sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vuosi kuvina - huhtikuu


 Ero maaliskuuhun ei ole suuren suuri, mutta ehkä jotain kuitenkin on tapahtunut. Ehkä valo on kirkkaampi, taas vähän enemmän lupauksia keväästä antava. Ehkä!

Kuva on kahden päivän takaa. Tänään sataa, mikä on hyvä asia sekä luonnon että katupölyn vuoksi. Aamulla kun hain lehteä postilaatikosta, nuuskin sateen kostuttaman maan huumaavaa tuoksua. Sateesta huolimatta ajattelin lähteä metsään kävelylenkille tuoksuttelemaan kevään tuoksua. Metsään mielet vie myös parhaillani lukemani Anni Kytömäen kirja Kultarinta, joka on lumoava.

Vaikka huhtikuu, tuo kuukausi, jonka julmuudestakin paljon puhutaan, on vasta alussa, niin uskon kuitenkin, että siitä on tulossa oikein hyvä ja nautittava. Pääsiäinen on melkein oven takana, eikä Pariisin matkaammekaan ole enää kuin jokunen viikko. Vapunaattona on tiedossa Agit-Propin konsertti Kulttuuritalolla. Konsertilta odotan etenkin tätä laulua, joka viimeksi vastaavassa konsertissa sai kyynelkanavat aukeamaan.

Kevääseen ja pääsiäiseen on varauduttu myös kukin ja karkein.

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kyllä noissa ulkokuvissa kevään valon aistii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna, ja olen samaa mieltä, että kuvissa on kevään valoa.

   Poista
 2. Kauniita kuvia, keväisiä tunnelmia ja kiinnostavia matka- ja konserttisuunnitelmia sulla.

  Mietin juuri eilen itsekin, että vaikka meillä vielä on vähän lunta ja öisin on ollut pakkasta, niin nyt tuoksuu ja tuntuu jo keväältä. Vuosi vuodelta rakastan kevättä entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Olen itsekin ihan innoissani noista tulevista jutuista.

   Minä olen aina ollut kevät-ihminen ja pitänyt siitä. Välillä tosin olen vihannutkin sitä, kun se tekee temppujaan esimerkiksi takatalven muodossa.

   Poista
 3. Ihanat, keväiset kuvat! Pääsiäistä tässä odotellaan ja sitten onkin enää lyhyt matka kesään. Pariisi keväällä - varmasti unohtumaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!
   Uskon ja toivon unohtumatonta Pariisia. Jotain siitä näkyy varmaan täällä blonginkin puolella. Ainakin valokuvina, jos ei muuten.

   Poista
 4. Palaan tänne, mutta nyt tulin vain huikkaamaan että sinut on haastettu! <3

  VastaaPoista
 5. Huhtikuu ei vaikuta lainkaan julmalta näissä kuvissa. Upeat värit hehkuvat voimaa! Helmikuu oli vielä jotenkin utuista ja haparoivaa, mutta kyllä se kevät on nyt selkeästi niskan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joana, kiitos! Minä en ole kokenut huhtikuuta koskaan julmana, mutta ymmärrän kyllä niitä, joille se sitä voi olla pimeän talven jälkeen. Minulle kevät on aina ollut valon ja odotuksen juhlaa. Ainoa julmuus, jonka minä huhtikuussa tunnistan on, että se aika ajoin tekee ohareita takatalven muodossa. Toivottavasti ei tänä vuonna.

   Poista
 6. Ei todella paljon eroa. Mutta nyt maaliskuu olikin jo niiiin keväinen. Mutta aurinko lisääntyy päivä päivältä - ja valo!

  VastaaPoista