lauantai 9. maaliskuuta 2013

Naistenpäiväkävelyllä Annaa etsimässä


Luin Anneli Heliön ylläpitämältä FB-sivulta Anna Ahmatovan aika ja runous, että Moskovasta löytyy Ahmatovan patsas, joka on saanut muotokielensä  Amedeo Modiglianin 1910-luvulla piirtämämästä Annan kuvasta.

Tieto antoi loistavan syyn lähteä naistenpäivänkävelylle etsimään kyseistä patsasta, joka on Bolshaja Ordynkalla, yhdellä Moskovan vanhimmista kaduista. Patsas löytyi porttien takaa talon numero 17 sisäpihalta. Talossa asui aikoinaan Ahmatovan ystävä kirjailija Viktor Ardov, jonka luona Anna vietti paljon aikaa aina Moskovassa ollessaan. Portit olivat tosiaan kiinni ja jouduimme aluksi kuikuilemaan patsasta porttien takaa, mutta sitten tuli ystävällinen vanha mies ja päästi meidät ihan lähietäisyydelle.

Ordynkalta matkamme jatkui joen yli Punaiselle torille ja Gumiin, jossa oli pit stop ja lämmittelypaikka. Päivä nimittäin oli aurinkoinen, mutta kylmä. Juomat juotuamme jatkoimme vielä etsimään ruokapaikkaa Patriarkan lammen alueelta. Tämä osa kaupunkia on yksi lempialueitani Moskovassa ja sieltä löytyy paljon kivoja ravintoloita.

Tällä kertaa meillä ei ollut mitään etukäteen katsottua paikkaa ja lopulta päädyimme erääseen bistroon, jossa oli ranskalaisempi tunnelma kuin Pariisissa, sillä saimme ruokailun ohessa kuulla taitavan naislaulajan tulkintoja muun muassa Edith Piafista. Hieno kruunaus mukavalle päivälle.

6 kommenttia:

 1. Ihana kuvasarja ja ihana retki!

  VastaaPoista
 2. Jos minun pienet juttuni saivat sinut haikailemaan Berliiniin, niin sinun hienot kuvasi houkuttelevat minua Moskovaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille, retki oli oikein onnistunut. On mukava välillä leikkiä turistia kaupungissa, jossa vakituisesti asuu. Margit, ei muuta kuin tervetuloa!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Patsas on minustakin oikein onnistunut. Ja ihanaa Reeta, että olit kaivanut tämän vanhan postauksen esiin: pääsi itsekin taas fiilistelmään illan tunnelmiin :)

   Poista