keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hiihtolomalla?

Kamerasta löytyi kuvia viimeviikkoiselta hiihtolomareissultamme. Teimme parin päivän "rengasmatkan" Suomessa. Koluttiin pikavauhdilla kaksi tuttua kaupunkia. Kuka tunnistaa kaupungit?


No, Raumalla ja Tampereellahan me käytiin. Matkan mottona olivat olympialaiset ja hyvin syöminen. Muuta ei oikein ehditty tehdä.

Raumalla syötiin Wanhan Rauman kellarissa ja päiväkahvit nautittiin tutussa Kontion kahvilassa.

Tampereella oltiin lounaalla tutussa Tillikassa, mutta illallispaikaksi olin bongannut uuden tuttavuuden Heinätorin. Vähän sivussa keskustassa, mutta mahtavan hieno miljöö, hyvä ruoka ja loistava palvelu. Suosittelen.

Yöpymispaikkana Tampereella oli suosikkihotellini Tammer.

Vaikka reissu oli lyhyt, niin kotoa pois pääseminen virkistää aina. Tällaista kotihiirtäkin.

10 kommenttia:

 1. Totta, lyhyetkin matkat piristävät! Raumalla en ole koskaan käynyt, vaikka äitini perhe asui siellä jonkin aikaa heti sotien jälkeen. Puutalomiljöö kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse kotoisin Rauman läheltä ja kaupunki on tuttu jo lapsuudesta. Nykyään siellä tulee pistäydyttyä silloin tällöin. Täytyy sanoa, että vaikka Raumasta pidänkin, niin Porvoon vanha kaupunki puutaloineen on mielenkiintoisempi ja elävämpi.

   Poista
 2. Hassua, että tunnistin molemmat, vaikka Tampereella olen käynyt lähinnä lapsena ja Raumalla ihan tosi ohimennen! Kauniita kaupunkeja ovat :) Ja joskus lyhyetkin reissut tekevät ihmeitä - kuin olisi ollut poissa paljon pidempään kuin vain päivän tai kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tunnistus :)

   Tykkään molemmista kaupungeista, Rauma on tuttu jo lapsuudesta ja Tampereeseen tunnen jotain kummaa sielunyhteyttä. Voisin hyvin kuvitella asuvani Tampereella (mieheni ei, joten se siitä sitten =D)

   Poista
 3. Minä luulin ensin tuosta karhusta, että ollaan Porissa, mutta muut kuvat toivat kyllä Rauman mieleen. Tampereen tunnistin, koska olen opiskellutkin siellä vuoden ennen kuin vaihdoin Helsinkiin.
  Mukava matka teillä Jaana ja kivat rentouttavat teemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, karhuhan on totuttu yhdistämään Poriin.

   Tampere on itselleni tuttu vain lyhyistä piipahduksista, mutta kuten tuossa jo Katrille tostesin pidän kaupungista valtavasti ja säännöllisin väliajoin on sinne päästävä käymään.
   Tuo "hyvin syömisen" teema on nykyään matkalla kuin matkalla mottona :)

   Poista
 4. Suomi-matkailu on yllättävän kivaa ja hotelli Tammer ihana! Kuvia katsellessa veikkasin Karhula (Kontio-baarista), Loviisa (puutaloista ja Tampereen jo tunnistinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammer on ehdoton suosikkini ja yövyn siellä aina kun vaan voin.

   Ai, Karhulassa on Kontio-baari? No sopii varmasti sinne ainakin nimensä puolesta hyvin :)

   Ajattelinkin, että Tampere on helppo tunnistettava.

   Poista
 5. Me arvattiin, me arvattiin! Minä tunnistin Rauman, olenhan Luvialta ja R. tunnisti 'oman kaupunkinsa' Tampereen, hän on kotoisin Nokialta. On muuten tullut eräänkin kerran syötyä Wanhan Rauman kellarissa...

  Jos olemme Tampereella yötä niin aina Tammerissa. Meidän lähin Ikea ja Stokka ovat Tampereella...Nokialta saa Teutorin kioskista sitä maailman kuuluisinta kuumaa koiraa, jossa on munkin välissä lenkkimakkaraa. Tästä asiasta on kirjoittanut mm. Kaunis ja terveys -lehti. Eka kerralla melkein jäi syömättä, tokalla menetteli ja nyt siihen on tullut jo vähän himo eli yritämme yhyttää Luvialta paluumme niin, että voisimme matkalla poiketa Teutorin kioskille. Try it!

  VastaaPoista
 6. Ajattelin noista kuvista, että Tampere varmaan tunnistetaan helpommin kuin Rauma, mutta ainakin sinä olit kartalla :)

  Ai Tammer on teidänkin suosikkinne. En yhtään ihmettele, sillä sieltä löytyy sopivasti menneen ajan tunnelmaa, jonka uskon sinuunkin vetoavan. Vetoaa ainakin minuun. Erityisesti rakastan syödä aamupalaa upeassa ravintolasalissa.

  Tuo Teutori pitää pitää mielessä.

  VastaaPoista