maanantai 2. syyskuuta 2013

Kesän muistot talteen

Liisa haastoi minut muistelmaan mennyttä kesää. Liisa itse halusi muistaa vain mukavia asioita ja aion seurata haastajani jalanjäljillä. Tietenkään kesämme, niin kuin elämä yleensäkään, ei ollut pelkkää auringonpaistetta, vaan siitä löytyi myös  pilvisiä päiviä ja varjoisia paikkoja. Ne ovat nyt kuitenkin menneet, eivätkä olleet niin vakavia, että niitä kannattaisi enää muistella. Tässä minun 10 valittuani:

1. Sain elää vielä yhden Moskovan kevään, joka toukokuulla kääntyi jo kesäksi. Nautin täysin siemauksin muun muassa lähipuistomme tunnelmista. Toukokuulle osuu myös yksi venäläisen kulttuurin suurimmista juhlista, kun toukokuun 9.päivä juhlistetaan Voitonpäivää.


2. Kesäkuussa saimme kokoon kaikki Moskovassa asuvat ystävämme ja vietimme ikimuistoisen mukavat läksiäiset.


3. Kesäkuun puolessa välissä päättivät lapsemme koulutaipaleensa Moskovan Suomalaisessa Peruskoulussa. Ilmassa oli iloa ja haikeutta sekä myös jännitystä uuden edessä.


4. Muutto Suomeen kolmen Moskovassa vietetyn vuoden jälkeen. Olen siitä kummallinen ihminen, että tykkään muutoista ja siksi voinkin laskea kesän mukaviin puoliin myös ne hetket, jolloin muuton seurauksena sain muun muassa taltutettua kaaoksen kirjahyllyissämme.5. Joka vuosi on yhtä autuaallista kun ensi kertaa pääsee syömään aamiaisen ulos. Siinä jää aamunlehdet ja muut virikkeet toiseksi, kun keskittyy nauttimaan aamuauringon ihanasta lämmöstä.6. Juhannus Naantalissa. Emme ole tippaakaan mökki-ihmisiä ja olemme viettäneet yleensä juhannuksemme kotosalla. Tänä vuonna kuitenkin päätimme lähteä Naantaliin hotellilomalle ja se osoittauikin oivalliseksi juhannuksenviettokohteeksi city-ihmisille. Sopivasti aurinkoa, ihmisiä, merta, hyvää ruokaa ja juomaa. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsee. Edes juhannuksena.


7. Porvoo on lyömätön kesäkaupunki. On etuoikeus, kun siitä saa nauttia niin usein ja niin paljon kuin haluaa.8. Aurinkoisella terassilla nautittu kylmä olut on simppeli, mutta aina yhtä nautinnollinen kesämaku.


9. Lontooseen suuntautunut perhematkamme, josta voi lukea lisää täältä.


10. Kesä alkoi Moskovasta ja sinne se myös päättyi. Pitkän viikonlopun aikana saimme vielä vähän nauttia lämmöstä ja auringosta, mutta lauantai-iltana taivas repesi syksyiseen sateeseen, jota kesti vielä koko sunnuntainkin. Onneksi Moskova kuitenkin muuten oli ennallaan ja vietimme oikein onnistuneen ja mukavan pikkuloman.Haastan leikkiin mukaan tyttäreni. Tyyli on vapaa: joko pelkästään positiivisten ja kivojen asioiden muistelua tai sitten voi miettiä myös niitä kesällä tapahtuneita ikävämpiä ja tylsempiä juttuja.

8 kommenttia:

 1. Voi kun näitä oli mukava lukea. Luulen, että minullekin sopisi muuttaminen. Mutta kun sitä ei viitsi pelkästä muuttamisen ilosta tehdä...minun kesämuistoihini olisi varmasti myös liittynyt lyhyt piipahdus Porvoossa, yksi kesän mukavista retkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuttamista tosiaan viitsi ihan pelkästä muuttamisen ilosta tehdä vaikka se mukavaa onkin :)

   Kiva, että retkesi Porvooseen oli onnistunut. Muistankin, että sain ihailla kauniita kuvia blogistasi.

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia - ja ihana kesä! <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Booksy! Kesä tosiaan oli ihana :)

   Poista
 3. Lontoo, Naantali ja Porvoo: hienoja kaupunkeja. (Moskovakin varmasti, mutta siellä en ole käynyt.) Ihana kesä, sinullakin.

  Minäkin muuten pidän muuttamisesta, ja nimenomaan siitä muuttoprosessista, kun vanha asunto tyhjennetään ja tavarat pakataan, siirretään uuteen asuntoon, jossa tavarat sitten taas löytävät omat paikkansa. Liian usein en silti itse haluaisi muuttaa, mutta lähden aina mielläni muuttoavuksi muille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienojen kaupunkien listaan voisi vielä lisätä Rauman, jossa myös kävin kesän aikana.

   Minustakin muuttoapuna on kiva olla ja samalla nähdä miten koti muotoutuu. Viime aikoina ei kuurikaan muuttoja ole ollut, mutta ehkä taas jonkin vuoden päästä, kun lapset alkavat muuttaa omilleen.

   Poista
 4. Hyvän kesän asioita. <3 Moskovasta jää teille varmasti valtavasti muistoja. Ja minua vieläkin hymyilyttää se, kuinka moni kirjabloggaaja ehti kesällä Lontooseen. Se on ihana kaupunki. Kirjailijattaren tavoin minäkin pistäydyin Porvoossa, meiltä on sinne vain puolen tunnin matka.

  Ihailen koko ajan kirjahyllyäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kyllä kirjahyllystäni, oli aikoinaan oiva ostos jota ei ole tarvinnut katua.

   Lontoon oli yksi kesän kohokohtia, reissu oli kaikin puolin onnistunut (tosin kallis, jos miestäni on uskominen :))

   Poista