perjantai 28. marraskuuta 2014

Sinä inspiroit minuaTämä on ollut hyvä päivä! Suomi astui askeleen kohti tasa-arvoisempaa ja inhimillisempää yhteiskuntaa, kun tasa-arvoinen avioliittolaki nytkähti eduskunnassa ratkaisevalla tavalla eteenpäin. Kohta meillä kaikilla on seksuaalisesta suuntautumisestamme huolimatta oikeus avioitua rakastamamme ihmisen kanssa ja olla siinä suhteessa täysin samanarvoisessa ja yhtäläisessä asemassa.

Toinen ilahduttava asia on se, että minulle tuli yhdestä maailmankaikkeuden ihanimmasta blogista Sinä inspiroit minua -tunnustus. Kiitos tuhannesti P.S. Rakastan kirjoja -blogin Sari. Sari inspiroi minua vähintään yhtä paljon, ellei enemmänkin kuin minä häntä (jos sitä nyt voi mitenkään mitata). Sarin upeat valokuvat, mielenkiintoiset matkakertomukset ja hienoa henkilökohtaista lukukokemusta henkivät kirjapostaukset takaavat sen, että Sarin blogissa on aina ilo vierailla.

Tunnustuksen ideana on jakaa sitä eteenpäin kolmelle omasta mielestä inspiroivalle blogille. Tämä on kyllä todella visainen tehtävä. Minulla on blogini sivupalkissa kymmeniä kanssablogeja, joita innolla seuraan (tosin en enää niin innokkaasti kommentoi, kun joskus aikaisemmin). Niistä pitäisi valita kolme, huh, huh! Hiukan urakkaani helpottaa se, että monet hienot blogit ovat jo tunnustuksen saaneet, joten jätän heidät valintojeni ulkopuolelle. Näitä jo tunnustuksen saaneita, jotka olisin itsekin mieluusti listalleni ottanut ovat esimerkiksi Kirjojen kamari, Ilselä, Luetut, lukemattomat, Tuulen naapurina, Lumiomena - Kirjoja ja haaveilua. Muutamia mainitakseni.

Pitkien pähkäilyjen jälkeen tunnustus lähtee Täältä toisen tähden alta seuraaville blogeille:

Illuusioita. Askelia alppipolulla -blogin Kirsi-Maria. Hänen blogiinsa eksyin joskus vuosia sitten, en enää muista mitä kautta, ja jäin vähitellen vakituiseksi vierailijaksi. Olin itse keskellä väitöskirjaprosessia ja Kirsi-Marian blogista löysin virtuaalisen hengenheimolaisen. Hän oli toki prosessissa paljon pidemmällä (nyt hän on jo väitellyt) ja siksikin hänen tekstinsä olivat noviisille hedelmällisiä. Pelkkää väitöskirjaa Illuusioita ei kuitenkaan ollut eikä ole, vaan sieltä löytyy kirjapostauksia ja muita kirjoituksia ihan vain eletystä elämästä, sen ihanuudesta ja joskus myös kamaluudestakin. Olemme tässä vuosien myötä päässeet tapaamaan myös ihan elävässä elämässä, pääosin Työväen historian ja perinteen seuran, jossa Kirsi-Maria toimii sihteerinä, tapahtuminen puitteissa ja blogista saamani käsitys Kirsi-Mariasta hienona tyyppinä on vain vahvistunut.

Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketus on pitkän linjan bloggaaja (yhdeksän vuotta taisi tulla täyteen tänä vuonna), joka muutamia vuosia sitten alkoi kirjoittaa myös kirjoista. Paitsi kirjabloggaus niin minua ja Suketusta yhdistää kiinnostus historiaan. Kun aloin seuraamaan Suketuksen blogia hän oli vielä historianopiskelija, mutta on sittemmin valmistunut historianopettajaksi. Suketus bloggaa mielellään myös tietokirjoista ja niitä koskevia postauksia on aina mielenkiintoista lukea, koska ne ovat ajateltuja ja punnittuja ja niistä löytyy aina myös jokin henkilökohtainen näkökulma käsiteltävään asiaan. Monta kirjavinkkiä olen Eniten minua kiinnostaa tie -blogista mukaani saanut. Kirjapostausten lisäksi Suketus tuo esiin myös koulumaailmaa opettajan näkökulmasta katsottuna ja hyvin, hyvin rehellisesti ja kaunistelematta. Niitä on enemmän kuin mielenkiintoista lukea, joten kiitos myös niistä.

