keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kirjan ja ruusun päivänäEnsimmäistä kertaa moneen vuoteen pääsin kirjakauppoihin Kirjan ja ruusun päivänä. Käyntini oli tosin pikainen piipahdus muiden kiireiden painaessa päälle, mutta kuitenkin. Tein täsmähankinnat Akateemisesta ja Suomalaisesta. Suomalaisessa kuuntelin myös, kun Mikko Kuustonen haastatteli Kirjan ja ruusun päivän kirjailijaa Anna-Leena Härköstä. Kaksikko hauskuutti toisiaan ja siinä samassa myös yleisöä. Haastattelun jälkeen olisi saanut Anna-Leenalta omistuksen Takana puhumisen taitoon. En kuitenkaan ehtinyt jäädä jonottamaan. Takana puhumisen taito on koluminkokoelma, ei romaani, kuten kaksi aikaisempaa Kirjan ja Ruusun päivän kirjaa Tuomas Kyrön Miniä  ja Jari Tervon Jarrusukka. Fiktiota Härkönen ei halunnut kirjoittaa, sillä hän viimeistelee parhaillaan syksyllä ilmestyvää romaaniaan. Bussissa matkalla kotiin ehdin jo muutaman jutun lukaista ja vaikutti taatulta Härköseltä.Muutkin hankintani olivat tällä kertaa muuta kuin fiktiota. Kirjan ja ruusun päivän perinteen perusteella ostin miehelleni lahjaksi kirjan, Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa. Parempaa arkiruokaa. Tosin tässä lahjassa on vähän omakin lehmä ojassa, sillä toivottavasti tulen seuraavina viikkoina saamaan hyvää ruokaa. Sillä ruusulla ei ole niin väliä.

Kaksi muuta ostostani ovatkin sitten ihan fiilistelykirjoja. Arvatkaa minne olen perjantaina lähdössä?
Näiden lisäksi pakkaan matkalukemisiksi Paula McLainin Nuoruutemme Pariisi ja Tarukirjasta bongaamani Gregoire Polet'n Väreilevä kaupunki, joka löytyi Porvoon kirjastosta. Enköhän näillä lukemisilla pärjää neljän päivän reissun :)

Seuraavan kerran palaan blogin pariin varmaan Pariisin kuvilla! Siihen saakka au revoir!

12 kommenttia:

 1. Mukavaa reissua kirjojen ja pariisin parissa!

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa, kuvia odotellen!

  VastaaPoista
 3. Hyvää matkaa keväiseen Pariisiin!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, hurmaavaa ja kaikin puolin onnistunutta matkaa! <3 (Toivottelen samaa vielä livenä huomenna! :)

  VastaaPoista
 5. Voi Pariisi, kuvia odottaessa! Hyvää matkaa! Joskus nuorempana luin aika paljonkin Anna-Leena Härköstä, kiinnostaisi tauon jälkeen taas kokeilla uudempaa tuotantoa.

  VastaaPoista
 6. Täällä on luettu tuota Mondon opasta myös ahkerasti. Hauskaa reissua! :)

  VastaaPoista
 7. Hempeää matkaa! Pariisi on tullut viime päivinä kaikkialta vastaan. Kai se on vihje, että pitää taas piipahtaa :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää ja antoisaa matkaa! (Salaa olen aika kade!)

  VastaaPoista
 9. Bon voyage! :)
  Mondon Pariisi on varsin käyttökelpoinen opus. Ah, nauti Pariisin keväästä!

  VastaaPoista
 10. Oikein ihanaa matkaa!

  (Blogissani on sulle haaste.)

  VastaaPoista