tiistai 6. elokuuta 2013

TTT- Tulevan syksyn huippuhetkiäNäihin aikoihin on muutamana edellisenä vuonna rinnassa ollut jo pientä lähtöpöhinää. Tulevaa syksyä on silloin suunniteltu Moskovan näkövinkkelistä ja monet mukavat Suomen tapahtumat on pitänyt jättää väliin. Nyt kun Moskova-vaihe on elämässämme mennyttä, voin keskittyä suunnittelemaan syksyä sen mukaan, mitä kiinnostavaa Suomessa tapahtuu. Tässä TTT-listassa on 10 sellaista tapahtumaa, joihin ainakin tällä hetkellä suunnittelen osallistuvani.

1. Porvoossa avattiin yli vuosi sitten uusi elokuvateatteri, joka itseltäni on edelleen bongaamatta. Nyt ajattelin sen tehdä ja käydä katsomassa tämän etukäteen mielenkiintoiselta vaikuttavan elokuvan taidemaalari Pierre-August Renoirista ja hänen elokuvaohjaajapojastaan Jean Renoirista.

2.Taiteiden yö 22.8. on must. Minne ja mitä silloin haluan nähdä selvinnee lähempänä tapahtuma-aikaa.

3.Työväenkirjallisuuden päivä Tampereella on näillä näkymin ohjelmassa. Päivän teemana on "Työ ja työttömyys" ja ohjelmalistaa selatessa silmiin pisti monta mielenkiintoista tapahtumaa. Ja pitäähän sitä kerran kesässä käydä Tampereella. Samalla reissulla voisi katsastaa myös Tulenkantajien kirjakaupan.

4.Vuosisadan rakkaustarina Kansallisteatterissa. Kurkistus teatterin keinoin Märta ja Henrik Tikkasen vaikeaan avioliittoon. Tästä on vähän suunniteltu kirjabloggaajien yhteistä tapahtumaa.

5. Vala Teatteri Avoimissa Ovissa. Katri Vala on itselleni tärkeä runoilija ja on mielenkiintoista nähdä, miten hänen elämänsä saadaan muokkautumaan teatterin lavalle sopivaksi.

6. Messutakin pitää. Ensin Turussa 4-6.10. ja sitten...

7. ...24.27.10 Helsingissä. Olisipa mukava vihdoin päästä mukaan kirjabloggaajien messutapahtumaan.

8. KOM-teatterin ohjelmallisiin maanantai-iltoihin KOM-ravintolassa olen pitkään halunnut osallistua. Kiinnostavalta vaikuttaa esimerkiksi 7.10 oleva Aale Tynni-ilta, jossa esiintyvät muun muassa Kaj Chydenius ja Monna Kamu

Kaikki edellä olevat ovat enemmän tai vähemmän aikaan ja paikkaan sidottuja tapahtumia. Syksyn suunnitelmiin kuuluvat myös

9. Nauttiminen syksyisestä metsästä niin usein kun siltä tuntuu. Vaikka Moskovassa oli vieressä iki-ihana puisto, ei se kuitenkaan syksyistä metsäelämystä korvaa.

10. Kirjastopalvelujen täysimittainen hyödyntäminen. Enää en ole pelkästään ostokirjojen varassa, vaan voin hyödyntää kirjastoa niin usein ja niin paljon kuin siltä tuntuu.

17 kommenttia:

 1. Nautinnollista syksyä toivotan :) Aloita Taiteiden yö klo 17 Kallion kirjastolta ;) Minä jatkan sieltä Gloriaan runomaailmaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria. Harkitsen vakavasti tuota aloitusta. Kaksi hyvää syytä: sinä ja Kallion kirjasto, lempikirjastoni :)

   Poista
  2. Siellä on myös Maria Peura mun jälkeen klo 18 ;)

   Poista
 2. Oi, tuo Vuosisadan rakkaustarina olisi hieno nähdä, samoin Aale Tynni -ilta kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Vuosisadan rakkaustarinaa odotan erikoisella innolla.