Kolmas inspiroiva blogi on Liivia Sirolan Via-blogi, jota olen seurannut niin kauan kuin se on ollut olemassa. Ja jo sitä ennen seurasin hänen aiempaa blogiaan. Liivia on mielettömän taitava valokuvaaja, jonka kuviin ei vaan koskaan kyllästy. En milloinkaa lakkaa ihmettelemästä, miten arkistakin arkisemmat asiat muuttuvat hänen valokuvissaan taianomaisiksi ja miten hän kuviensa kautta kertoo tarinoita. Hänen matkakuvansa ovat myös aivan loistavia. Niiden kautta voi aistia kohteen tunnelman, joskus tuntuu, että jopa paremmin kuin itse kohteessa. Ennen viimekeväistä Pariisin -matkaamme kävin ahmimassa Liivian kuvia hänen lempikaupungistaan ja Pariisi totta tosiaan tuli iholle, maistui ja tuoksui. Kaiken lisäksi Liivialla on myös erinomainen kirjamaku.

Tunnustuksen voi laittaa eteenpäin, jos siltä tuntuu, mutta mikään pakko se ei ole.

Ihmeellistä, kohta on joulukuu ja meidän joulukalenterimme laskee tällä kertaa luukkuja jouluaaton sijasta New Yorkin matkaamme. Pientä matkakuumetta on jo havaittavissa.

12 kommenttia:

 1. Katos, sain päivän uutisen tätä kautta:)

  Kaunis kiitos tunnustuksesta, olen ihan ihanasti hämilläni ja punastun. Näiden sanojen jälkeen tekee oikeasti mieli jatkaa, vaikka aika ajoin mietin puljun sulkemista ja koko homman järkevyyttä. Kiitos todella.
  Ja nyt on pakko lähteä etsimään niitä sun Pariisin kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liivia, ihme että onnistuit tuota uutista niin kauan välttelemään :)

   Ymmärrän kyllä, jos homma alkaa vähän puuduttaa, mutta tuotat kuitenkin niin kuvillasi niin paljon iloa ja kauneutta tähän maailmaan että suosittelen jatkamaan.

   Poista
 2. Jaana, ihanaa että tämä lennähti sinulle! Mieleni vaikersi omaa kolmikkoani valitessani, vaikka tämän haasteen jakaminen olikin myös suuri ilo - tuntui, että kolme inspiroijaa ei riitä millään eikä se riitäkään. Mutta luotin siihen, että tämä kyllä sinullekin tulee ja niinpäs tulikin! Ja kas, mikäpä estää sanomasta sitä ihan näinkin: sinä inspiroit minuakin Jaana <3 Viihdyn erinomaisesti hienoissa, syvissä ja ajatelluissa kirjoituksissasi ja kauniissa Porvoo-kuvissasi, joiden hiljaisissa tarinoissa silmäni lepää... Lisäksi minua inspiroi väitöskirjatyösi! Todella! Ihailen!

  Mukavan polttelevaa matkakuumeilua teille! Meillä lasketaan luukkuja ihan perinteisesti, jouluaattoa kohti... Itse tosin soisin ajan kuluvan tässä kohtaa aina hieman hitaammin, jotta tämä hämyisä odotuksen aika jatkuisi kauemmin...

  PS. Minäkin sain tämän hienon uutisen täältä! Aamun lehdestä näin että äänestys on tänään, mutta tulos oli kuulematta. Hienoa hienoa!

  PS2. Ihanaa että pääsin esimerkkilistallesi, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen kamarin Katja, kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi, olen niistä todella iloinen ja vähän hämmentynytkin.

   Tänään teidän kalenteristanne on auennut ensimmäinen luukku. Toivottavasti jotain kivaa :)

   Kuuluit ja kuulut listalleni ilman muuta. Kirjoitat kauniisti ja syvällisesti ja luet mielenkiintoisia kirjoja.

   Poista
 3. Kiitos Jaana! Kylläpä lämmittää mieltä saada kuulla näin mukavia sanoja. :)

  VastaaPoista
 4. Iso kiitos kauniista sanoistasi, Jaana! <3 Voi että, tulipa hyvä ja vähän liikuttunutkin mieli. olet ihana! <3 Tosi onnelliseksi tulin myös etenkin Suketukselle antamastasi tunnustuksesta, sillä hänen bloginsa on myös yksi suurimmista suosikeistani.

  Onnellista viikonlopun jatkoa, ja päivä päivältä kohoavaa matkakuumetta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, niin olet sinäkin <3

   Matkakuume kohoilee lupaavasti matkaoppaan lukemisen ansiosta. Enää 20 päivää ja se tulee menemään todella nopeasti.

   Poista
 5. Tämä oli kiva haaste, kun olen minä ainakin löytänyt ihan uusia blogeja tunnustusten kautta. Sinä pääset New Yorkiin, aika ihanaa. Minä voisin koska vaan lähteä sinne uudestaan. Kerran olen ollut pari viikkoa ja viime talvena yhden päivän. Hyvää matkaa siis teille, kun se luukku koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, muistan viime talviset kuvasi New Yorkista. Pitää vielä käydä fiilistelemässä niiden äärellä ennen H-hetkeä, joka lähenee lupaavasti.

   Poista
 6. Kiitos ihanasta tunnustuksesta ja kauniista sanoistasi! Sinä ja blogisi olette minullekin tärkeitä, ja olen tosi iloinen, että olen saanut tutustua sinuun!

  VastaaPoista