maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lontoo kutsuu...


Me kirjablogistit olemme tunnetusti laumasieluja, jotka lukevat kaikki samoja kirjoja ja kertovat niistä samoin sanoin. Nyt tämä laumasieluisuus, kuten Ammakin totesi, on levinnyt jo matkusteluun ja tämän kesän kirjabloggaajien ykköskohde on tietenkin Lontoo, josta olemme juuri saaneet lukea raportit Ammalta ja Katjan.

Huomenna liitelee meidän perheemme BA:n siivin samaan sykkivään metropoliin. Täällä on juuri menossa kiihkeä vaatteiden huolto- ja pakkausvaihe. Lontooseen on ennustettu oikein mukavia, kesäisiä ilmoja, joten paksut vaatteet voi suosiolla jättää kotiin.

Olen pitkälti fiilismatkalija enkä laadi suuria suunnitelmia matkapäivien varalle. Mukavinta on hidas kuljailu, pysähtely mielenkiintoisiin paikkoihin, puistoissa makoilu ja tietenkin kahviloissa istuminen. Koska olemme reissussa koko perheen voimin on pakko tehdä jotain kompromisseja sen suhteen mitä matkalla teemme. Itse haluaisin ainakin käyskennellä  Vanessan ja Virginian innoittamana Bloomsburyssä ja piipahtaa ehkä British Libraryssä. Kirjakauppoja on pakko penkoa, sen sijaan vaatekaupoista en niin välittäisi, mutta tiedän saavani juosta nuorimman tyttäreni kanssa Oxford Streetiä edestakaisin. Hänellä on jo kattava lista kaikista liikkeistä, joissa hän haluaa käydä. Huoh! Mitä perheen miespuoliset jäsenet tekevät sillä aikaa, en tiedä. Matkaopasta selaillessa kiinnostuin myös kävelyreitistä Richmondissa ja  Kew Gardensissa, jossa Lontoossa asuva Elegia ajatteli suorittaa lukumaratoniaan. Ainoa sovittu ohjelma on perjantai-illan dinneri täällä. Silloin juhlistamme Lontoossa asuvan vanhimman tyttäreni Lauran kesäkuussa ollutta syntymäpäivää.

Matkalukemiseksi otin pokkarialesta nappaamani David Nichollsin Sinä päivänä, joka käsitykseni mukaan ainakin osittain tapahtuu Lontoossa sekä Helene Hanffin teoksen Rakas vanha kirja, josta sain vinkin edellämainitussa Vanessa & Virginia-postauksessani. Katsotaan miten ehdin lukemaan, vai käykö minulle niin kuin Katjalle, että "Lontoo-viikko" jatkuu vielä kotona.

Kuvien muodossa se ainakin jatkuu täällä blogissa ensi viikon alkupäivinä. Siihen saakka: bye, bye!

19 kommenttia:

 1. Antoisaa matkaa, Wimbledonin turnauskin loppui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Niin loppui ja onneksi ne britit vihdoin saivat haluamansa :)

   Poista
 2. Ooh, sinäkin! Nyt iskee kyllä matkakuume!

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin :)

   Onneksi matkakuume on mukava tauti!

   Poista
 3. Hyvää matkaa ! Me kävimme lasten kanssa Lontoossa viime vuonna. Lontoo ja Englanti yleensäkin on yksi lempikohteistani. Melkein harmittaa, kun sisko muutti BAthista takaisin Suomeen, mutta onneksi vielä kummipoika löytyy Bristolin läheltä :-)
  Tänä vuonna tosin me reissaamme Etelä-Ranskan suuntaan ja mm. häihin loman aikana. Kivaa tulee todennäköisesti olemaan sekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!

   Oi Bath! Vietin siellä pari vuotta sitten puoli päivää ja harmitti vietävästi kun piti lähteä ja päätin, että sinne pitää vielä joskus palata.

   Ei tuo Etelä-Ranskakaan hullumpaa seutua ole! Hauskaa matkaa!

   Poista
  2. Minäkin olen ollut Bathissa puolikkaan päivän. Ihana tunnelma siellä!

   Poista
  3. Minun ikiensimmäisen postauksen kuva on otettu Bathista, Jane Austen centerin teehuoneesta. Kuvassa minä ja mister Darcy tuijotamme toisiamme tiukasti :)

   Poista
 4. Muakavaa matkaa! :)
  Tehän oisitte voineet saada jo jotain ryhmäalennusta, jos kaikki kirjabloggaajat olisivat matkustaneet samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija!

   Ensi vuonna kyllä laitetaan ajoissa kysely kesän lomakohteista, että voidaan hyödyntää ryhmäalennusta :)

   Poista
 5. Ihanaa matkaa! Luin juuri Vanessa & Virginia -postauksen ja minäkin laitan Rakkaan vanhan kirjan lukulistalle Sannan ja Saran suosituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! "Rakas vanha kirja" on pakattu käsilaukkuun lentokonelukemiseksi. Onneksi on kirjastot :)

   Poista
 6. Ihanaa matkaa ihanassa Lontoossa! Kirjakaupat, puistot, pubit ja kahvilat: niiden ympärille saa rakennettua erinomaisen Lontoon loman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Ja tietenkin pubit, ne unohdin :)

   Poista
 7. Hyvää matkaa! Minulle tuli jälkiviisaasti mieleen, että olisimme voineet tehdä toisillemme kirjasuunnistuksen: Amma olisi jättänyt jonkun kirjan minulle paikkaan X Lontoossa, minä sitten saman sinulle johonkin toiseen paikkaan. Mutta seuraavalla kerralla sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ja ihana idea :)

   Seuraavalla kerralla!

   Poista
 8. Reissusi on jo käynnissä, mutta silti vielä toivotan mukavaa sellaista.:) Lontoo on ihana, Iso-Britannia on ihana ja kesä on ihana. Parasta! Nichollsin kirja ei sen sijaan ehkä ollut minusta ihan niin hyvä kuin olin odottanut, mutta mukavan kevyt ja humoristinen kuitenkin. Varmasti sopii lomalukemiseksi.

  VastaaPoista