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minunkin ensimmäinen visiittini kaupunkiin tapahtui Leningradin aikaan.

   Muodissa sitä oliskin kuvaamista. Pitää ehkä perustaa se tyyliblogikin muotia varten :)

   Poista