tiistai 18. joulukuuta 2012

Mitä täällä tapahtui 2012?


Tuntuu, että tämä blogi on muuttumassa pikkuhiljaa todelliseksi mutuhuttuhutumuttu-blogiksi, jossa pääosassa ei olekaan kirjojen esittely, vaan kaikenlainen muu puuhastelu. Syy tähän on hyvin yksinkertainen, en ole saanut luettua tässä kuussa loppuun kuin kaksi sellaista kirjaa, joista olen halunnut tänne kirjoittaa. Lukenut olen, mutta pääasiassa tutkimuskirjallisuutta ja sitäkin valikoiden, pätkän sieltä, toisen täältä.

Vuoden lopussahan on tapana tehdä erilaisia katsauksia menneeseen vuoteen ja päätin tehdä yhden sellaisen ja tarkastella kohta loppuvan vuoden kohokohtia bloginpitäjän silmin toisin sanoen mitä blogivuodesta 2012 jäi päällimäisenä mieleen. Vuoden antoisimmista ja parhaimmista kirjoista teen vielä jonkinlaisen listauksen joulun jälkeen, sillä uskon, että joulupyhinä pääsen lukemaan jotain, joka voi vielä sekoittaa pakkaa.

Tammikuussa otin osaa Blogistanian Finlandia-äänestykseen, jonka voitti ykkösehdokkaani Katja Ketun Kätilö. 

Helmikuu oli melko hiljainen kuukausi ja sen mieleenpainuvin postaus oli, kun sain esitellä kirjan Kirjeet ja historiantutkimus, jossa olin itse mukana yhtenä kirjoittajana.

Maaliskuussa  otin lukijat mukaan Mihail Bulgakovin ja Maksim Gorkin jalanjäljille Moskovaan.

Huhtikuussa listasin oman TBR 100-listani. Häpeäkseni täytyy myöntää, että listan läpikäyminen ei ole kovinkaan paljon edistynyt ;(

Toukokuussa  blogissani juhlittiin 1-vuotissynttäriä arvonnan merkeissä.

Kesäkuussa sain kohtauksen  ja kirjoittelin kirjankansirunoja:

Miehet

Oudot vaeltajat
pääkallolipun alla, tehtaan varjossa.
Kimpassa tuulesta temmattu tyttöystävä.

Heinäkuussa tein mahtavan blogiretken Kuopioon. Oppaamme Amma oli suunnitellut meille hienoa ohjelmaa pariksi päiväksi. Saimme tutustua muun muassa Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjan maisemiin. Vaikka sää oli mitä ikävin, oli reissu kuitenkin kaikin puolin onnistunut, kiitos kaikkien mukanaolijoiden.

Elokuussa tein tutustumisretken Albert Edefeltin ateljeemuseoon Porvoon Haikossa. Kävimme myös kävelyllä Haikon kartanon maisemissa ja nautimme kauniista kesäpäivästä meren äärellä.

Syyskuussa aloitin Perjantainen pähkinä ja 30 viikkoa kirjoja-sarjan, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Vielä kaksi pähkinää tulossa ja sitten on aika palkita parhaat pähkinöiden pureksijat. Ihanaa, että olette olleet mukana!

Lokakuussa sain hetkellisen päähänpiston ja aloitin myös toisen blogin pyörittämisen. Kotipäiväkirja keskittyy nimensä mukaisesti kotiin, tai oikeastaan tällä hetkellä kahteen kotiin: Moskovaan ja Porvooseen. Tarjoilen pieniä tunnelmapaloja sanojen ja kuvien voimin. Pääasiassa blogi saa toimia eräänlaisena kuvallisena muistikirjana elämästämme kahdessa maassa. Uskon, että siihen on mukava palata, kun taas olemme pysyvästi Suomessa ensi kesän jälkeen.

Marraskuussa keskityin kirjabloggaajan perusasioihin eli kirjoihin ja sainkin kirjoitettua jopa kuudesta kirjasta, joka on minulle melko paljon.

Joulukuussa alkoi kaikkien aikojen ensimmäinen kirjabloggaajien yhteinen, kiertävä joulukalenteri ja sain kunnian olla sen kaikkien aikojen ensimmäisen postauksen kirjoittaja. Kalenteria on ollut tosi hauska seurata, sillä niin monipuolisia kirjallisia joulujuttuja se on pitänyt sisällään.

Siinä se oli, vuosi tiivissä paketissa. Voitteko muuten uskoa, että tuo postauksen kuva on otettu melko tarkkaan vuosi sitten. Oli vähän erilainen keli silloin. Itse olen kyllä onnellinen, että on lunta. Auttaa paljon joulufiiliksen metsästämiseen, kun kävelee lumisessa metsässä ja katselee valkoisia oksiaan kantavia tuuheita kuusia.

Parin päivän päästä palaan pähkinän voimin.

4 kommenttia:

 1. Mainio katsaus, Jaana! Kiitos kovasti!

  Opin, että pidät toistakin blogia - upeaa!
  Huomasin, etten ole sittenkään osallistunut perjantaipähkinöihin, kuten jossakin vaiheessa ilmoitin ryhtyväni. Pahoittelen. Idea on kuitenkin minusta aivan oivallinen ja mainiota, että muut ovat ennättäneet minua paremmin.

  Katsauksesi kutoo yhteen mukavasti sekä kirjablogistanian suuria tapahtumia että omaa elämääsi ja lukukokemuksiasi.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula!

   Kiitos myös Pähkinä-kannanotostasi. Ymmärrän,ettei kaikkeen voi ehtiä mukaan :)

   Oikein hyvää joulua myös sinulle!

   Poista
 2. Hieno tiivistys. Minulla puolestaan on ollut pari niin onnetonta kirjaa, etten ole myöskään blogannut pitkään aikaan, ja muutenkin kaikenlaista hässäkkää. Mutta onneksi on tämä ihana joulunaika ja rauhoittuminen tulossa. Perjantaipähkinä on kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjanainen ja mukava "nähdä" taas sinua.

   Minäkin odotan joulua, jo siitäkin syystä, että saa rauhassa lukea kaunokirjallisuutta, jota pukki todennäköisesti tuo. Olen ollut kiltti :)

   Poista