   Poista
 3. Kirjastoja kyllä kannattaa hyödyntää nyt kun siihen on jälleen mahdollisuus! :) Muutenkin oikein mukavia nuo syksypuolen suunnitelmasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Maija, kirjastokäynneistä tulee jos ei nyt ihan jokapäiväisiä, niin ainakin jokaviikkoisia.

   Poista
 4. Elän vielä täyttä päätä kesää, mutta syksy on lempivuodenaikani, ja silloin yleensä tapahtuu kaikkea kivaa. Kuten kirjamessut, luonnollisesti. :) Ja juuri mikään ei ole parempaa kuin syksyinen metsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin yritän nauttia kesästä viimeiseen pisaraan, mutta suunnitelmia on mukava tehdä :)

   Kirjamessuilla olen viimeksi käynyt varmaan 10 vuotta sitten. Nyt on jo aika uudistaa käynti, vaikka mikään suuri messuihminen en olekaan.

   Poista
 5. Turun messuille minäkin! Kiintoisa syksy sinulla tiedossa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, yritän tosissani päästä myös tuonne Turun messuille jonain päivänä. Pitää vaan yrittää ympätä käynti muihin Turun reissuihin, joita syksyn aikana varmasti tulee useampiakin.

   Poista
 6. Mahtavan kuuloista, on tämä harrastaminen hauskaa! ;)

  Kirjamessut, kyllä kiitos! Samoin Taiteiden yö houkuttaa jo kovasti. Itse aion mennä Ryhmikseen katsomaan Jäniksen vuoden, ihan ehdoton!

  Itse ajattelin yrittää tutustua Helsingin kirjastoihin vähän laajemmin. Aina tulee käytyä vain Rikhardinkadulla (joka toki onkin ihanin, mutta annetaan nyt muillekin mahdollisuus.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa on :)

   Tuo Jäniksen vuosi ei mua ihan hirveästi houkuta, vaikka Ryhmiksen produktioista olenkin tykännyt.

   Mulla Helsingin kirjastoista rakkain on Kallion kirjasto, vaikka on Rikhardinkatukin ihana. Pääosin nykyään tietenkin lainaan Porvoosta, mutta kaikkea täällä ei ole, niin silloin pitää eksyä Stadin kirjastoihin.

   Poista
 7. Voisin itsekin noudattaa samaa listaa. Katsotaan mitä saan aikaiseksi, vaikka kun olen, vaikka innostuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna Vaara, kiva jos listalta löytyy edes jotain, josta innostua ja toteuttaa.

   Poista
 8. Mainio huippuhetkipostaus, ja listallasi on monta juttua, jotka minuakin kiinnostaisivat kovasti! Seuraavalla kerralla, kun tulen Porvooseen yöksi, haluaisin myös testata uuden elokuvateatterin. En edes tiedä, missä se sijaitsee? Vanhan Studio 123:n tiloissako?

  Tampereen työväenkirjallisuuden päiväkin houkuttelisi kovasti. Se on pahasti keskellä pitkää yötyöputkeani, mutta katson jos jaksaisin yhden yön vähän vähemmillä päiväunilla, haluaisin ehdottomasti puoliltapäivin kuulemaan Väinö Linna työn kuvaajana -luentoa.

  Vuosisadan rakkaustarinaa haluan ilman muuta päästä katsomaan mukavassa bloggaajaporukassa, ja Helsingin kirjamessuille tulen ainakin kahdeksi päiväksi. Eli syksyllä nähdään varmaan jo oikeasti (eilen vain melkein törmättiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvateatteri sijaitsee uudistetulle Taidetehtaalla ja on kuulemma huippumoderni :)

   Pitää ottaa tuo Vuosisadan rakkaustarina esille FB-sivuilla, jos vaikka saisimme jonkin yhteisen päivämäärän sovittua isommallekin porukalle.

   Kiva, sitten messuilla ainakin nähdään :)

   Poista