torstai 4. heinäkuuta 2013

Tää niitä päiviä on...
...kun tietää jo aamulla, ettei kykene mihinkään kovin älylliseen tai syvälliseen toimintaan. Siihen on omat syynsä, mutta ei niistä nyt tällä kertaa enempää. Sen vuoksipa on ihanteellinen mahdollisuus pakata kirja, kamera ja vesipullo laukkuun ja hurauttaa pyörällä kylille. Pysähdellä ja nautiskella tästä kauniista kesäpäivästä ja ihanasta kotikaupungista.

Ensin kurvasin joen rantaan, jossa oli mukava loikoilla ja lueskella sekä vähän myös kuvailla. Myönnettäköön, että varpaani eivät ole maailman kuvauksellisimmat, mutta paljaissa varpaissa on vain jotain, joka symboloi kesästä ja huolettomuudesta. Aikani, kun olin loikoillut alkoi tehdä mieli jäätelöä. Mikä sinällään on aika kummallista, sillä en kovin paljon pidä siitä. Tänä kesänä olen kuitenkin löytänyt maun, joka vie meikäläisen kielen mennessään ja se on kanelikeksi. Nam, niin hyvää. Niinpä piti hypätä taas pyörän selkään ja karauttaa vanhankaupungin jädekioskille, jossa tiesin herkkumakuani ainakin olevan. Ja löytyihän sitä ja voitte uskoa, että jätski maistui hyvälle laiturilla istuskellen ja kaunista Porvoota ihaillen.

Ai niin, kirja jota luin retkelläni on mielettömän hyvä. Siinä on kaksi sisarta, joiden molempien nimet alkavat V-kirjaimella...

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia yhden tähden alta.

  Saako arvata kirjaa? Lienisikö tuo sama, kuin mistä Leena Lumi juuri kirjoitti? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Calendula!

   Arvauksesi osui aivan oikeaa :)

   Poista
 2. Porvoo on kyllä ihana. Haaveissa kesäretki sinne merta pitkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin olisi kiva tehdä MS/ Runeberg-risteily jonain kauniina kesäpäivänä. Joko Porvoosta Helsinkiin tai toisinpäin.

   Poista
 3. Kaunis kesäkkaupunki, kuten useimmat Suomi-cityt. Vaiettä kanelikeksi, pitääpä seuraavaksi maistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti maistaa kanelikeksiä. Ihanaa!

   Poista
 4. Olen iloinen, että siskoni on muuttanut Porvoon kupeeseen. Se on niin nätti kaupunki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onpa tosiaan kivaa, että pystyt siskosi kanssa aika ajoin nauttimaan Porvoon kauneudesta.

   Poista
 5. Kuulostaa ja näyttää tosi idylliseltä. Paljaat varpaat ovat varma kesän merkki, toinen on polvien asfalttiruvet... tosin nykyään enemmän omilla lapsilla kuin itsellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!

   Onneksi tosiaan ei itsellä enää ole polvet ruvella :)

   Poista