lauantai 8. maaliskuuta 2014

Venäjä -haasteen paketointiErinomaista kansainvälistä naistenpäivää kaikille! Nyt on aika paketoida vähän yli vuosi sitten lanseeraamani haaste  Venäjää valloittamaan. Vaikka kirja kerrallaan.

Viikko sitten tein koonnin omista haasteen puitteessa suorittamistani kirjoista ja mukavasti alkoi tippua myös muiden haasteen suorittaneiden yhteenvetoja. Seuraavassa kaikki mukana olleet blogit satunnaisessa järjestyksessä ja linkit heidän kokoelmapostauksiinsa:

Eniten minua kiinnostaa tie
Lukemisen kartasto/Sonja
Nannan kirjakimara
Sheferijm
Oksan hyllyltä
Tarukirja
Satun luetut
Kirjan pauloissa
Matkalla Mikä-Mikä-Maahan
Luettua elämää
Jokken kirjanurkka
P.S. Rakastan kirjoja

Vielä kerran isot kiitokset mukana olleille. (Toivottavasti olen löytänyt kaikki haasteeseen osallistuneet)

Muutama huomio haasteen puitteen luetuista. Ensinnäkin suosituin kategoria oli ylivoimaisesti venäläiset mieskirjailijat ja sieltä löytyvät myös suosituimmat kirjat, joita olivat Sergei Dovlatovin Meikäläiset viidellä osumalla ja Matkalaukku kolmella osumalla. Kolmeen mainintaan pääsi myös Joseph Brodskyn Veden peili. Mikä minua ehkä eniten ihmetytti oli se, että tunnetuimmat klassikot puuttuivat muutamia mainintoja lukuunottamatta lähes kokonaan. Sinällään positiivista, että etsittiin uusia aluevaltauksia.

Ja sitten palkitsemisiin. Ahkerimmin kirjoja luki ja kategorioita suoritti MarikaOksa Oksan hyllyltä -blogista. Onneksi olkoon, sinulle lähtee jossain vaiheessa palkinto. Lupasin myös palkita omalta mutuhuttupohjaltani mielenkiintoisimman arvion ja tästä lähtee palkinto Luettua elämää -blogin Elinalle tekstistä  Jelena Kuzmina - Anna Ahmatova koditon. Hienoa, että otit kirjan lukuun ja kirjoitit siitä niin kauniisti. Lopuksi suoritin arvonnan kaikkien osanottajien kesken. Arvonta suoritettiin perinteistä villasukkametodia käyttäen ja siinä onni suosi Tarukirjan Margitia. Onnea kaikille palkituille. Ilmoitatteko osoitteenne sähköpostiini.

Venäjää on nyt valloitettu ainakin muutaman kirjan verran. Tästä käännetään nokka kohti uusia haasteita.

6 kommenttia:

 1. Kiitos, Jaana! Eläköön Anna Ahmatova, joka ansaitsee huomiota, kuten kaikki Neuvostoliitossa vainotut taiteilijat. Ahmatovan runous kertoo sen kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Elina hienosta tekstistäsi. Lähetätkö minulle osoitteesi sähköpostiini ( jaanator@gmail.com ), niin saat piene muiston osallistumisestasi.

   Poista
 2. Oi kiitos! En lähtenyt palkintoa tavoittelemaan, vaan lukuelämyksiä. :) Mutta tämä oli kiva yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, lukuelämysten lisäksi saat pienen muiston osallistumisestasi. Kiitos ahkerasta osallistumisestasi ja osoitteestasi, jonka lähetit sähköpostiini.

   Poista
 3. Upeaa, miten moni ehti mukaan - minäkin sentään luin muutamia, vaikken ehtinyt kirjoista kirjoittaa. Mutta ehkä tässä pikku hiljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, et ollut ainoa, joa ei hyvistä aikomuksistaan huolimatta ehtinyt mukaan haasteeseen ja se on ihan ok se .)

   Mukavasti oli niitäkin, jotka ehtivät ja siitä olen iloinen.

   Poista