maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen aloitus Tallinnassa
Pitkäperjantaina hyppäsimme laivaan ja purjehdimme Tallinnaan pienelle minilomalle. Tarkoitus oli kuljeskella, katsella, syödä hyvin ja rentoutua. Nämä kaikki elementit täyttyivätkin runsaan vuorokauden mittaisella lomalla.


Yövyimme ensi kertaa Hotell Palacessa, jota voin suositella: siisti, tyylikäs, rauhallinen, hyvä aamiainen ja loistava sijainti ihan vanhan kaupungin kupeessa.

Perjantaina olimme varanneet pöydän Tai Boh -ravintolasta, jossa olimme kerran aiemmin syöneet loistavan illallisen. Emme joutuneet nytkään pettymään vaan olimme oikein tyytyväisiä ruokiimme.Lauantaina lähdimme aamupalan jälkeen liikkeelle. Tarkoitus oli, kuten edellisessä postauksessa mainitsin, käydä tutustumassa Anton Hansen Tammsaaren kotimuseoon. Yritimme paikan kotisivuilta löytää tietoja pääsiäisen aukiolosta, mutta turhaan. Ajattelimme kuitenkin käydä kokeilemassa onneamme, mutta niinhän siinä sitten kävi, että paikka oli kiinni.

Vähän aikaa pällistelimme pihalla ja mietimme mitä tekisimme. Koska olimme "museofiiliksellä" liikkeellä, päätimme suunnata Kumuun. Matkan varrella vastaan tuli kuitekin Kadriorgin taidemuseo, jossa emme ole aiemmin olleet (Kumussa olemme), joten päätimme mennä sinne. Paikan taideaarteet eivät niinkään innostaneet, mutta halusimme nähdä miltä ulkoapäin kaunis, barokkia edustava palatsi näyttää sisältä. Palatsin oli rakennuttanut Pietari Suuri 1700-luvun alkupuolella ja se oli aikoinaan toiminut Venäjän keisarillisen perheen kesäasuntona. Sittemmin palatsi oli joutunut Viron historian myllerysten mukana mukautumaan moneen ja nykyään sieltä löytyy Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen kokoelma. Palatsin ehdottomasti kaunein huone on toisessa kerroksessa sijaitseva juhlasali valkoisine stukkokoristuksineen ja kattomaalauksineen.

Museovierailun jälkeen suuntasimme lounaalle Rotermannin alueelle. Syötyämme eriydyimme hetkeksi. Mies jatkoi kävelyretkeä ja minä  tutustuin kaupungin kaupalliseen tarjontaan, joka tosin ei tällä kertaa onnistunut saamaan minua pauloihinsa ja palasin shoppailukierrokselta tyhjin käsin.
Tapasimme miehen kanssa uudestaan Vanhassa kaupungissa, jossa pistäydyimme drinkillä ja kuljeskelimme. Ennen laivalle lähtöä ehdimme vielä syödä illallista ravintola Kuldmokkissa. Ravintola sinällään oli mukavan oloinen ja ruokakin ihan kelvollista, mutta vähän häiritsi, että pienessä ravintolassa oli pelkästään suomalaisia. No, toisaalta, Tallinnassa tähän on jo tottunut.


Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu, vaikka vähän jäi harmittamaan tuo A.H. Tammsaaren museon missaaminen. No, ehkä poikkeamme siellä kesällä Viro 100-turneellamme. Olemme siis suunnitelleet tekevämme kesällä automatkan ja käyvämme ainakin Narvassa, Tartossa ja Pärnussa. Ehkä myös Saarenmaalla. Katsotaan!

Hyvää alkanutta huhtikuuta ja toivotaan, että tämän maailmanlopun lumisateen jälkeen kevät vihdoinkin alkaisi.

Osallistun tällä postauksella Reader, why did I marry him -blogin Rakas Viro -haasteeseen.


2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Tallinna on minulle melko vieras, vaikka olen siellä muutaman kerran käynyt. Kesällä olen menossa, joten poimin tästä tunnelmia ja ehkä joitakin vinkkejäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiva kun pääset kesällä kokemaan Tallinnaa!

   Kiitos kuvakehuista :)

   Poista