maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian Finlandia ja Tieto


Taas on aika äänestää viime vuoden parhaita kirjoja. Tänä vuonna uutena sarjana on Blogistanian Tieto, joka sopii itselleni paremmin kuin hyvin. Itse asiassa siihen sarjaan minulla on eniten luettuja teoksia. Harmi vaan, että Ville Kivimäen loistava Murtuneet mielet on kesken, enkä voi sitä äänestää.

Blogistanian Tiedon lisäksi osallistun Blogistanian Finlandiaan. Parhaita käännöskirjoja listaava Globalia ja lasten- ja nuorten kirjat arvottava Kuopus jäävät minulta väliin, syystä siitä, että en ole niihin kuuluvia kirjoja lukenut.

Kilpailun idean ja osallistumisohjeet voit käydä lukemassa esimerkiksi Sallan blogista.

Annan ääneni seuraaville teoksille:

Blogistanian Finlandia

1. Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme. 3 pistettä
2. Kjell Westö: Kangastus 38. 2 pistettä

Blogistanian Tieto

1. Mikko-Olavi Seppälä ja Riitta Seppälä: Aale Tynni. Hymyily, kyynel, laulu. 3 pistettä
2. Riitta Konttinen: Onnellista asua maalla. 2 pistettä.

Äänestysten tulokset julkaistaan 28.1.2014 kunkin kilpailun emäntäblogissa. Blogistanian Finlandian voittajan kertoo Sallan lukupäiväkirja ja Blogistanian Tiedon voittajat selviävät Liisan Luetut ja lukemattomat-blogista.

20 kommenttia:

 1. Kangastus <3 Minultakin lähti pisteitä kirjalle. Aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangastus oli helppo valinta, sillä niin tasokasta jälkeä Westö jälleen kerran kirjassaan tekee.

   Poista
 2. Olisin kyllä syönyt kuvitteellisen hattuni, ellei sinullakin olisi ollut ykkösenä tuo sama ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Susa ei tarvitse alkaa hattuja popsia :) Luulen, että olisi mennyt aika monella muullakin pasmat sekaisin, jos en olisikaan äänestänyt Peloa :)

   Poista
 3. Pelon kirja pitäisi lukea. Minulla on myös hyllyssä tuo Onnellista asua maalla, aion lukea sen ennen kuin Konttisen seuraava tietokirja ilmestyy nyt keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, molempia suosittelen. Ehdottomasti! Huomasin myös, että Konttiselta on tulossa kirja suomalaisista naistaitelijoista. Vaikuttaa erinomaisen kiinnostavalta.

   Poista
 4. Pelo on vihdoin aloitettu. Westö ihastutti, muttei kärkikolmikkoon asti. Aale Tynni -elämäkerta on luettavana tuossa pöydällä - odotan siltä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet päässyt Pelon kanssa alkuun. Jännityksellä odotan, mitä siitä pidät.

   Ja ihanaa, että olet ottanut myös AT-elämäkerran lukulistallesi. Minusta se oli erinomaisesti tehty elämäkerta, josta en löytänyt mitään nipotettavaa.

   Poista
 5. JOS olisin ollut ahkerampi postaaja, niin upeat Pelon ja Westön kirjat olisivat olleet myös minun listallani, mutta on mukavaa, että te muut niitä äänestätte. Ja toisaalta, sainpa sitten antaa ääneni parille muulle hienolle kirjalle (Nousiainen, Varis) jotka eivät ole ihan kärkikahinoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Variksen kirja odottaa minulla lukuvuoroaan yöpöydän pinossa. Olen vähän säästellyt sitä, mutta toisaalta se olisi kannattanut lukea, niin olisi ehtinyt mukaan BF-kisoihin.

   Poista
 6. Todella yllättävä tuo ykkösehdokkaasi! :) Odotan Pelon kirjalta paljon. Kangastus 38 kohtaan odotukset ovat vähän ristiriitaisemmat, koska moni on sanonut sitä liian taitavasti sommitelluksi, mutta lukuun se tulee joka tapauksessa, ehkä kuitenkin vasta Westön MKK:n jälkeen.

  Ja jee, joku toinenkin antoi ääniä Tynni-kirjalle! Konttisen kirjaa olisin äänestänyt myös todella mielelläni, mutta tietokirjapuolella oli kova tunku kärkikolmikkoon, olin lukenut niin monia hienoja ja ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, minun suosikkini Westöltä on edelleen MKK, vaikka Kangastuskin oli hyvä. Eli suosittelen lukujärjestystäsi.

   Seppälöiden Tynni-elämäkerta oli mielestäni loistava omassa genressään, populääri, mutta silti tarkaa ja analyyttistä tutkimustyötä osoittava.

   Poista
 7. Mulla on lukulistalla Onnellista asua maalla, mutta on ollut koko ajan varattuna kirjastossa niin en ole saanut sitä vielä käsiini. Harmi, koska epäilen että sille olisi ollut paikka omalla Tieto-listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henna, Konttisen kirja vei jotenkin niin ihanasti 1800-1900-luvun vaihteen tunnelmiin, että sitä oli ilo lukea. Toivottavasti saat kirjan käsiisi.

   Poista
 8. Harmi, ettet ehtinyt Murtuneiden mielien kanssa tähän äänestykseen, mutta mahtavaa, että luet sitä parhaillaan. Se tosiaan on loistava.

  Kangastus 38 pääsi minunkin listalleni. Pelohan sen sijaan jäi aikoinaan kesken. Ehkä joskus yritän uudelleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, "Murtuneet mielet" on hyvä, mutta myös niin tiivistä ja paljon tietoa sisältävää tekstiä, että minulla sen lukemiseen aikaa normaalia enemmän. On pakko välillä lepuuttaa aivojaan ja sulatella kaikkea saamaansa tietoa.

   Poista
 9. Hienot Pelon ja Westön kirjat saivat minultakin pisteitä, Taivaslaulu kyllä kiilasi niiden edelle kolmikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, minulla on Taivaslaulu lukematta kokonaan. Jotenkin en ole kokenut sitä omaksi kirjakseni, mutta hienoa että tärkeä kirja sai arvoisensa tunnustuksen.

   Poista
 10. Täydellinen nelikko - nämä ovat kaikki multa lukematta. Mutta Kangastus tulee epäilemättä ennemmin tai myöhemmin luettua. Koska Westö.

  VastaaPoista