maanantai 10. huhtikuuta 2017

Niitä näitä pääsiäisen alla


Maanantai- masentavako? No ei, mutta väsyttää, kun piti eilen katsoa vaalituloslähetys hamaan loppuun asti. Olin niin tyytyväinen, että maa sai poliittisesti postiivisemman ja inhimillisemmän suunnan. Tai ainakin näin voi toivoa Vihreiden ison ja Vasemmistoliiton pienemmän vaalivoiton jälkeen. Sain monen vuoden tauon jälkeen äänestää Helsingissä ja täällä oman ehdokkaan valitseminen oli paljon helpompaa kuin Porvoossa, jonka poliittista kenttää en kovin hyvin tuntenut. Äänestämäni ehdokas meni valtuustoon hyvällä äänisaalilla, joten senkin puolesta voi odotella poliittisesti positiivisia tuulia.

Elämä on tällä hetkellä eräänlaisessa odotustilassa. Käsikirjoitus on edelleen kustannustoimittajalla luettavana ja minulla olisi töiden jälkeen vapaa-aikaa enemmän kuin pitkään aikaan. En silti oikein osaa ryhtyä mihinkään tai lähteä mihinkään ja illat menee haahuillessa kotona. No, olen sentään kerran käynyt teatterissa ja muutaman kerran elokuvissa. Teatteri Avoimissa Ovissa kävin katsomassa Hans Falladan kirjaan kirjaan (linkin takaa löytyy arvioni kirjasta) perustuvaa näytelmää Yksin Berliinissä -Annan ja Oton tarina. Näytelmän on Riihimäen teatterille ohjannut Mikko Roiha ja pääosia, ja samalla näytelmän kaikkia rooleja, esittivät Tiina Wecström ja Jukka Pitkänen. Kirjan sanoman ja myös näytelmän sanoman voisi kiteyttää ajatukseen yksittäisen ihmisen moraalisesta vastuusta. On toimittava, vaikka kuinka pienesti, hyvän puolesta pahaa vastaan. Hiljaa oleminen on hyväksymistä. Pätee tähänkin päivään.

Myös kevät antaa odotuttaa itseään. Vielä toistaiseksi ei ole kovin keväisistä, tai ainakaan keväisen lämpimistä, päivistä päästy nauttimaan. Seuraavan 10 päivän sääennustekin näyttää kovin kolealta ja jopa lumisateita on tiedossa. Pääsiäiseksi siis tiedossa perinteistä räntäsadetta. Onneksi olen varannut pitkäperjantaille erään yllätyksen miehelleni, niin on jotain kivaa odotettavaa. Lähdemme yhdeksi yöksi pois, mutta en vielä kerro mihin, sillä hän saattaa käydä täällä kurkkimassa ja sitten yllätys ei enää ole yllätys. Mukavaa on myös se, että vanhin tyttäreni Laura tulee Lontoosta muutamaksi päiväksi Suomeen ja pääsiäissunnutaiksi saamme isomman joukon pääsiäisen ruokavieraita pöydän ympärille.

Rauhallista hiljaista viikkoa ja mukavaa pääsiäistä!

P.S. Luen tällä hetkellä Venla Hiidensalon kirjaa Sinun tähtesi. Vaikuttaa lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti