perjantai 12. kesäkuuta 2015

Projektia pukkaa


Kotiprojektini saa myös kirjat liikkeelle. Kirjahylly muutti alakerrasta yläkertaan. Perheen miesväki hoiti hyllyjen kantamisen, mutta kirjojen järjesteleminen hyllyyn jäi minun vastuulleni. Huoh! Yleensä tykkään tehdä tuota hommaa, mutta nyt on niin raato kaiken maalaamisen jälkeen, ettei oikein jaksa innostaa. Ehkä huomenna. Tai ylihuomenna.

Tämä on varmasti muuten ensimmäinen vuosi moniin, varmaan kymmeniin vuosiin, kun meidän talouden kirjojen määrä vähenee. Olen lähes kokonaan lopettanut kirjojen oston (hurraa kirjastolle) ja karsinut jo olemassa olevaa kirjastoa. Silti kirjoja on arvioideni mukaan edelleen noin 1000 nimekettä. 

Jos joku sattuu seuraavan parin viikon aikana liikkumaan Porvoon Vanhassa kaupungissa, kannattaa poiketa Kellarikirppikselle Rihkamakadulle. Sieltä pöydästä 56 löytyy kirjoja moneen makuun vaivaiseen yhden euron hintaan.

6 kommenttia:

 1. Kiva vinkki. En ole käynyt siellä aikoihin, kun kirjat eivät vaihdu. Yritän vähentää kirjoja, kun romskujen lisäksi meillä on valtavasti tietokirjoja kuten varmaan teilläkin. Yritän noudattaa sitä, että kirjan on pystyttävä perustelemaan olonsa tai joutuu kiertoon. Monet kirjoista ovat kerran luettavia.

  VastaaPoista
 2. On siinä urakkaa. Eikun tsemppiä kirjojen karsimiseen ja järjestämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkakummun Anna, kiitos. Urakka on jo tehty, mutta täytyy myöntää, että pari päivää piti kerätä voimia sitä varten :)

   Poista
 3. Voi että mikä homma! Olet varmaan tyytyväinen, kun projekti on ohi ja kirjat ovat hienoissa riveissä hyllyssä.

  Kasoissasi näkyy tuttuja kirjoja meidän hyllyistä. Säädyllinen murhenäytelmä on minusta tosi hyvä myös elokuvana, josta tuon sinun kirjasi kansikuva on otettu.

  Tsemppiä, Jaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Kirjat ovat nyt hyllyssään. Oli aikamoinen urakka :)

   Olen myös nähnyt tuon elokuvan ja pidin kovasti. Olisi kiva nähdä se uudelleen joskus.

   Poista