sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pari pientä limerikkiäOn Porvoo vienyt tämän akan sydämen
täältä koskaan pois muuta en.

Kujilla vanhan kaupungin
voi tuntea hengen Runebergin

Herran rinnalla myös Fredrikan näen.Istabul on ihmeellinen
tuo kaupunki välillä idän ja lännen.

Rinta rinnan siellä kauneus ja rumuus
käsi kädessä herkkyys ja karuus.

Makumaailmansa vei mukanaan kielen.

Sain ihanilta blogikollegoilta Kirjojen kamarin Katjalta ja Millaisen elämän Millalta limerikki-haasteen, joka on alunperin lähtöisin Opuscolo-blogista. Vähän toivoin, ettei nakki minulle napsahtaisi, sillä en oikein ole runoilijatyyppiä. No, kummasti sitä kuitenkin alkoi kelailla värssyjä, kun haastetuksi tulin. Lopulta sainkin kokoon kaksi limerikkiä, Istanbulista ja Porvoosta. Vaatimattomat tekeleeni ovat luettavissa yläpuolella. Ehkä ne eivät sinällään ole limerikin hengen mukaisia, mutta pidettäköön niitä vaikka oodeina kahdelle ihanalle, mutta keskenään niin erilaiselle kaupungille.

Istanbul-limerikki on omistettu Katjalle, joka aprikoi, voisiko Istanbul saada limerikkisuoneni pulppuilemaan. Porvoo-limerikki puolestaan Millalle, jonka kanssa jaamme rakkauden ihanaan kotikaupunkiimme. Kiitos molemmille haasteesta! Itse haastan runoilemaan Heidin ja Booksyn.

Tässä haasteen säännöt kopioituna Opuscolo-blogista:

L niinkuin Limerikki -blogihaaste toimii näin: 

1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen , usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä:AABBA
(Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä)

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.

3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansa tähän kirjoitukseen. (Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)


4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi. 

10 kommenttia:

 1. Ihania oodeja ihanalta Jaanalta :) Hyvin runosuonesi pulpahteli! Ja oi, kiitos omistuksesta!

  Porvoo on varmasti todella hieno kaupunki! Siellä pitäisi kyllä piipahtaa tai suorastaan viipyillä! Herra Runebergin (ja Fredrikan!) henki varmasti lumoaisi tämänkin kulkijan... Ja varmasti on myös Istanbul ihmeellinen, kaupunki välillä idän ja lännen :)

  Kyllä sinussa runoilijaa on!

  VastaaPoista
 2. Mukava, että osallistuit Jaana. Istanbul oli siinäkin mielessä hauska, että se sijoittuu muualle kuin Suomeen. Hauska tapa tiivistää koettua, nähtyä tai kuultua.

  VastaaPoista
 3. Haa - kiitosta vaan Jaana! Yritän hieroa runonystyröitäni :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset haasteesta, vastattu on: http://jagfickfeeling.blogspot.fi/2014/09/limerikkihaaste.html

  VastaaPoista
 5. Saitpa aikaan hienoja limerikkejä! Kerrassaan mainioita ja tunnelmallisiakin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis kaikille vaatimattomia hengentuotoksiani kommentoineille. Niin, ja huomasin vasta nyt, että piti kirjoittaa kotimaisesta kaupungista, mitä Istanbul ei ihan kai ole :) Pitäisi ilmeisesti lukea nuo ohjeet vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, eipä haastajakaan huomannut vinkkejään varoa... Mutta tuskinpa pieni poikkeama säännöistä niin vaarallista on! Hienoja limerikkejä joka tapauksessa :)

   Poista
 7. Nyt on limerikki tehty vaikka hampaita vihloo! Ei ole oikein minun lajini tällainen runoilu - mutta kiitos että pakotit harjoittamaan heikosti kehittynyttä taitoa kurinalaiseen ilmaisuun! :-)

  VastaaPoista