keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lähtö läheneeNyt se on ovella. Nimittäin täällä hehkuttamani Eurooppa-turnee. Matkalaukut on pakattu ja matkalukemiset valittu ja huomenna-aamulla ylitämme Suomenlahden ja suuntaamme Tallinnasta suoraa tietä Riikaan, jossa olemme yhden yön. Riikasta matka jatkuu kohti Liettuaa ja Vilnaa ja sieltä taas kohti uusia maita ja kaupunkeja. Tarkoitukseni on blogata matkan varrelta (mikäli nettiyhteydet sallivat) reissun etenemisestä, joten pysykäähän kanavalla. Luvassa on ainakin kuvia upeista eurooppalaisista kaupungeista. Muutamia nähtävyyksiäkin aiomme käydä katsastamassa, ainakin Auschwitz-Birkenau-museo on tällä listalla ja niistä yritän saada aikaseksi jonkinlaista raporttia.

Matkalukemiseni näkyvät kuvassa. Agneta Rahikaisen Edith. Runoilijan elämä ja myytti oli tarkoitus saada luettua ja blogattua jo ennen reissua, mutta aikataululliset ongelmat tulivat väliin. Kirja on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Sain sen ensin kirjastosta, mutta kesken lukemisen minun oli käytävä ostamassa kirja omaksi, sillä halusin tehdä merkintöjä sen sivuille, jotta paremmin muistaisin, mistä missäkin on puhe. Edith siis lähtee matkaani, mutta postaus todennäköisesti saa odottaa paluutamme. Muut kirjat ovat kirjastosta. Atkinsonin ja Adichien olin varannut ja sain ne sopivasti reissulukemisiksi. de Beauvoirin bongasin hyllystä ja nappasin sen suuremmin suunnittelmatta matkaan.Muistelen ainakin Sonjan ja Liisan Kutsuvierasta kovin ylistäneen. Ihanaa, kun voi pakata kirjoja mukaan välittämättä matkalaukun painorajoista. Autossa menee useampikin kirja ja voi ottaa vähän valinnanvaraakin mukaan.

Näillä kauniilla orvokeilla haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa juhannusta! 

27 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta ja ihanaa matkaa! Odottelen reissuraportteja innolla!

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa!!! On varmasti vähälumisempaa kuin täällä... ;)

  VastaaPoista
 3. Teillä on varmasti antoisa matka edessä. Ihanaa reissua ja hyviä lukuhetkiä matkalukemiston parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos! Uskon, että matka on antoisa, onhan edessä toinen toistaan upeampia paikkoja ja kirjatkin vaikuttavat loistavilta :)

   Poista
 4. Ihanaa matkaa! Riika on ainakin ihana paikka, oikein ikävä sinne. Yritän päästä jossain vaiheessa käymään myös itse siellä. ASuin kymmenen vuotta sitten siellä vähän aikaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari a! Riika on tuttu minullekin muutaman vuoden takaiselta reissulta ja voin yhtyä sanoihisi sen ihanuudesta.

   Toivottavasti sinunkin matkasi onnistuu!

   Poista
 5. Hyvää ja ihanaa matkaa! Monien muiden tavoin odotan innolla reissukuvia ja kuulumisia matkan varrelta (tai sen jälkeen :)). Mekin aiomme heinäkuussa Keski-Eurooppaan, mutta ihan vaan lentäen.

  Ja toivon niin, että pidät Atkinsonista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos!

   Meillä Katja on perinteisesti ollut sama suunta kesälomareissuilla :)

   Toivon myös, että Atkinson uppoaa myös minuun, kuten niin moneen muuhun minua ennen.

   Poista
 6. Antoisaa ja ihanaa matkaa! Me matkaamme heinäkuussa sinne Porvooseen, kuten olet ehkä jo kuullutkin. Toivottavasti tapaamme silloin Runebergin puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joana, kiitos! Olen kuullut matkastanne ja toivon minäkin, että jossain näemme!

   Poista
 7. Ihanaa reissua! Odottelen kovasti sekä matka- että kirjapostauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintti kiitos ja kiva kuulla, että matkapostaukset kiinnostavat :)

   Poista
 8. Hyvää matkaa ja antoisia lukuhetkiä (ja parempia kelejä kuin Suomessa!). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zephyr, kiitos! Tämän hetken sääennusteet näyttävät Riikaan ja Vilnaan suurin piirtein samaa kuin Etelä-Suomeen, mutta sen jälkeen pitäisi alkaa lämmetä. Toivotaan parasta.

   Poista
 9. Antoisia ja avartavia taipaleita ja lukuelämyksiä!

  Tuo ihana Edith-kirja odottelee täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos!

   Rahikaisen kirja on kyllä mahtava. Hienoa ja paneutuvaa tutkimustyötä, vähän samalaisista asetelmista ponnistava kuin Maijalan Canth-kirja.

   Poista
 10. Hyvää matkaa! Mielenkiintoisia kirjoja! Kotiinpalajat oli mielestäni taattua laatua Adichielta, olisi kiva myöhemmin kuulla, mitä pidit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, kiitos. Ihastuin Adichien novellikokoelmaan "Huominen on liian kaukana" ja halusin heti lukea jotain muuta häneltä. Kotiinpalaajista olen kuullut niin paljon positiivisia kommentteja, että uskon sen olevan hyvä. Yritän myös blogata siitä ja kertoa omat vaikutelmani.

   Poista
 11. Ainakin matkalukemiseti kohdillaan :D Turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 12. Upeaa matkaa! Muistelen omaa eurooppaturneetamme aina lämmöllä. Toivottavasti saamme paljon kuvia matkaltanne :)! Me lähdetään Lappiin! Bon voyage!

  VastaaPoista
 13. Hyvää juhannusta ja oikein mukavaa matkaa! Odotan innolla matkaraporttiasi, tuo Auschwitz-Birkenau-museo on varmasti vaikuttava paikka kaikessa kamaluudessaan.

  VastaaPoista
 14. Jaana, voi mikä matka tulossa teillä! Kiva, jos jaksat raportoida matkalta.

  Auschwitz on kai pahin keskitysleirimuseo, säilytettyine hampaineen ja hiuksineen. Ja onko siellä ympärillä markkinameininkiä, kuten olen kuullut kerrottavan.

  VastaaPoista
 15. Ihanat kirjalliset matkaeväät! Edith ja Elämä elämältä löytyvät minunkin lukupinostani, ja myös Adichien kirja(t) kiinnostaa.

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa Keski-Eurooppaan, hauskaa ja mieleenpainuvaa lomaa :)

  VastaaPoista
 17. Oi, nyt vasta huomasin sinun lähteneen ja olleen matkalla. Reitti lukemisineen vaikuttaa mahtavalta, palaan vielä katselemaan muita reissukuvia!

  VastaaPoista