perjantai 8. helmikuuta 2013

Häivähdyksiä Dubaista

Dubai oli yhtä aikaa hämmentävä ja ihastuttava paikka. Ennen matkaamme olin vähän skeptinen sen suhteen miten viihtyisin, sillä en ole mikään auringonpalvoja, joka viettäisi aikaansa altaalla tai rannalla kaiket päivät. Dubaissa kuitenkin yhdistyi kaupunkiloman ja rantaloman parhaat puolet ja vielä jäi näettävää ja koettavaa seuraavaksikin kerraksi.

Kuvien avulla haluan tarjota teille pieniä häivähdyksiä siitä Dubaista, jonka me tällä kertaa koimme.

-Dubai oli kuin iso rakennutyömaa, jossa koko ajan oli nousemassa yhä uusia ja uusia pilvenpiirtäjiä, toimistoja, hotelleja ja ostoskeskuksia
-Dubai oli myös aurinkoa, merta ja hiekkaa: onnellisia lapsia tyrkyissä ja paljaita varpaita rantahiekassa
-Dubain toinen puoli, vanhempi kerrostuma löytyi basaareista, joissa itämaiseen tapaan oli tarjolla mausteita, kultaa, mattoja, tekstiilejä
-mahtavat maisemat ja henkeä salpaava auringonnousu olivat myös kokemisen arvoisia yhä uudelleen ja uudelleen
-illalliset ulkona ja lounaat meren äärellä olivat reissun huippukohtia - minähän elän syödäkseni
-Dubaista voi myös poiketa esimerkiksi Abu Dhabiin, jossa kävimme moikkaamassa siellä asuvaa tuttuamme
- Jokaisen Dubaissa käyvän on myös käytävä tutustumassa Burj Khalifasta, maailman korkeimmasta pilvenpiirtäjästä, avautuviin miniatyyrimäisiin näkymiin.

Ja koska tämä edelleen on kirjablogi, kerrottakoon, että en ehtinyt kovin paljon lukea: kokonaissaldo 2,5 kirjaa. Muut aktiviteetit veivät tällä kertaa voiton.

15 kommenttia:

 1. Oi miten upean näköistä! Ei ihme, että lukeminen jäi vähemmälle noissa maisemissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika mahtavaa ja niin paljon näkemistä, ettei oikein ehtinyt lukea :)

   Poista
 2. Oooh, haaveilen kaukomatkoista ja lomasta koko ajan enemmän - huikean näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubai on kyllä hyvä kohde Suomestakin käsin siinä mielessä, että siellä on tarjontaa moneen makuun ja suorat ja kohtuullisen pituiset lennot Finskillä (me tosin lennettiin Moskovasta, mutta lentoaika suunnilleen sama)ja aikaeroa vain muutama tunti.

   Poista
 3. Kiva piristys tänne talven keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kuvat piristävät. matkan aikana sitä ehti jo talven unohtaa, mutta todellisuus iski korville kun palattiin Moskovaan rännän ja harmauden keskelle.

   Poista
 4. Ohhoh, olipas matkakohde! Upeita kuvia. Lämpöä tässä kaipaisikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista! Dubai on kyllä hieno matkakohde monin tavoin, suosittelen. Ja lämpö tosiaan oli ihanaa, ei kuitenkaan liian kuumaa näin talvikaudella.

   Poista
 5. Oho, tuota viimeistä kuvaa. Se on sielä korkeimmasta tornista? Näyttävät talot kuin pieniltä legorakennelmilta. Kyllä lämpö ja aurinko kelpaisivat nyt tännekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltähän se, Burj Khalifasta. Minä en hirveästi korkeita paikkoja rakasta, mutta onneksi uskaltauduin tuonne. Oli mahtavat näkymät, sai hienosti hahmotettua koko paikkaa.

   Poista
 6. Heippa / Dubai pikkuannoksina on loistokohde:) Tosi kivat kivat kuvat, kiitos niistä! T. Kaimasi akaasian alta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kaima :)

   Dubai oli loistava lomakohde, minä nautin ja kiva, jos kuvat miellyttivät.

   Poista
 7. Hienoja ja kiinnostavia kuvia, matkakuume nousee taas ihan taivaisiin. :) Moni tuttuni on viime aikoina käynyt Dubaissa ja jokainen on tykännyt paikasta kovasti. Olen itse suhtautunut siihen aiemmin hieman epäilevästi (minäkään en ole normaalisti mikään rantalomailija), mutta olen alkanut varovasti kiinnostua kaikkien kuulemieni kehujen myötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara!

   Moni pitää Dubaita vähän muovisena ja keinotekoisena paikkana, mitä se kieltämättä onkin, mutta mielestäni siinä on myös sen mielenkiinto. Tulee vähän sellainen fiilis, että astuisi tulevaisuuteen, johonkin vähän outoon, jota ei vielä ole muualla.

   Poista
 8. Eksyin tähän Dubai-postaukseesi nyt kun vasta itse olin siellä, ja mietteet on kyllä samantyyppisiä vaikka oma käynti jäi vain pintaraapaisuksi. Rakennustyömaa-vertaus on sangen osuva.

  VastaaPoista