keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jäähyväisiä ja uusia alkuja


Kuten otsikosta varmaan arvaatte, on tullut aika sanoa jäähyväiset. Täällä toisen tähden alla sulkeutuu.

Blogin perustaminen keväällä 2011 oli yksi parhaimpia juttuja, joita koskaan olen tehnyt. Olen saanut blogin kautta paljon enemmän kuin mitä kenties itse olen koskaan pystynyt antamaan. Olen tutustunut loistaviin tyyppeihin, saanut hienoja kokemuksia, innostunut uusista asioista ja tietenkin saanut jakaa ihania ja joskus kamalia kirjakokemuksia samoin ajattelevien kanssa.

Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan. Viimeinen vuosi on jo ollut melko tahmaista, postauksia on tippunut joskus ja jouluna ja aina ei silloinkaan. En myöskään ole jaksanut panostaa samalla tavalla kuin alkuaikoina. Aika ei vain riitä ja täytyy myöntää, että innostuskin on jossain määrin hiipunut. Ainakin tämän tyyppisen blogin, jossa paino on ajatelluilla (toivoakseni) kirja-arvioilla, pitämiseen.

Olen kuitenkin päättänyt kokeilla bloggaamista vielä kerran uudessa blogissa, jonka haluan pitää vapaana kaikista määrittelyistä. Varmasti mukana on myös kirjoja, mutta pitkiä kirja-arvosteluja en enää kirjoita vaan enemmän matkataan fiilispohjalta asioissa kuin asioissa. Blogin muokkaaminen on vielä kesken, mutta nimen olen jo päättänyt. Sen löysin Merete Mazzarellan kirjasta Aurinkokissan vuosi, jossa Mazzarella kirjoittaa:

Tiedän, että kaikki päivät tulevat. Tiedän myös, että joskus ne täytyy ottaa sellaisina kuin ne tulevat.

Tästä inspiroituneena uusi blogini saa kantaa nimeä "Kaikki päivät tulevat". Laitan tänne linkkiä, kun ensimmäinen postaus on valmis.

Iso kiitos kaikille teille, jotka olette tähteni alla vierailleet, kommentoineet ja jakaneet ajatuksianne! Tämä on ollut hieno matka <3

44 kommenttia:

 1. Ikävä, että lopetat. Jään kaipaamaan asiantuntevia arvioitasi.
  Hienoa, että jatkat uuden blogin parissa. Sitä odotellessa, kiitos tähtiblogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, kiva kuulla, että olet viihtynyt ja kiitos sanoistasi.

   Poista
 2. Onpa ikävä kuulla, että tämä blogi loppuu tähän. Mutta ihanaa, että et tyystin poistu blogimaailmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, näin tässä kävi. Bloggaaminen on kuitenkin kivaa, joten yritän toisella formaatilla.

   Poista
 3. Kiitos Jaana, kaikista inspiroivista postauksista ja keskusteluista! Olen iloinen ettet tyystin lopeta bloggaamista ja minusta tulee uuden blogisi innokas lukija. Juuri luen Mazzarellan kirjaa (ruotsiksi) ja siinä on paljon kauniita ja viisaita ajatuksia. Nyt kun postaukseni Anja Snellmannin Antautumisesta on herättänyt paljon palautetta niin toivoin, että Snellmannkin lukisi koko Mazzarellan tuotannon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, kiitos myös sinulle aktiivisuudestasi. On ollut hienoa tutustua sinuun näin virtuaalisesti, olen oppinut paljon assyriologiasta.

   Pitääpä tulla lukemaan Snellmann -postauksesi, uteliaisuus heräsi.

   Poista
 4. Säikähdin aluksi, sitten tuli helpotus: jään innolla odottamaan Kaikki päivät tulevat -blogiasi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, anteeksi säikähdys :) ja kiva kuulla, että jatkat uuden blogini parissa.

   Poista
 5. Voi Jaana, heti kun näin otsikon sanan "jäähyväisiä" tuli haikea ja hätääntynyt olo. Onneksi otsikon loppuosa tarkoittaa uuden blogin alkua.
  "Vapaana määrittelyistä" kuulostaa myös hyvältä ja houkuttavalta.

  Minulla on tämä Mazzarellan viimeisin lukematta. OLen pitänyt aivan kaikesta häneltä lukemastani. Mieleeni ovat jääneet erityisesti Ensin myytiin piano, Juhlista kotiin, Elämä sanoiksi ja Ainoat todelliset asiat. Olen monesti ajatellut, että haluaisin kirjoittaa kuten hän. Ja hei, Mazzarella jos kuka kirjoittaa tyyliin "vapaana määrittelyistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, onneksi hätääntyminen ei jäänyt päällimäiseksi fiilikseksi.

   En halua uudessa blogissa tunkea itseäni mihinkään muottiin, vaan katson suuntaan homma lähtee menemään.

