Sivut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kirsi Kunnas - ilta Savoy-teatterissa 12.11.2014 - Osallistu lippuarvontaanSuomen ehkä kaikkien aikojen rakastetuin runoilija, Kirsi Kunnas, täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Siinäpä oiva syy juhlia runojen ja niiden esittämisen merkeissä. Savoy-teatterissa järjestetään 12.11.2014 Kirsi Kunnas -ilta Sateessa ja Tuulessa. Kirsi Kunnas 90-vuotta. Silloin lavalle nousevat juhlittavan itsensä lisäksi ainakin hänen poikansa Martti ja Mikko Syrjä ja miniänsä Kirsi-Kaisa Sinisalo (ohjelma yllä). Tilaisuuden juontaa ihana Anna Kortelainen. Sain tähän tilaisuuteen Bonnierilta arvottavaksi kaksi kahden hengen lippupakettia. Kiitos niistä!

Voit osallistua arvontaan jättämällä kommentin blogin kommenttiboksiin. Arvontaan voi osallistua myös anonyyminä, kunhan sen tekee jonkin nimimerkin turvin (jätä tässä tapauksessa myös yhteystiedot). Olisi samalla kiva kuulla, mikä sinun suosikkisi Kunnaksen laajasta tuotannosta on.

Arvontaan voit osallistua 5.11.2014 asti. Seuraavana päivänä kerron blogissani, ketkä ovat olleet onnettaren suosiossa.

Kuva: WSOY:n kuvapankki. Riitta Säkö

Koska kyselin teiltä suosikkirunoa Kunnaksen laajasta tuotannosta, niin kerron myös omani, joka on Kattila ja perunat. Sen parissa olen viettänyt monta riemukasta hetkeä lasteni (nyt jo suurten) kanssa. Tässä runon kaksi ensimmäsitä säkeistöä:

Oi olen aivan höyrypäinen,
ihan kiehun ja sihisen
kuin sähinkäinen
sanoi kattila
ja nosti hattua
pshiih

ihan kiehun ja kihisen
ja puhisen,pihisen
syljen, sihisen
sähisen, kähisen
ja kiukusta rähisen,
sanoi kattila
ja nosti hattua
pshiih.

ONNEA ARVONTAAN!

3 kommenttia:

 1. Eikö kukaan muka vielä ole kommentoinut. Minä kyllä haluaisin tuonne eli liput kelpaisivat. Olen ihaillut Kirsi Kunnaksen runoja ekaluokkalaisesta saakka. Kirsi Kunnas oli yksi Aikamme aapisen tekijöistä. Suosikkirunoa en osaa valita, niitä on monta. Aapisen runoja muistan ulkoa ja Tiitiäisen satupuukin on moneen moneen kertaan luettu. Terveisin Merja

  VastaaPoista
 2. Ulkomuistista:
  Oi sanoi siili
  olen tunteellinen siili
  niin hyvä, lämmin hellä
  ja kenelläpä kellä
  ois vastaan sanomista?
  Se vain on surullista
  että piikkikuoren alla
  siilin hellyys piili.

  ...ja paljon muutakin muistaisin ulkoa. Arvaa kenen mukaan olen saanut nimeni?

  VastaaPoista
 3. Mukana hienossa kisassa! Suosikkiani en osaa tähän hätään sanoa, mutta mieleen tulevat heti Jaakko Vesirotta aivastuksineen ja Tunteellinen siili. Ja kirjahullulle sopiva Apinan kapina: ei kaikkea tarvitse lukea eikä yllensä pukea.

  VastaaPoista