perjantai 9. toukokuuta 2014

Vuosi kuvina - toukokuu ja muuta hulinaa! Vihdoin se on täällä, toukokuu nimittäin. Tosin vielä kovin märkänä, harmaana ja sateisena, mutta varmasti parempaa on luvassa, kun vain jaksetaan odottaa. Huhtikuuhun verrattuna ainakin vihreys on lisääntynyt. Vielä kuitenkin meri näkyy peittyäkseen sitten lehtien täydellisesti puhjetessa.

Toukokuu on aina ollut yksi lempikuukausistani. Kouluikäisenä tietenkin siksi, että toukokuussa saattoi jo haaveilla kesälomasta, myöhemmin yksinkertaisesti siitä syystä, että on mahtavaa seurata miten luonto vähitellen herää, miten kukat nousee maasta, miten vihreä päivä päivältä lisääntyy sen kaikissa mahdollisissa sävyissä. Ja kun sitten tulee se lämmin toukokuun päivä, jolloin takitkin voi jättää naulakkoon, niin koko Suomen kansa kirmaa laitumille kuin villiintynyt vasikka.

Blogini kannalta toukokuu on myös merkityksellinen kuukausi. Kolme vuotta sitten toukokuun 16.päivä kirjoitin ensimmäiset rivit blogiini, joka sai nimen Täällä toisen tähden alla. Nimi on kunnianosoitus Väinö Linnan trilogialle, mutta se oli merkityksellinen perustamisvaiheessa myös sikäli, että tuolloin asuin konkreettisesti "täällä toisen tähdden alla" eli Moskovassa. Kohta vuosi on jo vierähtanyt kotimaassa, mutta blogin nimi on ja pysyy. Juhlimiset jätän tällä kertaa väliin, mutta haluan lausua kiitokseni kaikille täällä vierailleille. Nämä kolme blogivuotta ovat olleet antoisia monella tavalla.

Aika ajoin haikeus ja ikävä minulle rakkaaseen kaupunkiin iskee, varsinkin kuvia katsoessa ja varsinkin keväisin. Keväät olivat Moskovassa ehdottomasti parasta aikaa. Tasan vuosi sitten Voitonpäivänä kävin lähipuistossamme tallentamassa venäläisten suurta juhlapäivää. Tässä vielä nostalgian nimissä muutama kuva lähipuistomme kevättunnelmista vuoden takaa.

Kevät on myös kirjakarkeloiden huippuaikaa. Ensi viikollakin olisi useita erilaisia kirjaan ja kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia pääkaupunkiseudulla. Itse olen harkinnut ainakin seuraavia:

12.5 Venäläisen kirjallisuuden luentosarjassa on vieraana Ljudmila Ulitskaja kertomassa uusimmasta suomennetusta romaanistaan Vihreän teltan alla, jonka jossain vaiheessa haluan ehdottomasti lukea.

13. 5 Prosak-klubilla on teemana sukupolvet ja vieraina ovat kirjailijat Antti Heikkinen ja ihanaakin ihanampi Eeva Kilpi.

17.5. vietetään Kirjakroolipäivää, "kirjojen ystävien kaupunkitapahtumaa". Paljon mielenkiintoista on luvassa ja kannattaakin käydä katsomassa päivän ohjelman tapahtuman sivuilta.

Joihinkin näistä aion itsekin suunnata, mutta sitä ennen katsotaan euroviisuja ja vietetään äitienpäivää. Kaunista äitienpäivää meille kaikille äideille ja ihanaa toukokuun jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Tämä toukokuu ei ole vielä oikein lähtenyt käyntiin! Kiva, että muistutit Kirjakroolista. Se vaikuttaa lupaavalta uudelta tapahtumalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakrooli tosiaan on mielenkiintoisen oloinen tapahtuma, täytyy yrittää järjestää ensi lauantai niin, että ainakin jotakin pääsisi kuuntelemaan.

   Poista
 2. Onpa kauniita, hreitä kuvia. Minä odotan keväällä aina omenapuiden kukintaa, mikä tuntuu pohjoisemmasta Suomesta etelämpään tulleelle aina yhtä ihanalta. Kiitos kirjatapahtumavinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjanainen! Omenapuiden kukintaa täälläkin odotellaan. Viime vuodet Moskovan keväässä eläneenä, olen tottunut, että se tapahtuu jo toukokuun puolivälissä. Täällä sitä pitää odottaa vähän pidempään. Koristekirsikoissa jo näkyy kaunis vaalenpunainen kukkameri.

   Poista
 3. Onnea ihanalle blogillesi ja mukavaa äitienpäivää itsellesi! Toukokuu on todella vuoden parasta aikaa kesälupauksineen.

  VastaaPoista
 4. Onnea blogin merkkipäivän johdosta ja mukavaa äitienpäivää! Toukokuu on ihanaa aikaa, kun koko kesä on vielä edessä ja saa seurata luonnon heräämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Tämä on tosiaan joka vuosi yhtä mahtavaa ja odotettua.

   Poista
 5. Paljon onnea blogisynttäreistä ja ihanaa, keväistä toukokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka ja ihanaa kevättä sinullekin!

   Poista