   Viimeisin ei ehkä ollut ihan parasta Mazzarellaa, mutta paljon viisaita ajatuksia kuitenkin. Nuo kaksi ensin mainitsemaasi M:n kirjaa ovat omiakin suosikkejani.

   Poista
 6. No voi, mutta onneksi jatkat toisessa muodossa toisessa blogissa. Jään odottelemaan linkkiä, kun on valmista uudessa osoitteessa. <3 Ei kannata tätäkään kuopata, jos joskus haluaa tehdä comebackin. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, jokunen päivä menee ennen kuin saan uuden pystyyn. Bloggerilla aion jatkaa kuitenkin, kun sen edes jotenkin osaan. En meinaan ole mikään tietotekninen nero ;(

   Katsotaan nyt mitä tälle vanhalle tulee tapahtumaan, en ole vielä päättänyt. Comebackia epäilen, mutta niin kuin tiedät never say never

   Poista
 7. Upea nimi uudelle blogille, onnea ja menestystä sen rakentamiseen! Tietenkin seuraan sinua sinne. :) Hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos. Tykkään siitä kovasti itsekin. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 8. Onnea uuteen blogiin ja ikävä että vanha loppuu, sitä oli mukava lukea. Olen aina ollut sitä mieltä, että kirjabloggaus on varsin raskasta, joskin antoisaa. Olisi hyvä, jos vanha blogi jäisi olemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, kiitos. Olen aivan samaa mieltä kanssasi kirjabloggauksesta, raskasta, mutta antoisaa. Mietin nyt vielä vanhan blogin kohtaloa.

   Poista
  2. Itse olen jo nyt poistanut joitain ala-arvoisia bloggauksia alkuajalta tai kirjoittanut uuden. Sinulla on monesta asiasta, josta itselläni on hatarat tiedot paljon hyvää ja oikeaa tietoa.

   Poista
 9. Ikävä uutinen, mutta aion siirtyä seuraamaan uutta blogiasi, jolla on kaunis nimi - kuten tälläkin blogilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos. Tykkään kanssa molemmista nimistä. Kiva, jos lähdet mukaan uuteen blogiin.

   Poista
 10. Kiitos täältäkin. Olen saanut sinulta muutamia hyviä vinkkejä, ajankohtaisin Heidi Köngäksen Hertta, jossa sinulla oli asiantuntevia pohdiskeluja. Aion lukea postauksesi uudelleen, kun luen kirjan. Toinen oli tuo Laamasen väitöskirja Olavi Paavolaisesta, jonka ostin viime vuonna siskolle joululahjaksi.

  Mazzarella on minustakin hieno kirjailija ja hyvä inspiroija uudelle blogillesi jota tulen seuraamaan. Sitä odotellessa, Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena/Donna mobile on tosi kiva kuulla, että olet löytänyt blogistani luettavaa. Erityisen iloinen olen tuosta Laamasen kirjasta, se kun ei kuitenkaan mitään valtavirtaa ole.

   Hyvää uutta sinnekin!

   Poista
 11. Onnea uudesta blogista ja uudesta alusta! :)

  VastaaPoista
 12. Hieno uuden blogin nimi. Inhoan omaani, mutta en avannut bloggeria itse.

  Olen lukenut Mazzarella pitkään, mutta Aurinkokissan vuosi ei oikein säväyttänyt minua mitenkään, annoin jäädä hyllyyn. Hyvä kosketus oli myös mieto, samoin Sielun pimeä puoli. Mutta kaikki muu on ollut nautittavaa luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, kiitos. Tykkään itsekin kovasti nimestä.

   Minustakaan Aurinkokissan vuosi ei ole parasta Mazzarellaa, mutta löytyi sieltä kuitenkin monia hyviä pointteja. Kuten nyt esimerkiksi nimi blogille :)

   Poista
 13. Kiva kun jatkat - toisessa muodossa...

  VastaaPoista
 14. Kiitos kuluneista vuosista ja inspiroivista kirja-ajatuksista, Jaana! ❤ Ilman sinua en olisi innostunut venäläisestä kirjallisuudesta, saati saanut SSM-klassikkoa luettua. Haikeudella ajattelen yhteisiä lukukokemuksia, esimerkiksi Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme -teosta, jota ennustit ja toivoit hyvissä ajoin F-ehdokkaaksi.

  Sanomattakin on selvää, että Kaikki päivät tulevat saa minustakin seuraajan. Hyviä tulevia päiviä siis! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina/ Luettua elämää onpa tosi kiva kuulla, että olen saanut inspiroitua sinua venäläisen kirjallisuuden, ja erityisesti SSM:n, pariin.

   Oi, Pelon kirja on kyllä upea ja se täytyy varmasti ottaa lukuun joskus uudelleen.

