sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Onnellista asua PorvoossaOlen juuri lukemassa Riitta Konttisen kirjaa  Onnellista asua maalla, josta otsikkoni on mukaelma. Konttisen kirjassa kaupungin hälinään ja levottomuuteen kyllästyneet taiteilijat muuttavat yksi toisensa jälkeen Tuusulan rantatien maisemiin maaseudun rauhaan. Tuusula on kuitenkin tarpeeksi lähellä Helsinkiä, jossa on aika ajoin käytävä asioita hoitamassa. (Itse kirjasta myöhemmin lisää)

Vähän samojen syiden perusteella voin huokaista, että  Porvoossa on onnellista asua. Helsinkiin ei ole pitkä matka ja täällä yhdistyvät kaupunki- ja maaseutuasumisen parhaat puolet (oivallista tällaiselle levottomalle sielulle, joka ei oikein tiedä onko kaupunki- vai maaseutuihminen). Kaupunki on vain muutaman polkaisun päässä kotiovesta, mutta halutessa on kävelymatkan etäisyydellä  myös luonnon rauhaa rauhoitetuissa metsä- ja merimaisemissa. Tällainen paikka on muun muassa lähellä kotiamme sijaitseva Sikosaari, joka on etenkin lintubongareiden suosiossa. Sekä Sikosaaren historia että sen luonto ovat kiehtovia.

Teimme tänään kävelyretken Sikosaareen maisemiin, josta kaikki kuvat ovat. Kuvista ei ihan heti uskoisi, että on tammikuun 5.päivä.


 
                                                                                                                                                         

8 kommenttia:

 1. Oi kuinka kauniita otoksia! :)

  Tiivistät erinomaisesti Porvoossa asumisen onnen: kaupunki meets maaseutu. Sopivassa suhteessa. Varsinkin ihmiselle, joka ei osaa päättää, kummasta tykkää enemmän ;)
  Näissä maisemissa ei lainkaan ihmettele mm. Edelfeltin ja Runebergin upeita tuotoksia: inspiroiva ja aisteja hivelevä paikka tämä Porvoo... Luontoa, maaseutua, historiaa, kulttuuria, kaupunkia, kaikki samassa sulassa sopassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! kameran varressa oli tällä kertaa mieheni :)

   Porvoo on kyllä monella tapaa inspiroiva kaupunki. Vaikka aina välillä haaveilen muutosta Helsinkiin, niin ei tarvitse lähteä kuin kävelylle vanhaan kaupunkiin tai johonkin näistä mainioista luontokohteista "niin tulen järkiini" ja ymmärrän, etten halua täältä minnekään :)

   Poista
 2. Olipa kiva päästä kanssasi kävelylle Porvooseen! Ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia! <3 Ja voi ei, Sikosaari tuo aina mieleeni lukion liikuntatunnit, sillä Sikosaaren lenkki oli aina vaihtoehtona niille tytöille, jotka eivät voineet osallistua koulu-uintiin. Muistan että kerran, kun emme kaverini kanssa jaksaneet tai viitsineet kävellä, liftasimme osan matkasta, ja se autoilija joka meidät otti kyytiin, oli joku aivan sekopää. Autossa oli sisällä tosi epämääräistä tavaraa ja miehen ehdotukset vähintään yhtä epämääräisiä. Onneksi ei sattunut mitään ja pääsimme autosta ulos siellä missä pitikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho Sara, mikä tarina. Itsekin olen vastaavaa kokenut liftireissulla, mutta onneksi niistä on selvinnyt pelkällä säikähdyksellä.

   Sikosaari on mukava paikka ja aika lähellä meitä, joten siellä tulee aika usein käveltyä.

   Poista
 4. Ihana kirjoitus. Tunnista itsessäni myös tuon mietteen; olenko kaupunki- vai maaseutuihminen. Olen asunut pienellä paikkakunnalla pohjoisessa, mutta kuitenkin niin isossa, että oma kasvuympäristö oli kaupunkimainen. Käytiin usein ostoksilla perheen kanssa Oulussa ja lapsuudesta asti olen kaivannut ympärilleni luonnon ja rauhallisuuden lisäksi myös kauniita vanhoja taloja, ihania puistoja ja kulttuuria. Yli kymmenen vuotta on nyt vierähtänyt kaupungissa, mutta jotain puuttuu. Porvoo vaikuttaa paikalta, jossa voisin viihtyä. Ihanaa vanhaa kulttuuria, kaunis luonto, palvelut pyöräilymatkan päässä ja pienen kaupungin tunnelma. -Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina mukavasta kommentistasi. Juuri nuo luettelemasi asiat tekevät Porvoosta erinomaisen asuinpaikan. Toiovttavasti sinäkin löydät oman "Porvoosi" :)

   Poista