keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Pauli Hanhiniemi RyhmiksessäTänään ´Ryhmis goes acoustic Pauli Hanhiniemen ja Safka Pekkosen voimin ja olin niin onnellinen, että sain olla mukana (tämä oli itse asiassa toinen kerta kun näin Hanhiniemen Ryhmiksessä). Olen fanittanut Paulia jo pitkään ja se on näkynyt täällä blogissakin. Olen muun muassa listannut elämäni lauluissa Kolmannen naisen biisien mukaan ja löytyy bändin biisi Hyvää ja kaunista elämän pelastajista.

Pauli Hanhiniemi on loistava biisien tekijä, tämän hän on osoittanut sekä Kolmannessa naisessa, Perunateatterissa että Hehkumossa. Eniten pidän hänen maanläheisestä ja arkisesta, mutta myös koskettavasta lyriikastaan, joka tulee erityisen hyvin esiin akustisilla keikoilla, niin kuin tänäänkin. Pauli on myös hyvin sympaattinen esiintyjä ja minun sydämeni hän on vienyt täysin vaatimattomalla, mutta humoristisella esiintymisellään. Voiko olla liikuttavampaa kuin viittäkymppiä lähestyvä mies ihmettelee, miksi kitara ei soi tarpeeksi hyvin ja huomaa sitten syyksi äidin kutoman villapaidan liian pitkät hihat.En voinut myöskään olla syttymättä mahtavasta huuliharppusoolosta ja ranskankielisestä (olikohan se ranskaa?) säkeistöstä biisissä Valehtelisin jos väittäisin. Mukana oli myös joitain uusia biisejä, joten ehkä on odotettavissa taas jotain uutta. Onko tämä uusi yhdessä Pekkosen kanssa, en tiedä, mutta keikalla miesten yhteispeli sujui ainakin mainiosti Pekkosen soittaessa välillä koskettimia välillä haitaria. Safkahan on tullut tunnetuksi muun muassa yhteistyöstään Juicen, Hassisen Koneen ja Popedan kanssa.

Ilta oli siis mitä mainioin ja sen kruunasi kun törmäsin Safkaan keikan jälkeen Hesarilla liikennevaloissa ja sain vielä huikata kiitokset hyvästä keikasta ja sain sydämelliset kiitokset takaisin.

Keikalla kuultiin muun muassa nämä loistavat biisit: Siipeen jos sain ja Jos se ois helppoo, jonka sanat olen ottanut motoksi yhtäkin projektia ajatellen:

Jos se ois helppoo
oisin tehnyt sen jo
vaan se on vaikeeta
Jos se ois helppoo
oisin tehnyt sen jo
ajat sitten uskotko.

4 kommenttia:

 1. Oi, minä rakastan Hanhiniemen ääntä! Ja biisejäkin kyllä.
  Kivaa kuulla tästä keikasta! :)

  VastaaPoista
 2. Unohdin mainita äänen, myös minä rakastan sitä :)

  VastaaPoista
 3. Ooh, ihana motto nimenomaan "erääseenkin projektiin"! Tätä käytän kyllä vielä, sinulta häpeämättömästi vinkin kopioiden. :)

  VastaaPoista