   Kiva kun lähdet mukaan uuteen blogiin <3

   Poista
 15. Tämä kuulostaa varmaan ihan hullulta, mutta kun luin aamulla tämän postauksen, menin jotenkin niin pois tolaltani, etten kyennyt heti edes kommentoimaan mitään. Ja varmaan vielä hullummalta kuulostaa, että silmänikin saattoivat siinä vähän kostua. Nyyh.

  Ihanaa, että jatkat toisessa (ah, niin kaunisnimisessä) blogissa, ja tietenkin (!) seuraan sinua sinne, mutta onhan tämä nyt jotenkin tosi kaihoisaa ja surullistakin. Jään todella kaipaamaan näitä paneutuneita ja upeasti kirjoitettuja kirja-arvioitasi. Toivottavasti jätät ne tänne luettavaksi, etkä poista tätä blogia, sillä haluaisin (ja varmasti aika moni muukin) voida palata näihin teksteihin vielä monta kertaa.

  Jaana, sinä ihana. ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja se vielä, että kiitos! ♥ Blogisi on ollut yksi kaikkein suurimmista suosikeistani, ja olen saanut täältä enemmän kuin osaat arvatakaan. ♥

   Poista
  2. Jos minä sain sinun silmäsi kostumaan, niin kyllä sait sinäkin minun. Olet kyllä ihana ja sanasi ovat niin mieltä lämmittäviä, että et voi uskoakaan.

   Täytyy vielä vähän miettiä vanhan blogin kohtaloa. Ajattelin alkuun sulkevani sen, mutta teitä on monta, jotka ovat toivoneet, että se jäisi. Mietin asiaa vielä :)

   Kiitos itsellesi, että olet ja on ollut aivan mahtavaa tutustua sinuun.

   Poista
 16. Jäähyväiset ovat aina haikeita, mutta joskus vain on niiden aika. Täällä toisen tähden alla on ollut hieno kirjablogi, jota on ollut ilo seurata. Kiitos siitä, ja mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä uusi alku tuo tullessaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, näinhän ne ovat. Jollain tavalla asia on päässäni pyörinyt jo jonkin aikaa ja nyt aika oli päätökselle kypsä.

   Kiitos itsellesi, on ollut ihan mahtavaa tutustua sinuun ja vierailla blogissasi.

   Ehkä tavataan uuden blogin merkeissä <3

   Poista
 17. Ymmärrän hyvin päätöksesi, itsellänikin käy aina välillä mielessä epäilys, että onko tässä enää oikein mieltä. On tullut tavaksi kirjoitella muutakin, eikä aika tahdo riittää. Niin antoisaa ja työnikin kannalta hyödyllistä on kuitenkin kirjabloggareiden seura, etten ainakaan ihan vielä malta lopettaa.
  Ja kova ikävä tulee sinua, blogisi on aina ollut yksi suosikkipaikoistani! Onneksi et lopeta kokonaan, toivon että ainakin parhaista lukukokemuksistani pääsen edelleen osalliseksi uudessa blogissasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinpas nyt itsekeskeinen, tarkoitin tietenkin lukukokemuksistaSi :)

   Poista
  2. Erja, minustakin kirjabloggaajien seura on sekä hyödyllistä että kivaa. Onneksi siitä ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaikka kirjabloggaamisen jättääkin.

   Kiitos kovasti kauniista sanoistasi, lämmittävät mieltä :)

   Poista
 18. Voih, ikävä minustakin, että tämä päättyy. Kaikkea hyvää kuitenkin, ja intoa uuteen blogiin. :)

  VastaaPoista
 19. Kaikkea hyvää Jaana uudelle blogillesi ja kiitos kuluneista kirjablogivuosista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos ja samoin sinulle. Taidat olla samanlaisen ratkaisun edessä.

   Poista
 20. Onpa tosiaan haikeaa! Aloitimme blogimme samana keväänä, ja suunnilleen samaan tahtiin on omakin elämäntilanteeni muuttunut (työ) ja se suurin into bloggaamiseen hiipunut. Elämään on tullut niin paljon uutta, mikä vie aikaa ja ajatuksia. Toisaalta työn ja opintojen keskellä olen todella kaivannut vapaata lukemista ja bloggaamista ja nyt joululomalla se on ollut pitkästä aikaa mahdollistakin.

  Ihanaa, että "Kaikki päivät tulevat"! Niitä kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, muistan myös yhteisen alkutaipaleemme, taisit olla yksi innoittajistani.

   Vapaata lukemista minäkin kaipaan, tuntuu ettei aika millään riitä kaikkeen ja lukeminen on joutunut tässä kilpailussa joustamaan. Sääli!

   Poista
 21. Kiitos kuluneista vuosista ja onnea uudelle alulle <3

  VastaaPoista