sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kukkiva Wien
Wien otti meidät vastaan mahtavalla ukkosmyrskyllä, mutta onneksi sää kuitenkin myöhemmin kirkastui ja oli lopulta mukavan kesäinen. Auringon innoittamina hyppäsimme metroon ja ajoimme keisarilliseen Schönbrunnin palatsiin ihailemaan sen valtavaa puutarhaa. Kukkaloisto ei ollut ehkä niin ihmeellinen kuin kuvittelin, mutta kaunista oli kuitenkin. Palatsiin olisi päässyt tutustumaan myös sisätiloihin, mutta ne me jätimme tällä kertaa väliin.

Kukkaloisto ja puistomaiset olosuhteet jatkuivat Wienin keskustassa olevassa Volksgartenissa (josta kolme alinta kuvaa), joka on osa Hofburgin palatsialuetta ja erityisen kuuluisa ruusuistaan.

Wien on helppo kaupunki kulkea ja olla. Kaikki toimii ja erityispisteet voi antaa metrolle. Hotellimme oli vähän keskustan ulkopuolella, Prater-huvipuiston kupeessa, mutta metrolla matka keskustan nähtävyyksiin, ruokapaikkoihin ja kauppoihin sujui helposti hetkessä.

Kiitän kovasti kaikkia, jotka ovat seuranneet matkaamme ja jättäneet mukavia kommentteja. Yritän vastailla niihin jossain vaiheessa, kun matkan kiireet hellittävät.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mari a, kaunista oli paikan päälläkin. Kyllä kesä on parasta aikaa matkustaa, ainakin kaltaiselleni kukkaloiston bongarille.

   Poista
 2. Wien on ihana kaupunki! Helppo tosiaan kulkea ja olla, kaiken kaikkiaan todella viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, minut tuo Wienin helppous yllätti positiivisesti. Jäi fiilis, että kaikki toimii niin kuin pitääkin ja siihen voi luottaa.

   Poista
 3. Wien on juuri niin uljas kuin muistinkin. Muistoja on 25 vuoden takaa ja haluaisin käydä uudestaan. Kiitos matkasta, Jaana! Olit inspiroivaa seuraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, uljas on hyvä sana kuvaamaan Wieniä. Siellä löytyy edelleen Habsburgien aikainen loisto koko komeudessaan.

   Poista
 4. Ihana Wien ja Schönbrunn! Lokakuussa kukkia oli vähemmän, mutta kaunista oli silloinkin. Kauniit kukat ja maisemat olet tallentanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, molemmat ovat ihania. Voin kuvitella, että Schönbrunn on kaunis syksylläkin, kun puut loistavat ruskan väreissä ja talvellahan siellä olis loistavat maastot laskea pulkalla :)

   Poista
 5. Sinun matkakuvasi tuovat mieleen omat vanhat matkat. Schönbrunnissa kävin myös vain puistossa ja keskustan Volksgarten on aivan ihana.

  Edellinen postauksesi toi mieleen vakavampia asioita. Olen tehnyt tuon saman vierailun Auschwitz-Birkenauhin vuosia sitten ja se on edelleen yksi vahvimpia matkakokemuksiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Margit, että pääsit kuvieni mukana nostalgiselle matkalle.

   Uskon, että Auschwitz jää minullekin yhdeksi mieleenpainuvimmista matkakokemuksista.

   Poista
 6. Oi miten kauniita kuvia! Wien on suosikkikaupunkejani, mutta kesällä en ole käynyt siellä kertaakaan. Wienissä on tarjolla musiikkia, kuvataidetta, kauniita rakennuksia, ihania kahviloita ja vaikka mitä. Ei ihme, että olemme käyneet siellä useamman kerran.
  Myös nuo aikaisemmat matkakuvasi olivat mielenkiintoisia. Paljon olette nähneet.
  Auschwitzissa en ole vieraillut, Dachaussa kylläkin. Ehkä kaikkien olisi hyvä nähdä nuo kauheuden muistomerkit, kun ne on nähnyt, kysyy mielessään hiljaisena vain miksi, kuinka......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clarissa, lyhyen vierailumme aikana vakuutuimme, että Wien kyllä kestäisi useampiakin vierailuja. Ehkä vielä joskus sinne pääsemme uudestaan.

   Tuo miksi-kysymys oli huutavana minunkin mielessäni koko leirivierailun ajan ja paljon sen jälkeenkin. Ei voi ymmärtää, miten ihmiset ovat voineet pystyä niin suunnattoman pahan toteuttamiseen.

   Poista
 7. Jaana, onko jossain juttua Salzburgista? Siis muuta kuin se facen vilautus;)

  Ich liebe Salzburg ewiglich!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Salzburg löytyy nyt jo blogistakin.

   Ihanaa Salzburg-rakkautta :)

   Poista
 8. Tosi kaunista! <3 Teillä on kyllä aivan mahtava reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, ja kyllä, reissu oli mahtava.

   Poista
 9. Tulipa mukavia muistoja mieleen omalta n. 10 vuoden takaiselta Wienin käynniltä :) Olimme miehen kanssa Interraililla ja silloin oli rajut helteet, kävelimme kaupungilta eläintarhaan ja oli melkoisen lämmin reissu ;)

  Matkapostauksiasi on ollut ilo lukea :)

  VastaaPoista