sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kirjamessuviikko alkakoon


Tervehdys pitkästä aikaa!

Ostin kuin ostinkin itselleni asunnon lapsuudenmaisemistani Kauttuan Ruukinpuiston laitamilta. Kyseessä on kaksio vuonna 1945 rakennetusta Alvar Aallon suunnittelmasta tyyppirivitalosta, joita valmistettiin A. Ahlströmin Varkauden tehtaalla ja pystytettiin muiden Ahlströmin tehtaiden alueille, kuten juuri Kauttualle. Asunto on pieni kaksio, joka tarvitsee perusteellisen kasvojen kohotuksen. Vielä ei juuri ole tositoimiin päästy, ainoastaan vähän muovimattoja on saatu revittyä irti, jotta saadaan lautalattiat esille. Etäremontointi on vähän haastavaa, varsinkin kun nyt syksyllä tuntuu olevan niin paljon kaikkea muuta ohjelmaa, jolloin viikonloppuisinkaan ei ole aikaa. Olen yrittänyt psyykata itseäni, ettei remontin kanssa ole kiire, vaan siihen voi paneutua aina silloin kun aikaa löytyy. Olen kuitenkin sen verran kärsimätön luonne, että rauhallisuuden ylläpitäminen on vaikeaa ja stressi meinaa iskeä.


Ensi viikonloppuna ohjelmassa ovat Helsingin kirjamessut ja ensi kertaa osallistun tapahtumaan kirjailijana. Olen haastateltavana perjantaina Minna Canth -lavalla kello 15.30 ja lauantaina Rosebudin osastolla kello 10.30. Tervetuloa kuuntelemaan ja juttelemaan.

Kirjamessujen muuhun ohjelmaan en ole tällä kertaa etukäteen tutustunut. Torstaina saatan osallistua Kirjanrakastajien bileisiin. Perjantaina ja lauantaina katsastan paikan päällä, mitä ohjelmaa on tarjolla ja suuntaan fiiliksen mukaan eri pisteille. Toivottavasti näkyy myös tuttuja, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia.Syksyn värit ne jaksavat vuosi vuoden jälkeen ihastuttaa! Kuvat ovat kotimaisemista Vantaajoen rannoilta.

1 kommentti: