maanantai 23. syyskuuta 2013

Zerstörte Vielfalt - Diversity Destroyed. Berlin 1933-1938-1945"Imagine if you were suddenly banned from playing sports, reading magazines or using Facebook. In 1933, a wave of racist and anti-Semitic laws devastated Berlin's cultural and social diversity following the establishment of the Nazi regime."

Jos vierailet Berliinissä et voi välttyä huomaamasta koko kaupunkiin levittyvää näyttelyä, joka käsittelee natsien valtaanousun myötä tapahtunutta kulttuurien moninaisuuksien katoamista. Tänään Saksalla on taas monikulttuuriset kasvot, mutta oli aika, kun tämä kaikki pyyhittiin väkivaltaisesti ja brutaalisti pois. Näyttely on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sillä se auttaa näkemään sen mitä tänäänkin tapahtuu eri puolilla maailmaa, myös meillä Suomessa.  Täältä löytyy lisätietoja näyttelystä ja sen tapahtumista. 

7 kommenttia:

 1. Hei, hyvä tietää, menen nimittäin piipahtamaan Berliinissä tässä joko ensi kuussa tai marraskuussa. Tattis vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, kannattaa tsekata. Noita pisteitä löytyy eri puolilta kaupunkia, noi meidän kuvat on Berlin Domin edestä.

   Poista
 2. Mielenkiintoisen kuuloinen näyttely, ja ajankohtainen aina. Köngäksen Dora Doraa lukiessa mietin, miten kaikki se julmuus pääsi valloilleen ja näistä teoista kaikki alkoi. Puistattavia totuuksia maailmanhistoriasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dora, Dora on multa lukematta, pitäisi kyllä. Kyllä tuolla taas heräsi siihen, miten historiaa ei saa koskaan unohtaa, sillä sen kautta voi oppia niin paljon ihmisestä ja siitä millaisiin tekoihin ihminen kykenee.

   Poista
 3. Ei uutta auringon alla, mielipidevainoja on aina. Esim. Theodore Dalrymple kirjoittaa mielestäni viisaast nykyhetken elämänkuvioista. Suomeksi näitä tosin ei taida löytää mutta Google auttaa pitkälle.

  Kiitos blogistasi! (Helene Hanff on loppusuoralla).

  Hannu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän asia ikävä kyllä on.

   Tosi kiva kuulla, jos olet viihtynyt täällä ja löytänyt luettavaa. Se antaa taas yhden syyn lisää kirjoittaa tänne.

   Poista
 4. Eilen tuli tv:stä dokumentti Führer-kultin rakentamisesta. Vähän aikaa sitten esiteltiin aamutv:ssä myös Tarmo Kunnaksen kirjaa Fasismin lumo. Se vaikutti mielenkiintoiselta, vaikka taitaa olla aika pitkästi kerrottu.

  Jännä kyllä minä en urheile, lehtiä luen erittäin harvoin ja facebookia en käytä! Mutta maailma onkin minulle yks toisen pallonpuoliskon Wirbelsturm.

  VastaaPoista