keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Blogi juhlii seitsenvuotista taivalta


Seitsemän vuotta sitten Täällä toisen tähden alla sai alkunsa. Olin löytänyt kirjablogit vähän aiemmin ja vähitellen alkoi itää ajatus, että kirjoista bloggaaminen voisi olla hauskaa puuhaa. Olin jo jonkin verran kommentoinut muiden blogeihin ja huomannut kirjablogistien kesken valliinneen yhteisöllisyyden. Se viehätti minua erityisesti siksi, että asuimme tuolloin Moskovassa ja kaipasin kovasti keskustelua armaalla äidinkielellä. Vaikkapa sitten internetin välityksellä.

Vuosien varrella on ollut nousuja ja laskuja. Ensimmäiset kolme vuotta jaksoin kirjoittaa ja päivittää kiitettävästi, mutta sen jälkeen alkoi tahti hiipua ja vuoden 2015 lopussa laitoin tähden oven säppiin. Perustin tuolloin uuden blogin, mutta se ei oikein koskaan saanut ilmaa siipiensä alle, kuten ei "kotibloginikaan". Runsas vuosi sitten palasin uudelleen tänne tähden alle. Alkuun näytti, että yritys kuolee pystyyn, mutta vähitellen, varsinkin tämän vuoden puolella, olen saanut taas bloggaamisen juonesta kiinni.

Kirjojen lisäksi blogissani on ollut paljon muutakin sisältöä. Moskova näkyi blogissani alkuvuosina paljon ja Porvooseen muuton jälkeen alkoi tämä pittoreski pikkukaupunki vilahdella blogiteksteissä. Matkoistammekin, niin koti- kuin ulkomaillekin suuntautuneista, olen kirjoittanut runsaasti. Yksi blogini luetuimmista teksteistä on tämä Krakovasta ja Auschwitzista kertova postaus.

Moni samoihin aikoihin alkunsa saanut blogi on jo kuopattu enkä ole välttämättä ihan hirveästi jaksanut perehtyä uusiin kirjablogeihin ja siksi alkuaikojen yhteisöllisyys on minun osaltani vähän laimentunut. Tykkään kuitenkin seurailla tiettyjä blogeja, joista tiedän saavani aina hyviä kirjavinkkejä ja usein punnittuja ajatuksia myös muista elämän asioista ja ilahdun aina hirveästi, kun huomaan, että joku on jaksanut kommentoidan minun postaukseeni.

Bloggaaminen on kaiken kaikkiaan osoittautunut loistavaksi harrastukseksi. Sen avulla olen laajentanut kirjamakuani, löytänyt uusia kirjailijoita ja saanut paljon tuttuja kirja-alalta ja päässyt vähän haistelemaan alan tuulia sisältäpäin. Ehkä se on ollut yksi kimmoke siihen, että lopulta uskaltauduin itsekin työntämään nenääni kustantamoiden oven väliin ja onnistuin saamaan kustannussopimuksen. Vuosi sitten syksyllä ilmestyi kirjoittamani elämäkerta runoilija Elvi Sinervosta Into Kustannuksen kustantamana.

Bloggaaminen jatkuu edelleen, kun nyt intoa (!) tuntuu olevan. Ja syksyllä on aikaakin enemmän. Olen jäämässä kesäloman jälkeen loppuvuodeksi virkavapaalle. Suunnitelmissa on kirjoittaa toista kirjaa. Tulen varmasti virkavapaan aikana viettämään paljon aikaa Kauttualla, josta ostin itselleni vapaa-ajan asunnon viime syksynä. Kauttualla mieli lepää ja siellä on rauha kirjoittaa.

Ei nyt mennä kuitenkaan asioiden edelle tämän enempää, sillä nyt on aika nauttia tästä mielettömästä keväästä, joka kuin taikaiskusta muuttui kesäksi. Kiitos teille, jotka täällä vierailette. Olette aina ilo!

12 kommenttia:

 1. Onnea blogille, olen ollut sen lukija melko varhaisesta vaiheesta, ja Moskova-ajasta alkaen. Intoa jatkoon, kiva, että blogi muuntuu.

  VastaaPoista
 2. Kivaa etta kirjoitat enemman taas - musta aina ihanaa kun on uus postaus! <3

  VastaaPoista
 3. Onnea blogille ja Sinulle Jaana! Kiva että jaksat postailla, vaikka et niin säännöllisesti sitä tekisikään ja aiheiden vaihtelut vain virkistävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, kiitos! Joo, tykkään kanssa postailla vähän eri aiheista ja kirjoista postaan vain niistä, jotka erityisellä tavalla kolahtavat ja joista haluan kertoa muillekin.

   Poista
 4. Onnittelut Jaana!
  Sitkeästi olet jaksanut pitää blogisi mukana eri elämänvaiheissa.

  Tulin itse blogimaailmaan vasta 2013, joten varhaisempia vaiheitasi en ole seurannut. Tuoltahan niitä löytyy sivupalkista. Pitääkin käydä kurkkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos! Onhan tässä välillä hiipumistakin tapahtunut, mutta sitkeästi on blogi on roikkunut mukana.

   Poista
 5. Paljon onnea blogin merkkipäivänä! Olemmekin kulkeneet samaa kirjablogipolkua jo monta vuotta, se on ollut suuri ilo, kuten myös tutustuminen "oikeassa" elämässä.

  Toivon sinulle paljon lukemisen ja kirjoittamisen iloa muutenkin, mutta etenkin ensi syksyyn. Ja sitä ennen tietysti ihanaa, aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suketus! Minun polkuni on ollut hieman mutkikkaampi kuin sinun, mutta mukana ollaan roikuttu :)

   Ihanaa kesää myös sinulle ja rutkasti onnea uusiin tuuliisi.

   Poista
 6. Paljon onnea ja paljon lisää blogivuosia 😊 Täällä on ilo vierailla, vaikka ei kovin usein tulekaan kommentoitua.

  VastaaPoista