torstai 6. heinäkuuta 2017

Runon ja suven päivänä


Voi näitä meidän Suomen kesäsäitä. Ei ole pahemmin helle hellinnyt, eikä taida juuri parempaa olla näköpiirissäkään. En edes välttämättä kaipaa ihan hellesäitä, mutta olisi kiva, että olisi edes vähän lämpimämpää, ettei tarvitsisi hanskoja kaivaa pyöräretkelle lähtiessä. No, näillä on pakko mennä, ei auta valitus tähän asiaa, Eikä kai kovin moneen muuhunkaan asiaan.

Onneksi on kuitenkin loma, ja tällä kertaa ihan todellinen loma. Kirja meinaan on valmis ja menossa painoon. Elokuussa voitte alkaa tarkkailemaan kirjakaupan hyllyjä sillä silmällä, sillä silloin pitäisi kirjani Yhä katselen pilviä. Elvi Sinervon elämä olla kaupoissa. Täältä Innon syksyn katalogista sivulta 18 löytyy esittely kirjasta. Nyt kun projekti on ohi, niin omat tunnetilat ovat moninaiset. Olen helpottunut, iloinen ja ylpeä ja samaan aikaan jännittää ja pelottaa kirjan saama vastaanotto.

Elvi Sinervon novellikokoelma Vuorelle nousu vuodelta 1948 on yksi niistä kirjoista, jotka Seppo Puttonen ja Nadja Nowak valitsivat sarjaansa 101 kirjaa. Tämän vuoden helmikuussa olin keskustelemassa kirjasta Seppo Puttosen ja kirjailija Aino Kiven kanssa ja keskustelu on nyt kuultavissa Yle Areenasta.

Tänään vietetään Eino Leinon syntymäpäivän kunniaksi joka vuotista runon ja suven päivää. Olisiko tänään hyvä päivä lukea loppuun Panu Rajalan elämäkerta Leinosta Virvatuli. Eino Leinon elämä. Jos olet Helsingissä voit osallistua muutaman kirjabloggaajan masinoimaan Runokävelyyn. Päivän ja runon kunniaksi pieni osa Elvi Sinervon runosta "Maammo Runontekijä viisaan neidon kaivolla"

Silti valehtelisin, jos sanoisin,
              että en rakasta elämää.
Ahnaammin kuin ennen riipun siinä kiinni.
Kuin saituri rahojaan varjelen jokaista päivääni
                   ja aamulla ajattelen: vielä yksi!
Jalkani kiittävät astuessaan auringon
             lämmittämään multaan.

4 kommenttia:

 1. Kuuntelin Areenasta tuon keskustelun. Se palautti mieleen Vuorelle nousu -kokoelman tunnelmia. Onneksi olkoon, kun kirjoitustyö on valmistunut!

  VastaaPoista
 2. Haluan vielä tätäkin kautta onnitella kirjastasi - paljon onnea! Odotan teostasi kovasti, sillä Sinervo on aina ollut minulle tärkeä kirjailija. Ja tunnistan tuon tunteenkin, johon sekoittuu ilo, ylpeys ja jännitys. Mutta minä olen jo nyt ihan varma, että kirjasi on loistava. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, kiitos paljon.

   Tunnelmani lienevät aika yleisiä esikoiskirjan ilmestyessä :)

   Oikein ihanaa kesää myös sinulle, Krakovan matkasi ainakin oli ilmeisen onnistunut kuvien perusteella.

   Poista