sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Riika ja Vilna


Keski-Eurooppaan suuntautuvan matkamme ensi kohteet olivat Riika ja Vilna, jossa molemmissa olimme yhden yön. Riika oli tuttu yhdeltä aikaisemmalta matkalta, Vilna sen sijaan täysin uusi tuttavuus ja tällä lyhyellä oleskelulla ehdimme tehdä vain pikaisen katsauksen Vanhaan kaupunkiin, joka oli mielikuviani suurempi, ainakin kun sitä vertaa Tallinnan tai Riikan vastaaviin.

Kovin lämpöisissä kesäkeleissä emme ole matkaamme toistaiseksi tehneet, mutta rännältä on kuitenkin vältytty ja suuremmat sadekuurotkin ovat tulleet silloin, kun olemme olleet autossa. Toiveissa on, että sää vähän lämpenee, kun matkaamme vähän etelämmäksi.

Riikasta löytyi kaikkea kivaa
- kukkiva vanhakaupunki
- kaupungin keskellä oleva kaunis puisto
- pienet hauskat yksityiskohdat
- paikallista juhannuksen viettoa laulun ja kukkaseppeleitten muodossa

Vilnasta löysimme hauskan Kirjallisuuskadun, Literatų Gatvė , jonka idea ei ihan täysin minulle auennut, kun en paikallista kieltä osaa enkä paikallisia kirjailijoitakaan tunne. Ilmeisesti kyse on kuitenkin siitä, että Liettuan kirjallisuudessa tavalla tai toisella vaikuttaneet tai vaikuttavat ovat saaneet tähän hauskaan ulkoilmagalleriaan oman muistomerkkinsä.14 kommenttia:

 1. Riika on tuttu (ja tykkäsin) ja Vilnassa haluaisin kovasti käydä. Euroopan turnee on jossain vaiheessa ehdottomasti haaveissa. Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, suosittelen sekä Vilnaa että Euroopan turneeta. Meillä ainakin meni matka erinomaisesti kaikin puolin.

   Poista
 2. Kaunista näyttää olevan! Molemmat kaupungit ovat toivekohteita.

  Hyvää matkaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, suosittelen sekä Riikaa että Vilnaa, mutta erityisesti Vilnaa, joka yllätti positiivisesti.

   Poista
 3. Riika on ihana kaupunki, Vilnaan asti en koskaan päässyt, mikä aika paljon kaduttaa. Joskus sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari a, toivottavasti pääset käymään joskus Vilnassakin. Kaupungeilla, joissa on joskus asunut vähän pidempään, on jotenkin erityinen paikka sydämessä.

   Poista
 4. Ihania kuvia. En ole ollut kummassakaan vielä, mutta niin kovasti haluaisin päästä käymään.

  VastaaPoista
 5. Mielin molempiin! Miksi lähteä aina vain uudestaan Tallinnaan, kun lähellä on tällaisia erilaisia kaupunkeja, joissa voi kuunnella eksoottisia kieliä ja katsella uusia nähtävyykisä. Kuviesi mukana pääsi jo tunnelmaan. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiva jos pääsit tunnelmaan kuvien avulla ja toivottavasti pääset itsekin joskus paikan päälle.
   Tallinnan suosiota selittää varmasti helppous ja varmasti jonkin verran myös taloudellinen ajattelu. Lähtemällä Tallinnaan pääsee nopeasti ja suht halvalla hetkeksi irti tavanomaisista ympyröistä.

   Poista
 6. Ihania muistoja tulvii mieleen näiden matkapostausten johdosta! Tiedätkös, kun joskus aikoja sitten vietin Vilnassa muutaman päivän, muistan ajatelleeni, että haluaisin muuttaa sinne asumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, mulle tuli vastaavia ajatuksia aika monen kaupungin kohdalla :) Ihanaa, jos sain kauniit muistot heräämään.

   Poista
 7. Aivan ihania kuvia täälläkin! Riikassa olen käynyt kahdesti, ja ihastuin siihen niin, että haluan ehdottomasti sinne uudelleen. Riikan vanha kaupunki on todella hurmaava, minusta jotenkin vielä ihanaa ja tuttua Tallinnaakin viehättävämpi. Vilnassa en ole sen sijaan vielä käynyt, mutta sinnekin haluaisin kovasti.

  Voi että, suurkiitos tästä aivan ihanasta nojatuolimatkasta, jonka saamme mukanasi tehdä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Riika on tosiaan ihana, mutta niin oli Vilnakin ja jotenkin vähän erilaisella tavalla kuin Riika ja Tallinna. Ehkä liettualaisen kulttuurin vieraus teki siitä jollain tavoin kiinnostavamman. Toivottavasti sinäkin joskus sinne vielä pääset (ja mikset pääsisi, imomatkaaja kun olet =D)

   Poista