maanantai 2. joulukuuta 2013

Vuosi kuvina - joulukuu


Syksyn sadosta
olen saanut osani.
Jo kajahtavat
villihanhien huudot.
Kohta on talvi täällä.

Tuntematon, käännös Tuomas Anhava. Kokoelmasta Kevään kukat, syksyn kuu. (Otava, Seven, 2011)

Tänä aamuna oli pieni pakkanen, mutta lunta saamme vielä odottaa. Samoin kuin kuvassa näkyvän meren jäätymistä. Viimeisetkin lehdet, joita marraskuun kuvassa vielä näkyi, ovat nyt pudonneet. Jäljellä on vain puiden tumma tyhjyys.

Monet eivät pidä tämän vuodenajan pimeydestä, mutta itselleni marraskuu ja joulukuun alku ovat ihan hyvää aikaa. Kaiken hämäryyden keskellä on mukavaa nautiskella kynttilöistä ja sinne tänne ripustelluista talven valoista. Oma suosikkini on tämä monta vuotta sitten hankittu tähtemme, jonka ripustan ikkunaan hyvissä ajoin ennen joulua, valoa ja tunnelmaa luomaan. Tähden väri vie minut aina lapsuuden jouluihin. Muistan kun ajelimme aattoiltapäivän hämäryydessä mummulaan ja jo kaukaa näimme ikkunassa loistavan oranssin joulutähden lämpimänä kutsuvan loisteen. Jouluhan rakentuu nostalgisista muistoista.Hyvää alkavaa joulukuuta kaikille ja seuratkaahan ahkerasti kirjabloggaajien joulukalenteria, joka alkoi eilen Elinan ihanalla luukulla. Elinan postauksesta löytyy myös linkkilista muihin tämän vuoden joulukalenteriblogeihin. Itse en tänä vuonna ole mukana, mutta viime vuonna minulla oli kunnia avata kalenteri tällä postauksella.

5 kommenttia:

 1. Vuosi kuvina on hieno haaste. Suomalainen maisema muuttuu niin kauniisti vuodenaikojen mukana. Ihana tähti ikkunassa ja siihen liittyvät muistot! Nimenomaan nostalginen pitää joulun olla.

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkää haasteesta. On mukava käydä katsomassa muiden aikaansaannoksia. On myös hauskaa, että ollaan melko eri tahdeissa jokainen haastemme kanssa. Minä kuvaan alkukuuta ja joku muu loppukuuta. Siitäkin tulee mukavaa vaihtelua.

  Joulu on kyllä niin ladattu nostalgialla. Jopa meidän teini-ikäisistä huomaa sen. Kaiken pitää olla kuten aiemmin varhaislapsuudessakin.

  VastaaPoista
 3. Postauksesi sai minutkin muistomatkalle lapsuusvuosiin ja mummolan kammariin. Oranssi tähti kuului mummun joulusisustukseen.
  Todella kaunis kuva, rauhoittava maisema. Tämä haaste on blogistanian mielenkiintoisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummut ja orannsit tähdet ovat pop näin joulun alla :) Ihanaa, että muillakin on samalaisia muistoja.
   Tuo maisema on silmieni ilona aina kun istahdan työpöytäni ääreen, eli aika usein ja sitä on kyllä kiva katsoa. Esimerkiksi näin talvisin seurata auringon vähittäistä nousua.

   Poista
 4. Minulla on oman kodin joulussa ripaus lapsuudenkodin joulutunnelmaa, nimittäin sieltä peräisin oleva oranssi paperinen joulutähti :) Onhan se aikansa elänyt ja aika kulahtanut, mutta silti niin rakas koriste <3 Tuo sinun tähtesi on myös kaunis!

  Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista