perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kirjallisia haastevastauksiaSain Kaisalta haasteen vastata joko vitos- tai kirjallisuushaasteeseen ja päätin tarttua kirjallisuuskysymyksiin. Tietenkin!  Kiitokset Kaisalle ja nyt kysymyksiin.

1. Mikä kirja olisi paras kuvailemaan sinun elämääsi?

Lukiessani Carol Shieldsin Pikkuseikkoja koin aika usein tunteen, että tämä voisi olla minun elämästäni.

2. Luetko runoja?

Liian vähän.

3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?

Moskovassa asuessamme en ole niihin paljoa päässyt, mutta luulen asian petraantuvan kunhan muutamme syksyllä Suomeen. Haluaisin ainakin kirjamessuille, sekä Turkuun että Helsinkiin ja Prosak-klubi yhden kerran kokemuksen perusteella oli mahtava tapahtuma, joten niitäkin käyntejä voisi ohjelmistoon ottaa.

4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?

Julie Orringerin kirjaa Näkymätön silta lukiessani muistan miettineeni, että siitä saisi varmasti hyvän elokuvan. Ainakin minun makuuni, sillä rakastan historiallisia elokuvia eikä Pariisi elokuvallisena miljöönä ole pöllömpi paikka.

5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea, muttet ole (vielä) saanut aikaiseksi?

Olen klassikkoja aika paljon kahlannut, mutta yksi on aina jäänyt kesken ja se on Thomas Mannin Taikavuori. Sille ajattelin vielä joskus kiivetä.

6. Onko sinulla salaisia lempikirjoja, joita et kehtaa paljastaa?

Ei tietenkään! (Tai sitten en vain kehtaa paljastaa)

7. Kenet kirjailijan haluaisit tavata?

Ikuisuusvastaukseni: Sirpa Kähkösen. Olen hänen kanssaan muutaman sanan joskus vaihtanutkin, mutta olisi kiva puhua rauhallisemmissa olosuhteissa, sillä luulen meillä olevan samoja mielenkiinnon kohteita. Jörn Donnerkin olisi mielenkiintoinen henkilö.

8. Kenet romaanihenkilön haluaisit tavata?

Esimerkiksi Claes Andersonin Oton elämän Otto olisi mielenkiintoista tavata, sillä niin paljon hän muistuttaa kirjoittajaansa.

9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikka et välttämättä hänen kirjoistaan pitäisikään)?

Yleensä kiinnostus kirjailijaan herää luettujen kirjojen kautta (en siis todellakaan kuulu siihen kolulukuntaan, jota kiinnostavat vain kirjat ei niiden tekijät), mutta on joitakin kirjailijoita, joiden tekstit eivät jostain syystä uppoa (esimerkiksi liian vaikeita tai liikaa oman mukavuusalueen ulkopuolella) mutta henkilöinä he ovat kiinostavia. Kuolleista voisin ottaa esimerkiksi Maria Tsvetajevan ja elävistä Leena Krohnin.

10. Minkä kirjan ostit viimeksi?

Mopo karkasi käsistä taas Suomen reissulla ja kirjoja tuli hankittua aika pino sekä kirpparilta että kirjakaupasta. Ostin muun muassa Karl Ove Knausgårdin Taisteluni ja Ulla-Lena Lundbergin Marsipaanisotilaan, jossa on muuten todella kaunis kaunis.

11. Mitä luet juuri nyt

Täytyy sanoa, että olen tällä hetkellä täysin Pelon vallassa. Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme on minulle täydellinen kirja. Ihana, mutta ahdistava. Siitä lisää muutaman päivän kuluttua.

Hei, täällä mittari näyttää jo yli 10 astetta, nyt kevät etenee kohisten ja parveekkeellakin voi jo lukea. Toivottavasti tekin saatte nauttia keväästä, mutta ainakin hyvistä kirjoista ei liene puutetta. Lämmintä ja kirjaisaa viikonloppua. Palaan muutaman päivän kuluttua Pelon kanssa.

Heitän haasteella Heidiä, jonka juttuja on aina mielenkiintoista ja hauskaa lukea. Saa ottaa tai jättää!

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, vastaan mielelläni, mutta menee pari päivää...

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä haaste! Mukavasti avartaa kirjallisia mieltymyksiä. =D

  Täälläkin kevät kai kolkuttelee; kuutisen astetta lämmintä, joten kai se tästä pikkuhiljaa. Hullua, että vappu on kolmen viikon päästä; meidän leveysasteilla riittää vielä lunta kutkuttavaan sulamisoperaatioon (sitähän on melkein yhtä jännittävää tarkkailla kuin heinän heilumista tuulessa), mutta onneksi (pyörä)tiet alkavat olla melko sulaneet. Kävinkin jo kevään ensimmäisellä pyörälenkillä! =D

  Rattoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta täälläkin on vielä todella paljon normaaliin verrattuna, mutta aurinko onneksi lämmittää nyt niin, että ehkä niistä vapuksi päästään. Ja kunnon pessimistinä sitä voi ajatella, että voihan sitä vapuksi sataa uuttakin lunta :)

   Poista
 3. Ostin viime viikolla Pelon kirjan, joten kiva lukea, että se on sinulle täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, on se. Kävin juuri lukemassa Marissan tekstin siitä ja hänkin oli pitänyt kirjasta kovin.

   Poista
 4. Ihania ostoksia olet tehnyt! Minäkin aion ostaa Knasut ja tänään niitä etsinkin, mutta en löytänyt. Tuo Marsipaanisotilaan kansi on tosiaan kaunis!

  Minäkin olen aloittanut Pelon kirjaa ja pidän siitä kovasti, mutta etenen kovin hitaasti; ei ole oikein ollut aikaa keskittyneelle lukemiselle viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla iski pihiys Akateemisessa, enkä ostanut kuin ekan Knasun ja nyt harmittelen, jos en sitten enää löydäkään kakkososaa, kun sitä etsin.

   Pelon kirja on hieno, mutta sen kanssa tarvitaan nimen omaan mahdollisuutta keskittyä. Odotan kovasti mitä kirjasta tuumit.

   Poista