sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mööpeliseerausvimma - kirjahyllylle kyytiä


 


  
 
 
 


Pimeimmänkin nurkan valaiseva kevättalven valo saa usein aikaan jonkinlaisen pesänrakennusvietin, joka ainakin minut saa tarkastelemaan kodin sisustusta kriittisellä silmällä. Tällä kertaa tarkastelun kohteeksi joutui yhdistetyn makuu/työhuoneen järjestys. Niinpä hetken (noin 20 sekunnin) harkinnan jälkeen käärin hihani ja aloin fiksaamaan huonekaluja uusiin paikkoihin. Puusohva ja kirjahylly vaihtoivat päittäin paikkaa ja pienempää tilpehööriä poistui kokonaan. Jotta sain kirjahyllyn liikkumaan, oli sen hyllyt ensin tyhjennettävä kirjoista. Tämä antoi mahdollisuuden puuttua myös hyllyjen sisältöön ja muutamia kirjoja sainkin poistoihin. Ne jatkavat matkaansa kirpputorille, josta ilmeisesti ovat taloon tulleetkin. Onneksi on juuri nyt pöytä varattuna paikallisella kirppiksellä, sillä näihin mööpeliseeraussessioihin yleensä kuuluu myös tavaran karsiminen. Toivottavasti kaikki kiertoon lähtenyt kama saa uuden kodin jostain. Tänne ne eivät ainakaan enää takaisin tule.

Nyt kirjahylly on työpöytään nähden paremmassa paikassa, kun kirjat ovat lähes käden ulottuvilla. Puusohva on vähän ahtaassa paikassa, mutta muuallekaan se ei mahdu. Sohva on ehkä hieman tarpeeton nykyisessä kodissamme, mutta en halua luopua siitä tunnearvon vuoksi. Ehkä se taas joskus löytää paremman ja tarkoituksenmukaisemman paikan. 

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, jotenkin harmonista. Minullakin on pesänrakennusvimmaa nyt uudessa kodissa. Järjestelyä, pohdiskelua ja siistimistä. Hyvä niin, edellinen pesäkolo oli kaiken tämän vastakohta. Tällä hetkellä olen eniten ihastuksissani luonnonvalosta – sitä ei kolmeen vuoteen paljon näkynyt ja nyt ei muuta tunnu kodissa olevankaan. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suketus! Ymmärrän pesänrakennusvimman hyvin, kuuluu uuteen kotiin. Valo on ihanaa! Kaipaan meidän Moskovan kodista juuri isoista ikkunoista tulvivaa valoa. Täällä on varsinkin alakerta vähän pimeä, yläkerta tosin on ihan mukavan valoinen.

   Poista
 2. Onpa teillä kaunista ja kotoista!

  Ymmärrän, ettet raaski luopua noin ihanasta puusohvasta. Meilläkin on pari vanhaa ns. päästävedettävää sänkyä varastossa, kun ne ovat aika epäkäytännöllisiä. Mies on jo puhunut niiden myynnistä. Toisen ehkä annan myydä, toista en. Sen sijaan isäni tekemä puusohva on kunniapaikalla keittiön ruokailunurkkauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!

   Toivon, että saisin puusohvalle paremman paikan, mutta niin kauan kun en muuta keksi, niin mennään tällä järjestyksellä. Mielestäni se sopisi hyvin keittiöön, kuten teillä, mutta se vaatisi sitten kaikenlaista muuta organisointia johon tällä hetkellä ei ole halua tarttua. Odotetaan sopivaa inspiraatiota :)

   Poista
 3. Ihana valo ja kauniita huonekaluja! Kirjojen läpikäynti tuottaa sina tulosta... Pitäisi ehtiä samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos :)
   Yritän vähän harventaa kirjaviidakkoa, tällä kertaa se onnistui :)

   Poista
 4. Onpa kaunis "yhdistelmähuone", kodikas ja tyylikäs! Täällä harjoitettiin samanlaisia puuhia myöskin eilen, mutta kamat hakevat vielä lopullisia paikkojaan. En pitele kiirettä asian kanssa, koska tämä menettelee nyt näinkin. Tuunaan järjestyksen loppuun hiljaksiin sitten, kun kyllästyn tähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Mulla on vähän semmoinen vika, että kaikki pitää saada järjestykseen välittömästi. Joskus olisi hyvä, jos antaisi tavaroiden ensin vähän hakea paikkojaan.

   Poista
 5. Komppaan muita: onpas teillä tosiaan kaunista, valoisaa, harmonista ja kodikasta. Tuossa huoneessa viihtyisin paremmin kuin hyvin! Ja ihana tuo puusohva, tuollaisesta minäkin haaveilen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Vanhassa puusohvassa on oma taikansa, jota uusista ei löydy. Toivottavasti löydät omasi.

   Ja kiitos ihanasta kommenttitehtailusta. Ilahduin, kun löysin sinulta monta kommenttia :)

   Poista
 6. Voi kun teillä on viihtyisä makuuhuone/työhuone. Pesämäinen tila, jossa viihtyisi varmasti. Pakko oli huolella tarkastella kaikki kirjahyllyn kirjat, mutten tainnut bongata kuin yhden tutun kirjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjailijatar!

   Tuo kirjahylly sisältää pääasiassa "työkirjoja" eli historian tutkimukseen liittyvää kirjallisuutta.

   Poista