tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kevätreissu Tukholmaan


Aika usein viime vuosina ovat minun ja mieheni lyhyet arjesta irrottautumisreissut suuntautuneet Tallinnaan, mutta tällä kertaa päätimme vaihtaa ilmasuuntaa etelästä länteen ja matkata vaihteen vuoksi Tukholmaan. Aikaisemmat Tukholman-reissut on tehty lasten kanssa, mutta nyt pääsimme tutustumaan kaupunkiin ensi kertaa kahden. Lähdimme matkaan perjantai-iltana laivalla ja vietimme yhden yös hotellissa. Paluu kotiin tapahtui maanantai-aamuna, tai minun tapauksessani vasta maanantai-iltana. Menin näet suoraan satamasta töihin. Täytyy myöntää, että hieman kyllä väsytti.
Matka oli kaikin puolin onnistunut, sillä sää helli meitä ja nautimme tämän kevään lämpimimmistä päivistä. Istuimme jopa tukholmalaisten sekaan terassille nauttimaan yhdet juomat. Mukava kokemus oli myös Fotografiskan valokuvamuseo, jossa kävimme ensimmäistä kertaa. Olin juuri lukenut Hesarista kiinalaisen Ren Hangin Human Love -näyttelystä ja sehän oli nähtävä. Kiinnostava oli myös muotikuvaaja Patrick Demarchelierin näyttely. Suosittelen molempia, jos pistäydytte Tukholmassa kevää aikana.
Muuten matkaan kuului paljon kävelyä pääasiassa Södermalmin suunnalla, vanhankaupungin kujilla ja Skeppsholmenissa. Hotellimme Lady Hamilton, joka sijaitsi keskellä vanhaa idylliä, oli ihana, täynnä vanhaa kaunista antiikkia. Sijainti oli muuten mitä mahtavin, mutta emme olleet ottaneet huomioon, että läheisen kirkon kellot soivat neljä kertaa tunnissa. Läpi yön. Miestäni kellojen kumu ei tuntunut haittaavan, mutta itse herkkäunisena en kovin hyvin nukkunut.
Ympäri kaupungin kujia dallatessamme totesimme, miten kaunis kaupunki Tukholma on ja miten olennainen osa sen kauneutta on joka puolella välkkyvä meri.4 kommenttia:

 1. Voi tuota kellojen yöllistä kumua! Meillä on ollut tapana tehdä kesäloman viimeisellä viikolla retki Tukholmaan (joskus harvemmin Tallinnaan, johon pitäisi kyllä tutustua paremmin) ja juuri viime kesänä ihastelin Lady Hamiltonia ulkoa päin. Mietin, että se olisi varmasti ihana hotelli. Tukholma on kyllä aina mukava vierailukohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, suosittelen tutustumaan Tallinnaan paremmin. Uskon, että löytäisitte sieltä paljon kiinnostavaa.

   Lady Hamilton oli ihan ok hotelli, ilman tuota kellojen kumua.

   Poista
 2. Tukholma on ihana kaupunki ja olisi niin kiva taas lähteä sinne, kun luin postauksesi! Ehkäpä kesällä... Olen monta kertaa kulkenut Fotografiska-museon ohi, mutta en ole näyttelyitä käynyt katsomassa. Tukholmassa on nykyään paljon museoita, joihin pääsee ilmaiseksi sisään. Hieno museo on esimerkiksi luonnonhistoriallinen museo lähellä Tukholman yliopistoa.

  p.s. Onnea käsikirjoituksesi etenemisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, Tukholma tosiaan on :)

   Fotografiska oli minulle uusi tuttavuus, mutta menen varmasti uudelleen ja voisi katasastaa myös paikan ravintolan.

   Kiitos!

   Poista