sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Dom knigi - kirjakaupassa Pietarissa.
Terveisiä Pietarista. Vietimme siellä pienellä porukalla viikonlopun ja hauskaa oli. Perjantaina ennen muiden tuloa minulla oli muutama tunti omaa aikaa ja kirjahullun tapaan vietin sen kirjakaupassa tunnelmaa haistellen ja kirjoja hipelöiden. Kirjoja en kuitenkaan tälää kertaa ostanut, mutta ison kasan kirjanmerkkejä kylläkin.

Kaikki Pietarissa käyneet varmasti tietävät Nevski prospektilla olevan Singerin talon, joka on 1900-luvun alkupuolelta. Rakennus on alunperin valmistunut amerikkalaisen Singer-yhtiön Pietarin toimipaikaksi, mutta nykyään siinä toimii kirjakauppa Dom knigi ja yläkerrasta löytyy ihana kahvila, jonka suurista ikkunoista vastapäinen Kazanin katedraali tuntuu tulevan sisään. 

14 kommenttia:

 1. Ai Dom Knigi on tuossa! Olen kuullut paljon tuosta kirjakaupasta, mutta kun itse olin Pietarissa heiluin lähes päivittäin tuolla Kazanin luona, (se on muuten harvinaisen kaunis ja vaikuttava) mutten nähnyt sen vertaa pidemmälle, että olisin kirjakaupan bongannut. En tosin tuolloin tunnistanut kyrillisiä niin hyvin kuin nykyisin. :) Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarissa on ehkä se "ongelma", että siellä on niin paljon nähtävää, että kaikkea ei ehdi suodattaa. Dom knigin kohdallakin katse hakeutuu varmasti kohti Kazanin katedraalia tai pienen matkan päässä olevaa verikirkkoa.

   Seuraavalla kerralla tiedät paikan :)

   Poista
 2. Voi miten kiehtovalta kirjakaupalta tuo vaikuttaa!! Minä haaveilen, että vielä joku päivä käyn Pietarissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Susa pääset joskus vielä Pietarissa käymään, sillä se onkiehtova kaupunki kaiken kaikkiaan.

   Poista
 3. Minä käyn aina ulkomailla kirjakaupoissa, vaikken ymmärtäisi kieltä ollenkaan. Tuo lattia on muuten ihan herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kanssa pyrin käymään kaupungissa kuin kaupungissa kirjakaupassa juuri vain tunnelmoimassa ja katselemassa ihmisiä kirjaostoksilla. Hauskaa!

   Poista
 4. Enpäs muuten tiennyt tästä paikasta, vaikka Pietarissa on tullut käytyä monastikin. Ehkä seuraavalla kerralla sitten. Kiitos tunnelmapaloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sonja! Kuten jo Marissalle vastasin, Pietarissa taitaa olla "liikaa" nähtävää ja kaikkea ei ehdi bongaamaan. Itse olen joka kerta ihastellut taloa ulkopuolelta ja nyt ehdin pistäytyä sisällä.

   Poista
 5. Juuri reilu viikko sitten kävelin tuosta ohi, mutten uskaltautunut sisään. (No, ei olisi aikaakaan ollut.) Suunnitelmissa on uusi reissu Pietariin, koska niin paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa. Ihana kaupunki! Ja ihanalta vaikuttaa kuviesi perusteella myös kirjakauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että Pietari on ihana kaupunki ja sinne on aina kiva palata uudelleen. Itselläni tämä oli nyt jo seitsemäs kerta :)(ensimmäinen reissu NL:n aikaan, siis Leningradiin) Rupeaa ainakin tietyt kulmat olemaan jo tuttuja :)

   Poista
 6. Joskus 90-luvulla taisin kurkistaa ovelta tuohon kauppaan, mutta minun vaikutelmani sieltä oli jotenkin ankeampi kuin näissä tämän hetken kuvissa. Kazanin katedraalin vieressä olevassa pikku ruokalassa aterioin sillä reissulla muutaman kerran. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   1990-luvulla oli varmasti vielä paljon vaikutelmia neuvostotodellisuudesta, kun taas nykyään kaikkialle haetaan vaikutteita länsimaista.

   Ravintolamaailmakin on muuttunut paljon sitten 1990-luvun, nykyään Pietaristakin löytyy vaikka millä mitalla erinäköisiä trendiravintoloita.

   Poista
 7. Ihana kaupunki, ihana kirjakauppa! Voi että nautin tästä blogistasi ja näistä venäläistuulahduksista!

  VastaaPoista