torstai 29. kesäkuuta 2017

Kuulumisia ja vähän Palman tunnelmia

Palman rantabulevardilta

Nyt on aika ottaa jälleen blogi haltuun. Olen kaivannut bloggaamista, mutta viime kuukausina aika vain on ollut kortilla. Töissä käynnin ja kirjan viimeistelyn tuoksinassa ei kerta kaikkiaaan ole ollut aikaa eikä voimia mihinkään muuhun. Kirja on nyt taittoversioita myöten luettu ja loma alkanut (sitä on jäljellä vielä viisi ja puoli viikkoa), joten ihminen voi relata.

Iloinen turisti vanhan kaupungin kujillaAloitin relaamisen itse asiassa jo viime viikolla. Vietin mieheni kanssa erittäin ihanan ja onnistuneen viikon loman Palmassa, Mallorcalla. Hotellimme sijaitsi Palman vanhan kaupungin reunalla ja sieltä oli lyhyt matka singahtaa syömään, shoppailemaan ja nähtävyyksiä kiertelemään milloin vain. Jos edellämainituista mikään ei innostanut, saattoi vain loikoilla hotellin kattoterassilla uima-altaalla, nauttia virvokkeita ja ihastella kaupungin näkymiä lintuperspektiivistä (kolme kuvaa alla)
Nyt olemme taas kotona. Matkalaukut odottavat purkamistaan, pyykkikone laulaa laulujaan ja koti kaipaa pientä päivitystä, joten lopetan tällä kertaa tähän. Pääsette fiilistelemään matkamme tunnelmia muutaman kuvan avulla ja myöhemmin teen pari postausta reissustamme. Ajattelin kirjoittaa ainakin muutamista käyntikohteista Palmassa ja ihanasta pikkukylästä, Valldemossasta, ja siellä sijatsevasta Frederic Chopin-museosta. 

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3 Haluan lomalle NYT!

  VastaaPoista
 2. Olitte viisaita kun varasitte hotellin vanhankaupungin tuntumasta. Me päädyime Keihäsen vanhaan hotelliin joskus 90-luvun alussa. Helvetillinen meteli yötäpäivää, koska Palman päätie kulki vierestä! Ja tarkoitus oli vielä vihkiä oma perheeni Palman lumoihin, koska olin siellä itse lapsena ekalla pitkällä matkalla vuonna -59! Se oli ennen charterliikennettä, lensimme reittilennolla Nizzaan ja sieltä Mallorcalle. Saari oli pieni paratiisillinen helmi meren sylissä. Paljon oli muuttunut 30 vuodessa. Vanhakaupunki on varmaan kuitenkin ihan sama ja nuo pienet kylät maaseudullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Hotelli oli kyllä tosi hyvä ja sijainti mitä mainioin. Voin kuvitella, että teidän kokemus ei ole ollut kovin mukava. halusimme nimen omaan yhdistää aurinkoloman ja kaupunkiloman ja siihen Palma oli mitä mainioin vaihtoehto.
   Palma on nykyään moderni kaupunki, jossa on kauppoja ja ravintoloita vieri vieressä, silti sieltä löytää hiljaisia kujia, joilla aika tuntuu pysähtyneen.

   Poista
 3. Onnea sille, että kirjasi on nyt ilmestymistä vaille valmis! Huikeaa! ♥

  Ja oi, nyt tulee matkakuume. Meillä on kyllä kesäreissu tiedossa, mutta jotenkin ;) mieli alkoi karata Välimerelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! Aika helpottuneelta olo tällä hetkellä tuntuu.

   Välimeri on minun lempimereni ja lomailu siellä on aina antoisaa. Kiinnostaa kyllä tietää, mihin suuntaan te olette tällä kertaa lähdössä.

   Poista
 4. Me olimme muutama vuosi sitten kolmen sukupolven lomalla Alcúdiassa ja teimme myös päiväreissuun Palmaan. Sinne tekisi mieli mennä vielä kunnon kaupunkilomalle.
  Valldemossassa kävimme myös ohiajaessa syömässä. Sinnekin jäi kutku. Käsittääkseni Valldemossa on kokonaisuudessaan vanhaa kaupunkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alcudia on tuttu paikka, oltiin siellä joskus lasten kanssa ja tehtiin myös päiväretki Palmaan. Valldemossa oli minulle uusi tuttavuus ja oikein mukava sellainen. Valldemossa on lähinnä vanha kylä, joka nykyään elää varmasti pitkälti turismista. Oikein ihana paikka.

   Poista