perjantai 4. tammikuuta 2013

Ennakkotunnelmia tulevalle vuodelle ja Pähkinätietäjien paljastus


Tänään on viimeinen päivä joululomaa Porvoossa. Huomenna lähdemme aamukoneella Moskovaan ja arki alkaa maanantaina lasten koulun myötä. Samalla alkaa viimeinen puolivuotiskautemme Moskovassa, sillä komennuksemme päättyy ensi kesään. Mieli tämän suhteen on jo nyt vähän kaksijakoinen. Toisaalta olen varma, että tulen kaipaamaan Moskovaa, mutta toisaalta kovasti kutkuttelee jo se, millaiseksi elämämme Porvoossa muodostuu. Edelliskerrasta viisastuneena tiedän, että ensin on muutaman kuukauden mittainen kuherrusaika uuden tilanteen kanssa, mutta viimeistään syksyn kääntyessä talveen tulee tyrmistys siitä, että täälläkö ollaan nyt pysyvästi. Sen jälkeen tilanne normalisoituu.

Yritän kevään aikana olla ahkera ja saada vielä aikaan joitain Moskova-postauksia. Mielessä on ainakin käynnit Majakovskin ja Tolstoin museoissa ja se jo viime keväänä luvattu käynti Novodevichyn luostarin hautausmaalla. Myös joitakin kirjakauppoja ajattelin teille bongailla. Otan mielelläni vastaan toiveita, paikkoja, aiheita yms.,  liittyen Moskova-postauksiin, joten jos joku kiinnostaa erityisesti, kertokaa kommenttilootaan.

Kirjapostaukset jatkuvat entiseen tahtiin, eivät ainakaan lisäänny, sillä olen päättänyt ryhdistäytyä väikkäriprojektissani ja se varmasti syö blogiaikaa ( josko tämä julkinen lupaaminen saisi emäntään vähän puhtia =D). Uusia haasteitakaan ei pitänyt ottaa vastaan, mutta en voinut vastustaa Mitenköhän tässä kaikessa käy-blogissa lanseerattua Kansankynttiläin kokoontumisajot-haastetta. Ensimmäinen kirja haastetta varten on jo melkein luettu. Teen haastetta varten oman ylävälilehden, josta voi etenemistäni seurata. Lähden rohkeasti tavoittelemaan ylintä Hehkulamppu-kategoriaa.

Viime syksynä aloittamassani Perjantainen pähkinä-visailussa tarjoilin viimeisen pähkinän viime perjantaina.  Oikean vastauksen siihen löysivät Liisa Luetut,lukemattomat-blogista, Clarissa blogista Luovaa puuhastelua ja Elma Ilona Tarinauttisen hämäristä hetkistä ja tämä oikea vastaus oli siis Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär. Onnea teille!

Pähkinäperjantaita aloittaessani lupailin palkita parhaat tietäjät ja he olivat Luettujen,lukemattomien Liisa joka tiesi vastauksen 6 pähkinään ja Sinisen linnan kirjaston Maria neljällä täysosumalla. Onneksi olkoon teille ja laittaisitteko osoitteenne minulle sähköpostitse. Kiitos myös kaikille muille, jotka olette osallistuneet ja heittänee tietojanne tai arvauksianne kehiin, tämä on ollut kivaa! Pähkinäperjantain myötä tauolle jää ainakin toistaiseksi myös 30 viikkoa kirjoja-haaste. Yritän toki palata siihen jossain vaiheessa, mutta missä muodossa, en vielä tiedä.

2 kommenttia:

 1. Jee! Kiva että pärjäsin noinkin hyvin, vaikka useamman kerran totesin jälkeenpäin, että "tämä olisi pitänyt tietää" (koska kirja löytyy omasta hyllystä, kuten Kivi tai tämä Kuvanveistäjän tytär, tai olen sen jopa lukenut, kuten Pikkuseikkoja). Kiitos perjantaisista pähkinöistä; nämä ovat olleet hauskoja! :)

  Pitäisikin joskus käydä Porvoossa lumenhohtoisena talvipäivänä; olen nauttinut kaupungista vain kesäasussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu fiilis, tuo "olisi pitänyt tietää" :)

   Porvoo on kyllä kaunis, joka kerta kun sinne palaa se hetkauttaa yhtä mukavasti.

   Poista